Nemali by byť na gymnáziách aj predmety ako psychológia? veď to patrí pod humanitné vedy, nie? Z čoho mám maturovať ak chcem ísť na psychológiu? Kde na slovensku je taká výška? A my na gyme máme také vo 4. ročníku že psychosociálny tréning, čo to je? Ďaku
psychologia sa učú na NOSke... a + by som si vybrala ešte ako druhý maturitný predmet biológiu,lebo tá zahrňuje aj biológiu človeka logicky,čo budeš ževraj potrebovať
viac ti neporadim,len viem,že baby v triede,čo idu na psychologiu a pod.to takto maju
my sme mali v ramci NOSky jeden rok cely psychologiu
@anitchka a preco asi...lebo ked ide niekto na psychologiu len preto ze ine nechce/nevie a len preto aby mal titul tak asi sa zamestna... kto si ide za svojim tak nemusi mat problem ak je ochotny kvoli tomu nieco urobit
@neoriginalna je pravda ze sa tam hlasi vela ludi ale dost vela ju ani nedoknci ked sa clovek o to zaujima, spravi si par atestacii naviac , ovlada jazyk, ide do zahranicia a ma po probleme
@spacebound preco by na gymploch mali byt len humanitne vedy? afaik ma gympel pripravit na hocico, tvoje vyjadrenie ohladom toho ze je t humanitne musi to byt na gympli ma poburilo
na NOS (náuka o spoločnosti) alebo OBN (občianska náuka) čo sú predmety od tretieho ročníka to máš plus do tretieho ročníka si vyberáš seminár a je aj niečo ako SPV (spoločenskovedný seminár) kde máš všetko od psychológie, cez právo až po sociológiu... a myslím, že ak chceš ísť na psychológiu tak potrebuješ aj maturitu z biológie myslím, že prsychlógia sa dá študovať skoro všade, kde je filozofická fakulta
ano, ale urcite sa na niekoho divaju ked ma z psyhologie titul, ako ked ma nejaky hlupy kurz
a v podstate si mi potvrdila co som napisala, nedokoncia ju ti, ktori si mysleli ze hop sup budem mt volaky titul je mi jedno z coho...ti co chcu dokoncia.
@spacebound u nas na gympli ziaden problem....najprv mas zakaldy psychologie vramci NOS ky...a kto chce ist studovat psychologiu, tak ma v 3. a 4. rocniku seminar zo psychologie...dokonca sa da u nas aj amturovat z predmetu Psychologia
tiez som rozmyslala ze pojdem na psychologiu...ale riesim dilemu-podla toho clanku je to naozaj nevyhodne,ale na druhu stranu si neviem predstavit ziadnu inu pracu aku by som robila...
aj ja chodim na gympel,a ziadnu psychologiu nepotrebujem,lebo umenie a kulturu a eticku vychovu nas uci skolska psychologicka..bolo dost psycho ked stala otocena tvarou k tabuli asi 2 minuty,zrazu sa prudko zvrtla,tresla rukami po lavici a zablacala NEVERTE MEDIAM !
@janehonda : popiči psychologička DDDDD ja som sa nad tým článkom tiež zamýšlala. tak to moje percento presvedčenia že pojdem na tu výšku zmenšilo. ešte rozmýšlam nad medicínou ale psycho ma viac láka a ešte je monosť práca s autistmi, to je niečo medzi tým to ma tiež láka.
my sme mali v maturitnom rocniku seminar z psychologie kde sme prebehli historiu vzniku psychologie a spravili si taky prehlad v pojmoch a menach.. ja teraz studujem psychologiu v kombinacii na pedagogike a nematurovala som z biologie - lutujem, pretoze na bio predmetoch uz pocitaju s tym ze tie vedomisti mas
Psycho Park – spája študentov a nadšencov psychológie. Pozývam vás na túto fejsbúkovu stránku Je to užitočné aj pre tých, čo chcú ísť na psycho VŠ. Nájdete tam rôzne informácie, vysvetlené pojmy, odborné články, a celkovo si spravíte prehľad, o čom je štúdium psychológie. Môžete sa pridať lajkom tu: » www.facebook.com/psychopark3...
ps: ak vás zaujíma info o prijímačkách do Bratislavy alebo Brna, píšte mi súkromne na martina.bodka@gmail.com (som tretiačka na psychológii v Brne).
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
viac ti neporadim,len viem,že baby v triede,čo idu na psychologiu a pod.to takto maju
a napr u nás nebolo možné nakombinovať biolu a NOS...
@mcvpn že pol roka si sa s koňom zrazil? my sme psychologiu ako taku na NOSke mali mozno mesiac
ja len tolko k tomu
btw. čítaj : » michalmichalik.blog.sme.sk/c/255654/Preco-...
@anitchka a preco asi...lebo ked ide niekto na psychologiu len preto ze ine nechce/nevie a len preto aby mal titul tak asi sa zamestna... kto si ide za svojim tak nemusi mat problem ak je ochotny kvoli tomu nieco urobit
pravo je na hovno
humanitne su na hovno
ekonomia je pomaly tiez na hovno
takze je to jedno
ja som maturovala zo psycho btw a nic mi to do zivota nedalo
ano, ale urcite sa na niekoho divaju ked ma z psyhologie titul, ako ked ma nejaky hlupy kurz
a v podstate si mi potvrdila co som napisala, nedokoncia ju ti, ktori si mysleli ze hop sup budem mt volaky titul je mi jedno z coho...ti co chcu dokoncia.
aj ja chodim na gympel,a ziadnu psychologiu nepotrebujem,lebo umenie a kulturu a eticku vychovu nas uci skolska psychologicka..bolo dost psycho ked stala otocena tvarou k tabuli asi 2 minuty,zrazu sa prudko zvrtla,tresla rukami po lavici a zablacala NEVERTE MEDIAM !
a napr v Košiciach na UPJŠ
ps: ak vás zaujíma info o prijímačkách do Bratislavy alebo Brna, píšte mi súkromne na martina.bodka@gmail.com (som tretiačka na psychológii v Brne).