Dajú sa kúpiť ale iba v špecializovaných obchodoch. Viem že aj brat dlho zháňal a nakoniec našiel. Musíš obchádzať hudobné obchody, opravárov aj v iných mestách a pýtať sa. Aj platne sa dajú. Staršie aj v rôznych bazároch. Ale hudobné obchody už vyťahujú aj novšie. Prípade skús na nete.
Ja to zhrniem: Dá sa to kúpiť, skoro nikde inde, ako všade v špecializovaných obchodoch/bazároch/starožitníctvach možno a na súčasné platne tu nikto poriadne nezareagoval, no pozri na nete - ten vie všetko . Gúd lak.
platne zo súčastnými interpretmi: nepredávajú sa (aspoň o nich neviem) ale dá sa kúpiť čistá platňa a dá sa na ňu "napáliť " súčasná hudba. Takáto firma je v česku. Na slovensku som nenašil. Ja som si už dal takto spraviť 18 platní.
Dalej existujú firmy na vyrovnanie platní (vycentrovanie) a taktiež aj na "oživenie" dlhodobo hrané platne majú horší zvuk ("pukavý") a tým obnovením sa eliminuje "pukanie"
cena je vysoká! mna stojí nahranie jednej platne 7€ a čistá platňa 4€ + poštovné z čiech (5-10€) uŽ aj pri jednej sa mi to oplatí. Ale zatial som mal vždy tak že nad 5 kusov
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
Google->LP,Vinyl,Platne
(To vážne skoro nik nevie použiť uja google?)
» www.avelmak.sk/index.php?lm=31...
ci tam maju. Do gramofonu co ja mam doma som tam nasiel, cena okolo 10€
Ihly sa dajú kúpiť!!! ja som si kúpil takú toršku kvalitnejšiu za 83€ aj s poštou . a nevolá sa to ihla ale prenoska.
tu sú prenosky pre novodobejšie prenosky (ihly)
» www.proaudio.sk/gramofony/...
tuto pre staršie tipy
» www.avelmak.sk/index.php?lm=20...
platne zo súčastnými interpretmi: nepredávajú sa (aspoň o nich neviem) ale dá sa kúpiť čistá platňa a dá sa na ňu "napáliť " súčasná hudba. Takáto firma je v česku. Na slovensku som nenašil. Ja som si už dal takto spraviť 18 platní.
Dalej existujú firmy na vyrovnanie platní (vycentrovanie) a taktiež aj na "oživenie" dlhodobo hrané platne majú horší zvuk ("pukavý") a tým obnovením sa eliminuje "pukanie"
» www.tophudba.sk/nosice/lp-platn...
cena je vysoká! mna stojí nahranie jednej platne 7€ a čistá platňa 4€ + poštovné z čiech (5-10€) uŽ aj pri jednej sa mi to oplatí. Ale zatial som mal vždy tak že nad 5 kusov