Grécko zbrojí, lebo je to katastroficky skorumpovaná krajina..a zbrane sú dobrý biznis.
Plus sa nenávidia s turkami, čo sú moslimovia..preto možno tie aliancie s izraelom. V stredomorí pod taktovkou Obamu američania vyklidili prostor a mocenské vákuum napĺňajú starí známi. Len tak pre zaujímavosť- turecko má 6. najlepšiu armádu na svete.
mne to nedavno vysvetlovala jedna Turkyna...ono situacia je taka,ze Greci nenavidia Turkov(dokonca ucia ich deti k nenavisti)...Turci by boli najradsej,keby bolo vsetko v poriadku...no a dovod,preco ich nenavidia? Greci boli roky pod nadvladou Osmanskej rise a zaroven tvrdia,ze Istanbul a este par miest,ktorych nazvy si uz nepamatam,maju patrit im...taktiez koluju reci o obnove Byzancie ( )...cize pre lahsie chapanie...to ako keby sme my teraz chceli zautocit na Madarov,lebo sme boli roky sucastou Uhorska a este k tomu obnovit Velkomoravsku risu...plus zobrat si Budapest,lebo sa na jej vystavbe podielali vo velkej miere slovenski robotnici...
@onetouch tá Turkyňa ti zrejme chcela nahovoriť, že hoci Turci v minulosti popáchali genocídy, no dnes sú z nich svätí anjeli na nebesiach. A ešte ti nahovárala, že ako chcú, aby bol mier.
To ti už rovno mohla otvoriť rozprávkovú knižku a niečo z prečítať, to by bolo 1000x dôveryhodnejšie.
Ty si myslíš, že prečo Grécko zbrojí ? Že chcú Gréci zaútočiť na Turecko alebo čo ?
Ti garantujem, že aj keby zaútočiť chcú (čo považujem za NONSENS), tak súčasná kríza by ich prinútila zmeniť taktiku. Ale ich kríza taktiku zmeniť neprinútila, pretože sa len obávajú prípadného útoku Turkov.
@stodvacinkar neviem kto to zostavil ale tam kde je podla tej tabulky Turecko by mala byt Severna Korea,Iran alebo Nemecko,to je nejaka turecka propaganda
Greci sa obavaju zbytocne...k ziadnemu utoku od Turecka nedojde...Turci nie su taki blbi,aby si robili problemy v Europe,ked sami chcu ist do EU...to len Amici maju zase nieco za lubom...
@onetouch ja som nezbadal nijaký mentálny posun čo sa týka moslimov globálne, takže ani u Turkov.
Minulosť je minulosť, to je síce pravda, ale moc je moc.
Chcú ísť do EU ? Do toho krachujúceho spolku ?
Každému, kto sa zaujíma o zahraničnú politiku je jasné, že z tejto krízy nič dobré nebude a že je pravdepodobné, že nastanú nejaké lokálne konflikty ak nie nejaký jeden globálny. Toho sa Gréci boja a Turci sú reálna hrozba asi ako pre Moldavsko, Gruzínsko a pobaltské štáty Rusko (nechcem teraz rozoberať ruské vzťahy ani kto má väčšiu pravdu, alebo menšiu, ide mi len čisto o príklad)
@hetfield že "ty máš pocit" neznamená, že to tak skutočne je.
Prezri si tú stránku podrobne. Je tam detailne rozobratých 50 kritérií, podľa ktorých sa rebríček zostavuje plus kopec ďalších užitočných info.
Plácať do vetra bez podkladov a neschopnosť si priznať chybu..áh, birdz. Každý čo sa troooošku vyzná a zaoberá vojenstvom vie, že turci vždy udržovali relatívne silnú armádu.
@puco90 ved uvidime o par rokov...ale nemyslim si,ze ak sa nieco zacne,tak to bude Tureckom...a o mentalite sa tazko hovori...to mas ako s ciganmi...jedni su taki a druhi zase taki ja,co som pisal s viacerymi Turcami,tak mi prisli v pohode...co sa tyka EU,tak este nedavno chceli pristupit do unie(v tom case uz kriza bola)...teraz uz neviem ako to je,ale urcite chcu blizsiu spolupracu s Europou,kedze dost veci k nam vyvazaju...vychadzal som z tohto » www.euractiv.sk/rozsirovanie/an...» www.euractiv.sk/rozsirovanie/cl... ...a nie,nie som zastanca multi-kulti len sa mi nepacilo,ze si napisal,co si napisal,kedze ja mam s nimi dobre skusenosti zatial
@hetfield chlapče už sa tu ďalej nestrápňuj..že o téme nevieš absolútne nič dávno vieme.
Turecké letectvo je zo svojimi 790 lietadlami v aktívnej službe 3. najväčšie na svete, hneď po USA a VB. Väčšina lietadiel je americkej výroby. Stíhačky sú najmä F-16 block D. Teda staršie ale kvalitné lietadlo v poslednej modifikácii. Gréci zhodou okolností používajú tiež F-16-ky..
hej tam bola chybička, v rámci nato. S ekonomickou silou ruska a číny sa merať nemôžu. Samozrejme počty nie sú všetko. To len na ilustráciu, keďže mi nechceš veriť že majú 6. najlepšiu armádu na svete.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Plus sa nenávidia s turkami, čo sú moslimovia..preto možno tie aliancie s izraelom. V stredomorí pod taktovkou Obamu američania vyklidili prostor a mocenské vákuum napĺňajú starí známi. Len tak pre zaujímavosť- turecko má 6. najlepšiu armádu na svete.
Turci majú genocídne gény, všetkých naokolo vyvražďovali. Len aby sa im ten fašizmus raz nevrátil.
To ti už rovno mohla otvoriť rozprávkovú knižku a niečo z prečítať, to by bolo 1000x dôveryhodnejšie.
» www.globalfirepower.com/...
Ty si myslíš, že prečo Grécko zbrojí ? Že chcú Gréci zaútočiť na Turecko alebo čo ?
Ti garantujem, že aj keby zaútočiť chcú (čo považujem za NONSENS), tak súčasná kríza by ich prinútila zmeniť taktiku. Ale ich kríza taktiku zmeniť neprinútila, pretože sa len obávajú prípadného útoku Turkov.
Greci sa obavaju zbytocne...k ziadnemu utoku od Turecka nedojde...Turci nie su taki blbi,aby si robili problemy v Europe,ked sami chcu ist do EU...to len Amici maju zase nieco za lubom...
Minulosť je minulosť, to je síce pravda, ale moc je moc.
Chcú ísť do EU ? Do toho krachujúceho spolku ?
Každému, kto sa zaujíma o zahraničnú politiku je jasné, že z tejto krízy nič dobré nebude a že je pravdepodobné, že nastanú nejaké lokálne konflikty ak nie nejaký jeden globálny. Toho sa Gréci boja a Turci sú reálna hrozba asi ako pre Moldavsko, Gruzínsko a pobaltské štáty Rusko (nechcem teraz rozoberať ruské vzťahy ani kto má väčšiu pravdu, alebo menšiu, ide mi len čisto o príklad)
Prezri si tú stránku podrobne. Je tam detailne rozobratých 50 kritérií, podľa ktorých sa rebríček zostavuje plus kopec ďalších užitočných info.
Plácať do vetra bez podkladov a neschopnosť si priznať chybu..áh, birdz. Každý čo sa troooošku vyzná a zaoberá vojenstvom vie, že turci vždy udržovali relatívne silnú armádu.
Turecké letectvo je zo svojimi 790 lietadlami v aktívnej službe 3. najväčšie na svete, hneď po USA a VB. Väčšina lietadiel je americkej výroby. Stíhačky sú najmä F-16 block D. Teda staršie ale kvalitné lietadlo v poslednej modifikácii. Gréci zhodou okolností používajú tiež F-16-ky..
hej tam bola chybička, v rámci nato. S ekonomickou silou ruska a číny sa merať nemôžu. Samozrejme počty nie sú všetko. To len na ilustráciu, keďže mi nechceš veriť že majú 6. najlepšiu armádu na svete.