no jj lenže hákový kríž pokiaľ viem ej okutlné znamenie a má aj uplne iný význam než je propagácia nacizmu... ja za tabuoizovanie nejakého znaku považujem za absurdné
No a? Čo si tým chcel povedať? Dal by si sem aj výšivky obsahujúce napríklad len kvietky?
Chcel si tým povedať, že ide o bežný symbol, ktorí Slovania používali už dávno, takže ak má niektorý holohlavý pán na sebe takéto tetovanie, tak sa vlastne možno inšpiroval vyšivkou?
Márnosť šedivá,kedy si už infantilné masy uvedomia,že svastika nemala veľmi dlhé obdobie v dejinách nič spoločné s ideológiou fašizmu.Až jeden rakúsky nedonosenec s knírkom poškvrnil tento starý symbol!!!
@puco90 Áno,s tým máš pravdu.Akurát v dobe keď sa akákoľvek svastika okamžite spája s fašizmom,by som nespájal nádherný,slovanský symbol s označením,ktoré u mnohých ľudí vyvoláva celkom iné asociácie.
To máš tak.Symbol sám o sebe nič neznamená.Ľudia dávajú symbolom moc.
Preto,oponujem každému,kto svargu spája so svastikou.Uznávam,že svastikou je.Ale preferujem definíciu,ktorú som uviedol ja tým obrázkom.U ľudí to nevyvoláva zbytočné asociácie.
@puco90 nie nepáči. a hlavne zameraná na východniarov. jeden z Malaciek nemôže toho veľa vedieť o východniaroch. a tagovala som jeho, nie teba.
@semhamforas a za koho iného hovorím?! jedine za seba. len ty si zrejme nepochopil že nadudúce tou svojou ironiou nezasahuj do krajov Slovenskej republiky.radšej. tak to vykladaj tým svojím deťom a nie mne.
@semhamforas ja som ale nič neposmínala o ľavotočivej a o pravotočivej..iba som spomenula že sa tam spomína-a nie všetci totiž to vedia rozoznať iba toľko k tomu..
a k tomu tvojmu vtipkovaniu-ty máš celkom problém s vyjadrovaním a s tým-čo ktoré slovíčko znamená, takže ak povieš "východniari" tak as ťažko to niekto iný môže pochopiť tak, že myslíš východní európania, keďže sa väčšinou používa označenie východniari pre ľudí žijúcich na východnom Slovensku..
@semhamforas áno máš pravdu, že v budhizme sa používa ľavotočivá svastika.. a nepresne som sa vyjadrila, ale...
z vlastnej skúsenosti viem, že keď ukážem obyčajnému človeku budhisticku svastiku tak ti ju označí za tú, ktorú používal Hitler, a TÝM SOM CHCELA POVEDAŤ,ŽE niekedy je celkom zložité operovať s týmto symbolom, pretože NIE VŠETCI POZANJÚ ROZDIEL medzi pravotočivou a lavotočivou možno mám problém s chápaním-ale nemám problém priznať, že sa mýlim
@semhamforas prepáč, mala som tú česť slušne si s tebou písať a TY prvý si začal v tých správach vulgárne písať na moje slušné príspevky.a vôbec nepochopím, ako si taký zasran, ktorý hovno dokázal môže dovoliť niečo také napísať..sa zobuď
@semhamforas sekta? to si robíš vážne srandu, nie? len pre teba "majstre" som lovila v histórií a našla som presne časť zo správy, na ktorú si začal ako prvý reagovať vullgárne, nech sa páči :
a k tej vete:
"kto sa zaujima o moje pocity?" je dost smutne , že sa nikto nezujima o tvoje pocity,ani tvoji rodičia, a že ta vychovali takemu citoprázdnu voči ostatným..ja by som napríklad zakazala mat deti takym ludom, ako su tvoje rodicia, ked sa ani nezaujimaju o tvoje pocity..
(v skutočnosti tuto vetu nemyslim vazne, pretoze ja ta osobne nepoznam, ale povedala som takuto blbost presne istu ako si napisal ty-vacsina to ma pomotane, ale ty nijakeho NORMALNEHO gaya nepoznas)
@semhamforas no, vo všetkých tých 5správach ktoré sme si poslali, tam nieje zmienka o tom, že by som tvojich rodičov hádzala do sekty... takže to bola nejaká iná duša
aha tak ked citam tie komenty vidim ze ten je*nuty hitler bol este aj zlodej znak ukradol nejakym starym babkam co vysivali obrusy , a zdvihnutu pravicu sa mi zda ze starym rimanom.
@petika - to s tou ľavo a pravotočivosťou som si myslel tiež, že sa na základe toho dá odlíšiť tá "nacistická" od... "nenacistickej", ale vyzerá to tak že ani to nie je pravda. svastika proste existuje v histórií ľudstva už tisícky rokov, v desiatkach rôznych kultúr, a má desiatky (prinajmenšom) rôznych obmien/verzií/variánt - pozri link v @11 budeš prekvapená aké všelijaké obrazce, majúce vlastne len veľmi základné črty toho tvaru (štyri ramená a niečo čo im akoby určuje "smer") patria medzi svastiky.
@torpedo08@53 - ako tak čítam ten tvoj koment tak vidím, že máš problémy s porozumením textu
No a? u nás v čajovni na stene visia indické plachty zo swastikou. Je to symbol a symboly sa dajú zneužívať veď koľko ľudí zabíja s krížom na krku a z pôvodným významom to nemá nič. Neonacisti ale tento symbol nepoužívajú pretože je to pekný vzor.
@semhamforas dobre... nechcem sa s tebou hádať ani nič podobné... len mi proste vadia niektoré tvoje prehnané názory a tvoje reakcie... napr. teraz ako si sa rozprával s @petika -ou ... ako ona vraví, zobuď sa do dospelého veku.
@semhamforas zaujímavo hovoríš... možno som ťa podcenil, aj mne nadávali, keď som sa "snažil zrušiť" hip-hop, ale nechovám sa ako dieťa a nenadám teraz všetkým okolo seba, len preto, že mi niekto ublížil.... to je riešenie komplexov, a to je v mojich očiach maximálne detinské...
@puco90 ale ja som to nemyslel tak ze to je propagacia s tvojej strany... a celkovo viem ze to propagacia neni kedze to je nejaka 1000 rocna svastika ci co . ktora nema nic z nacizmom ani s nicim podobnym
@midnight a co som akoze nepochopil ? Ok pochopil som to tak ze nacisti no alebo konkretnejsie hitler a spol ukradli ten stary znak nejakym starym slovanom alebo co , pochopil som to zle ?
@kolivideam ono to možno vyzerá, že na ,@semhamfasa reagujem vulgárne, ale u mňa človek, ktorý popiera holokaust!!! a razí názor, že by vysťahoval VŠETKÝCH cigánov a preferuje tu názory o homosexuáloch a sám žiadneho nevidel ani z lietadla, nehovoriac o tom, že tu rozpráva o nejakých sexuálnych praktikách homosexuálov, ako o úplne !hororových! , je a bude u mňa vždy "xyz"
@midnight u kolegyni v práci som videla, neviem či to bola kniha alebo časopis, nejakú svastiku ktorú tiež využívala nejaká odnoš buddhizmu alebo neičo také /snáď sa nemýlim/ -a normálne tam bola aj pravotočivá i ľavotočivá!! viem, že v histórií sa používala už dávno predtým, ale osobne som sa s nou stretla iba v budhizme a to ešte keď som bola veľmi malaá, takže ako decko som to nedokázala rozlíšiť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
56 komentov
Chcel si tým povedať, že ide o bežný symbol, ktorí Slovania používali už dávno, takže ak má niektorý holohlavý pán na sebe takéto tetovanie, tak sa vlastne možno inšpiroval vyšivkou?
@krampus úplne súhlasím, lebo je to pravda
» www.facebook.com/home.php?#!/pag...
Viem, že ho používali iné kultúry, ale že slovania ním boli natoľko ovplyvnení som nevedel...
Totiž Slovania mali svargu (slovanská svastika)
A tie kroje sú nádherné.
Mnohí také kroje určite nevideli...a sú nádherné.
každopádne v budhizme sa to bežne používa, akurát škoda, že tento znak ten nedonosený pánko zhovadil
kde je problém ?
Iba som sem zo zaujímavosti hodil slovanské kroje, kde je svastika...to je celé.
To máš tak.Symbol sám o sebe nič neznamená.Ľudia dávajú symbolom moc.
Preto,oponujem každému,kto svargu spája so svastikou.Uznávam,že svastikou je.Ale preferujem definíciu,ktorú som uviedol ja tým obrázkom.U ľudí to nevyvoláva zbytočné asociácie.
@semhamforas a za koho iného hovorím?! jedine za seba. len ty si zrejme nepochopil že nadudúce tou svojou ironiou nezasahuj do krajov Slovenskej republiky.radšej. tak to vykladaj tým svojím deťom a nie mne.
a k tomu tvojmu vtipkovaniu-ty máš celkom problém s vyjadrovaním a s tým-čo ktoré slovíčko znamená, takže ak povieš "východniari" tak as ťažko to niekto iný môže pochopiť tak, že myslíš východní európania, keďže sa väčšinou používa označenie východniari pre ľudí žijúcich na východnom Slovensku..
ale šak v pohode, vieme o čom a to je dôležité!
ale pohoda jazz,
no a povedz že to za teba písal tvoj psík...
no nekecaj, dajaký si osprostelý nemyslíš? nabudúce si rozmysli čo napíšeš až potom sa obraňuj.
a tvoj príkaz si vieš komu hovor. neboj sa, ja si do vlastnej huby nenaseriem. nemám také šťastie ako ty.
z vlastnej skúsenosti viem, že keď ukážem obyčajnému človeku budhisticku svastiku tak ti ju označí za tú, ktorú používal Hitler, a TÝM SOM CHCELA POVEDAŤ,ŽE niekedy je celkom zložité operovať s týmto symbolom, pretože NIE VŠETCI POZANJÚ ROZDIEL medzi pravotočivou a lavotočivou možno mám problém s chápaním-ale nemám problém priznať, že sa mýlim
a k tej vete:
"kto sa zaujima o moje pocity?" je dost smutne , že sa nikto nezujima o tvoje pocity,ani tvoji rodičia, a že ta vychovali takemu citoprázdnu voči ostatným..ja by som napríklad zakazala mat deti takym ludom, ako su tvoje rodicia, ked sa ani nezaujimaju o tvoje pocity..
(v skutočnosti tuto vetu nemyslim vazne, pretoze ja ta osobne nepoznam, ale povedala som takuto blbost presne istu ako si napisal ty-vacsina to ma pomotane, ale ty nijakeho NORMALNEHO gaya nepoznas)
@torpedo08 @53 - ako tak čítam ten tvoj koment tak vidím, že máš problémy s porozumením textu
je to symbol vecneho kolobehu