Ľudia,nečakám že toto budete vedieť teda už dopredu ďakujem ľuďom ktorí sa mi budú snažiť seriózne poradiť:nevie niekto v ktorej konkrétnej krajine /ak sa dá aj mesto/ v Európe rastie rastlina Železník lekársky? /verbena officinalis/???Viem že to znie hlú
ak sa nemylim, tak rastie v celej europe a tzn aj u nas
Výskyt: Rastie na rumoviskách, pri cestách, potokoch, na medziach a pasienkoch, najmä v teplejších oblastiach. V záhradke sa môže pestovať zo semien nazberaných z voľne rastúcich rastlín. Vysievajú sa na jar, priamo do úrodnej pôdy.
Verbena officinalis, the Common Vervain or Common Verbena, is a perennial herb native to Europe. It grows up to a metre/yard high, with an upright habitus. The lobed leaves are toothed, the delicate spikes hold mauve flowers.
This plant prefers limey soils; it is occasionally grown as an ornamental plant but perhaps more often for the powerful properties some herbalists ascribe to it. Propagation is by root cuttings or seed. It is widely naturalised outside its native range, for example in North America.
jj ludia lebo ide o to ze sa uvadza ze kde rastie...ale ja potrebujem konkretne krajinu...(....nasla som sice zopar cajovni a obchodov kde predavaju koren alebo nieco take...aleto musi byt priamo odtrhnuty kvet...potrebujem krajinuu
@sasi2680 no práve že viem že kvitne jún,jĺ,august...rastie na rumoviskách,pri cestách...ediné čo neviem je že kde konkrétne...čo mám chodiť po celom slovensku a hľadať jeden kvet??potrebujem aspoň približnú predstavu...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Výskyt: Rastie na rumoviskách, pri cestách, potokoch, na medziach a pasienkoch, najmä v teplejších oblastiach. V záhradke sa môže pestovať zo semien nazberaných z voľne rastúcich rastlín. Vysievajú sa na jar, priamo do úrodnej pôdy.
treba ist k babine do humna pokukenkat troseno
This plant prefers limey soils; it is occasionally grown as an ornamental plant but perhaps more often for the powerful properties some herbalists ascribe to it. Propagation is by root cuttings or seed. It is widely naturalised outside its native range, for example in North America.
viac som nenasla
surne ludkovia potrebujem vediet krajinu vyskytu lebo vsade sa pise vyskyt v strednej Europe,,,ale kde konkretne?
a si pozri, že kedy začína rásť/kvitnúť ..
a neviem odkiaľ máš info, ale ja som našla, že kvitne od júla ..