ježišmária, psy môžu žrať všetko, pokiaľ nemáš to prešľachtené plemeno, ktorému to pomaly musíš predžuvať...
naši žerú všetko a nikdy im nič nebolo a dokonca ten náš starý somár je najšťastnejší, keď sa mu podarí ukradnúť otravu na potkany... a to už má 14 rokov a vôbec nevyzerá
Je to len reklama a biznis... Sú to granule ako každé iné, možno sú menšie a majú nejaký menší podiel energie, ale určite to nebude problém, môj pes žerie mačacie granule a chutia mu viac ako psie... a nič mu nie je
poviem ti takto... kúpili sme našim bastardíkom fajnové drahé granule a ani za ten svet ich žrať, žrali ich iba ak už boli namočené vo vývare alebo vode a najlepšie im chutia tie obyčajné tescové za 5€ za 10kg... takže tak a myslím, že zviera samé dobre vie, čo je pre neho dobré
@ohavnost a zamýšlala si sa niekedy nad tým, čo v nich môže byť, ak stojí kilo menej ako 50 centov? a netreba zabúdať na to, že pes je mäsožravec a v tých granulách za menej ako 50 centov je asi ťažko niečo z mäsa.
a @hysteric je to dosť rozšírené plemeno, takže sú, napríklad eukanuba,royal canin majú a určite je tých značiek aj viac. ale aj tak si myslím, že úplne postačia granule podľa veľkosti psíka a jeho veku.
a samozrejme najlepšie by bolo ho krmiť aj varenou stravou, je to lepšie ako aj najdrahšie granule, napríklad mu urobiť nejaké cestoviny/ryžu s mäsom a zeleninou, samozrejme bez soli a môžeš urobiť aj viac a rozdeliť to na porcie a zamraziť a ak nebudeš mať čas, tak to len vyberieš a po rozmrazení trochu prihreješ.
@d170 a premýšľala si nad tým, že pes si sám vie vybrať, čo je preňho dobré? a keď ich asi ani jeden z našich psov nechcel žrať (tie, ktoré majú obsahovať "veľa mäsa") tak sa nad tým treba zamyslieť, prečo to tak asi bolo, vieš?
a hlavne je to zviera a na to netreba zabúdať a nepovyšovať ho na úroveň človeka... má svoje inštinkty...
a okrem toho, naši nežerú len granule, ale aj mäso
to mi pripomina ako raz spoluziacka plakala ze maciatku dala omylom granule pre dospelu macku a bala sa ze z toho umrie ospravedlnovalo ju len to ze mala asi 8 rokov
@ohavnost neviem čo považuješ za tie, čo majú veľa mäsa, ale ak pedigree, friskies, darling a spol, tak to naozaj psy robia dobre, lebo zo zložením sú na tom podobne ako napríklad tie tesco, len sú ešte obohatené o rôzne farbivá, ktoré psom len uškodia.
@bress tak tvoj pes nie je normálny, také veci moji psy nežerú a to ich mám 7 (teda okrem toho jedného, čo žerie otravu na potkanov, ktorá mu pravdepodobne riedi krv a asi aj preto má už 14 rokov a je úplne zdravý)
@d170 tie lacné granule sú plné najprv obilovín, potom mäsokostnej múčk, kde je viac kostí, ako mäsa a nakoniec nejaké E-čka, na chuť, farbu a aby to držalo tvar...
granule? vy asi nemate radi svojich psov.. clovek uz je zvyknuty jest kadejake hovna, ale aspon tym psom davajte normalnu stravu..
@ohavnost nevyvysovat zvierata na uroven cloveka? a co sme my nejaky pupok sveta? nebyt zvierat, tak tu nie sme.. nebyt ludi, tak zvierata si ziju veselo dalej... toto si treba uvedomit
je pravda že pes je mäsožravec a potrebuje jesť hlavne mäso - je to pre neho prirodzena strava, ale zase nie každy ma financie na to aby psovi vyvaral pravidelne mäso , cestoviny a kupoval drahé značkove granule...
ja som to nepisala vo svojom mene ale všeobecne....
a ak ide o mna svojmu psovi viem zabezpečiť dostačujucu starostlivosť... mam ho nadovšetko rada a nedopustila by som aby sa nemal dobre alebo aby mu niečo chýbalo
@yeya však ako chceš, toto je už na každom majiteľovi , že či bude psovi kupovať tesco granule, prémiové granule, dávať barf-surovú stravu alebo variť, prípadne skombinuje viac možností.
jednoznačne odporúčam kombináciu všetkého, naše psy preferujú varenú stravu striedanú s granulkami, sem tam niečo surové.. majú potom krásnu srsť. a granulky celkom obľubujú royal canin, zvláštne, že aj granule pre mačky im chutia (kradnú kocúrovi z misky) krmivo aj chovateľské potreby kupujeme najmä na » www.sixfeet.sk/krmivo-a-maskrt... alebo keď nájdeme akciu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
naši žerú všetko a nikdy im nič nebolo a dokonca ten náš starý somár je najšťastnejší, keď sa mu podarí ukradnúť otravu na potkany... a to už má 14 rokov a vôbec nevyzerá
takže ako hovorí @caramelbiscuit je to len biznis...
a samozrejme najlepšie by bolo ho krmiť aj varenou stravou, je to lepšie ako aj najdrahšie granule, napríklad mu urobiť nejaké cestoviny/ryžu s mäsom a zeleninou, samozrejme bez soli a môžeš urobiť aj viac a rozdeliť to na porcie a zamraziť a ak nebudeš mať čas, tak to len vyberieš a po rozmrazení trochu prihreješ.
a hlavne je to zviera a na to netreba zabúdať a nepovyšovať ho na úroveň človeka... má svoje inštinkty...
a okrem toho, naši nežerú len granule, ale aj mäso
No radosť to naložiť psovi na misku :s
@ohavnost nevyvysovat zvierata na uroven cloveka? a co sme my nejaky pupok sveta? nebyt zvierat, tak tu nie sme.. nebyt ludi, tak zvierata si ziju veselo dalej... toto si treba uvedomit
a ak ide o mna svojmu psovi viem zabezpečiť dostačujucu starostlivosť... mam ho nadovšetko rada a nedopustila by som aby sa nemal dobre alebo aby mu niečo chýbalo