prosim poradte.. neviem sa rozhodnut,ze co mam ist dalej studovat...na aku vysku mam ist som uz 2.hak na gypli a pomaly by som mal zacat rozmyslat nad seminarmi a nad maturitnymi predmetmi...lenze hacik je v tom,ze ja kazdy den nejak menim svoj zauje
Wlax1 a ked ti niekto povie aby si vyskocil z okna tak vyskocis? Treba si uvedomit ze tu ide o tvoj zivot a nie o koralky. Ak sa zle rozhodnes tak mas cely zivot v pici, takze rozhoduj sa poriadne a hlavne sa neriad ostatnimi
Počul som, že akési odvetvie psychológie - tuším pedagogická psychológia - sa tým zaoberá - (psychológovia, zabite ma, ak je to zle! . Na základe nejakých testov ti zistia, na čo máš schopnosti...
Ale dočerta, vyber si takú robotu, kde zarobíš veľa prachov! Čo tam po záujmoch!!! Ak máš schopnosti, kľudne si vyber aj z toho, čo si uviedol, myslím, že nijaký z tých odborov nie je za pár groší...
Len také malé upozornenie, že pri ekonómii treba vedieť tú "blbú matiku"...
Mno nestresuj, este stale mas dost casu. Najlepsie je porozpravat sa s rodicme,maju predsa lepsi prehlad o svete aj trhu práce.
Prvym zakladom je si uvedomit co ta baví. Resp. k comu mas odpor a vies,ze to studovat urcite nechces,tak si vyselektujes par odborov. Potom je to uz na tebe ako sa rozhodnes.
Jedna cesta je ist studovat nieco jednoduche,blbosti,ktore ti nic nedaju, len titul a aj tak si najdes pracu v inej oblasti... pre mna je to hlupost,kedze zabijes 5 rokov zivota,ale kazdemu co jeho je.
Druha cesta je ist studovat nieco tazke,co ma perspektivu,nieco co si oddries a potom mozes natom stavat svoju karieru.
Ja som nenavidel dejepis,preto u mna právo padlo,aj ked som nad nim rozmyslal. Takisto sa mi znepacila fyzika,hoc som z nej maturoval a preto som nesiel na elektrotechniku. Bavila ma matika a zaujimal som sa o ekonomiu...tak som si vybral Fakultu financií na UMB v Banskej Bystrici.
Je tažké v 2. ročníku vybrat nieco,ale staci zmysluplne vyuzitých par volnych chvíl a urcite sa ti podarí rozhodnúť.
hmmm...u mna uz definitivne padla medina juchuu...uz mam lahsie rozhodovanie sa a ostava tu pravo alebo ekonoima resp. management. akoze matika ma bavi....NOS ma bavi tiez (okrem filozofie!!) a jazyk sa nejak naucim,ale povedat,ze ma nejak bavi...akoze v ramci moznosti....takze vychadza mi z toho asi ta ekonomia....ale tak napr. segra chodi na pravo a poizeral som si jej skripta a materialy a nejak ma to tusim pochitilo ale je zase pravda, ze dejak ma dost nebavi.....cize ak sa tusim rozhodnem pre cokolvek,vzdy je tam ten blby HACIK...
No nám dali rozhodnúť predmety do 15. a to už mám ja som mala rozhodovanie lahké 4x matika, fyzika, informatika a 2x konverzacie AJ, cvicenia matika a cvicenia fyzika.
A škola to bude zábava...
AZEL a ten test som robila a povedal mi ten chlapik, ze mozem ist kdekolvek podla toho, ze vsetko mi vyslo vysoky nadpriemer, cize mi moc nepomohool.
Asi radšej ekonómia,alebo niečo také.Teda ale ja by som si to nikdy nevybrala Trh je už presýtený právnikmi.Každý druhý chce ísť na právo. A ten management. Z toho by sa sypalo..
Wlax1 ja som teraz tretiacka a mala som jeeeedno obrovske stastie ze pocas prazdnin ked som bola niekde na dne poharika ma napadla spasonosna myslienka co chcem robit najblizsich 30 rokov takze pred dakymi 5 mesiacmi som sa rozhodla...aaale spoluziaci este furt nevedia...aa poznam aj dost ludi co sa rozhodli 3 dni pred tym nez mali hlasit predmety na matury ,,,casu dost
Určite si daj na seminár cudzí jazyk, ten potrebuješ všade.. Tak som sa rozhodovala aj ja, minulý rok som ani len netušila, čo chcem, lebo som nemala 1 špeciálny záujem...Začala ma baviť NOSka, dokonca aj anglina, rada píšem, a pomaly som už aj rozhodnutá, kam po strednej. Zatial mám vybratú žurnalistiku a psychológiu, kam sa ale dostanem...to netuším. Ale kľud, času máš ešte dosť, minimálne do septembra..to do vtedy zistíš...držím palce
nedavaj na rady druhy..vsetky su subjektivne...mas este ale cas si myslim...ber to co by ta bavilo-je to na cely zivot.A vyberaj tak aby si na VS nezistil,ze toto ta nebavi a vyletis abo odides....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Ale dočerta, vyber si takú robotu, kde zarobíš veľa prachov! Čo tam po záujmoch!!! Ak máš schopnosti, kľudne si vyber aj z toho, čo si uviedol, myslím, že nijaký z tých odborov nie je za pár groší...
Len také malé upozornenie, že pri ekonómii treba vedieť tú "blbú matiku"...
1) prachy
2) prachy
3) zaujem
takze tak. ja som strasna pragmaticka a preto u mna vyhralo prave toto. zvazila som si pre a proti a vyslo vitazne pre a radim to aj tebe
Prvym zakladom je si uvedomit co ta baví. Resp. k comu mas odpor a vies,ze to studovat urcite nechces,tak si vyselektujes par odborov. Potom je to uz na tebe ako sa rozhodnes.
Jedna cesta je ist studovat nieco jednoduche,blbosti,ktore ti nic nedaju, len titul a aj tak si najdes pracu v inej oblasti... pre mna je to hlupost,kedze zabijes 5 rokov zivota,ale kazdemu co jeho je.
Druha cesta je ist studovat nieco tazke,co ma perspektivu,nieco co si oddries a potom mozes natom stavat svoju karieru.
Ja som nenavidel dejepis,preto u mna právo padlo,aj ked som nad nim rozmyslal. Takisto sa mi znepacila fyzika,hoc som z nej maturoval a preto som nesiel na elektrotechniku. Bavila ma matika a zaujimal som sa o ekonomiu...tak som si vybral Fakultu financií na UMB v Banskej Bystrici.
Je tažké v 2. ročníku vybrat nieco,ale staci zmysluplne vyuzitých par volnych chvíl a urcite sa ti podarí rozhodnúť.
A škola to bude zábava...
AZEL a ten test som robila a povedal mi ten chlapik, ze mozem ist kdekolvek podla toho, ze vsetko mi vyslo vysoky nadpriemer, cize mi moc nepomohool.