Dobry vecer, poradite mi niekto notebook ktory mi vpohodke utiahne warlords of draenor na ultra grafike a k tomu este par procesov v pozadi ??? do 800-max 1000e Dakujem
ktore maju mat vykon ako tie desktopove
( nová grafika zvláda napríklad League of Legends, Grid 2 a Tomb Raider so 150 fps, 85 fps a 69 fps, na starych grafikach išli pri rovnakých nastaveniach len na 35 fps, 13 fps a 8 fps. )
Za 1000 Eur by bolo dobre poskladat vlastny pc ak mas niekoho znameho co sa vyzna do PC alebo sama dokazes . Inak kukni tu » www.qcomp.sk/?id=313... a urob si predstavu aky by si chcela.
Ja ti tu potom, keď budem na PC hodím nejakú zostavu. Ale NB by som na streamovanie nekupoval. Je rozdiel mať grafiku GTX 850M alebo GTX 870 napr. čo je myslím dosť veľký rozdiel.
@klaudiqaaa porovnat mozes akurát tak komponenty ako take...ale treba brat do uvahy ze to lenovo ma perfektné chladenie,perfektné spracovanie ,tá grafika ak ti ju niekto vytaktuje tak ide v pohode na uroven 680M ,čo je top grafika v NB a potiahne všetko momentálne
Na hry by som notebook nikdy nebral, už len z dôvodu že up-grade je takmer nemožný.
Kapitál si dala slušný čiže herný stroj z toho môže byť kvalitnejší.
Každopádne čo sa týka wowka...to utiahneš na ultra aj na PC za 600€ ako pozerám tie požiadavky,moc náročná hra to nie je napr. tomu, že hru graficky rozvinuli pre nový datadisk a ak to chceš fakt iba na wowko a neplánuješ na tom hrať nejaké novšie pecky tak si kľudne môžeš ušetriť peniaz.
@klaudiqaaa lebo sa vyrába v tolkych variantách ,čo za otázka ....nerieš ostatné varianty, bud ber ten alebo žiadny ....ten notebook je najlepší do 1000 € ,najlepšie vyvážený ....zbytočne si kupis notebook s i7 ked tam je grafika 850M ....tá i7 pojde tak na 30% v maximálnej zátazi a zvyšok nikdy nevyužije ...a i7 je na renderovanie videí,práca vo fotošope,streamovanie atd. ...na vsetky hry bohato postačí i5+860M (neskor vytaktovat na 870M)
@jurito Lenže ona to chce na streamovanie ak sa nemýlim. Ak áno a chce to len na hranie tak NB by som možno bral. Ale na streamovanie by som NB nezobral.
@klaudiqaaa tak to potom hej ,potom verziu s i7 ...ale to by som bral potom radsej pc...za 800e poskladas vykonnejsi PC ako ten nb s tym ze ho mozes postupne aj upgradovat po case ...
taktovat notebook je velka picovina, absolutny nedostatok chladenia a uz vobec netaktovat tak vykonne komponenty, ktore musia byt oproti desktopu navrhovane na tenky priestor na vysku max 2 cm, kedy efektivnost a zivotnost klesa rapidne dole aj bez taktovania. Na streamovanie potrebujes vykonny procesor, rozdiel medzi GTX860 a 850m je 5 fps v Crysis 3 a par bodov v bechmarku, co sa na wowku ani neodrazi, lebo aj s tou slabsou grafikou 850/855 budes mat dost velke FPS, to co ti prida GTX860 mozno +20 fps k aktualnym 200 fps je absolutne fuk, lebo ludske oko registruje 30FPS aj tak.
Investoval by som do lepsieho procaku.
Ale na hranie + stream jednoznacne desktopovu zostavu a nie notebook, zbytocne.
@erjedna s chladiacou podlozkou pohode vytaktuje na 870M ,čo je oproti 850M ina liga už aj do buducna ...a teploty budu v pohode,je to odskusane na mnohých forach ,.....tak či tak ale radšej pc
Ale ja pocitace skladat neviem hodte mi prosim link na daku vypimpenu krabicu s ktorou budem mat 200 fps aj na narocnejsich hrach nez wowko lebo neviem co vsetko budem hrat a ja si to objednam a budem rada ked k tomu zapojim monitor,.. a ked ta krabica bude aj pekne svietit tak vas pozyvam na kavu
@erjedna@31 urcite do cpu treba pchat peniaze, preto maju pc aj GK, alebo minimalne dve prepojene podla vyrobcu, bud CrossFire alebo sli. Urcite GPU grafiky nieje podstatne paneboze kam tento svet speje, CPU x8 a GK nejaku zdochlinu
@niektozaujimavy upgradnut si grafiku stale moze, pripadne na desktope pridat dalsiu grafiju. Som zvedavy ked v sli budes mat na desktope 2xgtx 980, ako tam pridas dalsi procak, ked si kupis priemernu i5 cpu skus citat s porozumenim. Ona ako laik aj tak nepociti ziadny rozdiel vo vykone ci i7 a 850mm alebot i5 s gtx860. Na streamovanie nech si proste postavi desktop s novou radou nvidia grafik 9xx a ma po probleme
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
2.) » bit.ly/1vRI2z5...
Na hranie hier ale jednoznacne iba desktop by som bral
a ked notebook, tak pockat jednoznacne na nove grafiky:
» www.dsl.sk/article.php?art...
ktore maju mat vykon ako tie desktopove
( nová grafika zvláda napríklad League of Legends, Grid 2 a Tomb Raider so 150 fps, 85 fps a 69 fps, na starych grafikach išli pri rovnakých nastaveniach len na 35 fps, 13 fps a 8 fps. )
» us.battle.net/wow/en/forum/to...
najlepsi notebook do 1000e
Kapitál si dala slušný čiže herný stroj z toho môže byť kvalitnejší.
Každopádne čo sa týka wowka...to utiahneš na ultra aj na PC za 600€ ako pozerám tie požiadavky,moc náročná hra to nie je napr. tomu, že hru graficky rozvinuli pre nový datadisk a ak to chceš fakt iba na wowko a neplánuješ na tom hrať nejaké novšie pecky tak si kľudne môžeš ušetriť peniaz.
@kosmiklove nikdy
@gukol idem kuknut co to je zac
» www.alza.sk/asus-g10ac-d163...
Ja osobne by som bral asi ten prvý hoc tá i7 u toho druhého je na úvahu.
Investoval by som do lepsieho procaku.
Ale na hranie + stream jednoznacne desktopovu zostavu a nie notebook, zbytocne.
do akeho buducna? prichadzaju nove maxwelly:
» www.dsl.sk/article.php?art...
870M bude oproti tymto novym priemerna grafika, prve notasy budu za 1300e iba s takym vykonom je to velmi mala cena
Vyhni sa ULV procesorom,
čo sa grafík týka, ber Nvidia radu GTX 8xx (pokiaľ je to možné) .. Pri najhoršom GTX 7xx (menší výkon)
erjedna pise k veci, od neho si nehaj poradit
» www.shark.sk/notebooky/asus-...
Cena nie je až taká strašná .. škoda, že sú zatiaľ len 17,3''modeli