Obľubuješ históriu a všetko čo sa toho týka? Zbožňuješ stredoveký život,hrady a zámky ? Prírodu ? A páči sa ti šerm ,či boj dýkou a palicou ? Prešiel si školou meča,dýky? Alebo si len verný fanúšik tohto všetkého?Tak potom sa máme o čom zhovárať ,a budem
Oblubujem, nezboznujem. Serm sa mi paci, aj ked je smutne ze na slovensku mame strasne malo ludi, ktory serm skumaju ako bojove techniky, za to mame kopu pekneho scenickeho sermu.
Nemam za sebou ziaden styl, aj ked poznam z kazdeho niekolko technik- najviac sa mi paci spanielska skola dyky a francuzsky rapier.
Palica je jedina, ktora mi pride strasne tazkopadna v europskych styloch
@sperow No neviem ,v prvom rade je dôležité ,nájsť si nejakú Shs (čiže skupinu hostorického šermu ) každá skupina má iné podmienky ,napr. že do 15r.(čo nieje tvoj prípad potrebuješ povolenie rodičov ),od 15vyššie by ti nemali stáť v ceste žiadne prekážky .POkiaľ viem nábory sa zvyknú robiť po sezóne ,lebo počas sezóny nemá každá skupina čas učiť nováčikov(a keď možno sa nejaká nájde ,ja píšem a súdim len podľa tých ktoré poznám ) ak chceš vedieť ešte niečo konretíííš tak sa pýtaj
@finrod Hm zaujímave ,a v akej shs? Jago to nebude tí robia prevažne 16. -17.storočie ,čo viem ale Via Cassa sa zaoberá druhou polovicou 15.s čiže ?trefa ?
@sofivivien skoro Via Cassa robia čo sa týka šermu ako takého 17., ale akcie uz 17. aj 15. ale 15 nesermuju... My sme Sigismund co je vlastne len par ludi takze na akcie chodime spolu s Via Cassou
@vsetkynikyobsadenedoboha No žiaľ je to dosť drahý koníček čo som počula ...Nevdela som že tu stretnem aj niekoho takého koho láka samurajský štýl a katana ,klobúk dole ,máš štýl to sa musí nechať
@ygor Mne sa tie scénické veci páčia ,práve v tom je ten šmrnc ,spojiť z bojovou technikou ,nejaký dej .To tomu vdýchne akýsi život .Čo z toho že je to bojová technika keď v reáli aj tak nebojuješ naplno ,lebo niesme v 15s. aby sme bojovali o život ,čiže sa krotíš ta či tak ? Potom je to také súche ,naopak keď k tomu boju pridáš akýsi dej ,dávaš tomu akýsi zmysel ,chladná oceľ sviští vzduchom ,a tvoje srdce sa raduje .je to skvelý pocit .No dobre ale zase to veľmi prežívam čo sa tej dýky ešte týka tak to máme spoločné, aj ja to obdivujem ,akurát tú palicu kúsok podceňuješ ,u mňa je víťazkou
@wayne Ak je naozaj tak ako píšeš ,takto by som ťa rada videla v boji Ačo sa týka dievčať ,myslím že ich je v každej skupine zopár stačí len rozhodiť siete ,pootvoriť očká ,a nájdeš ich určite viac
@sofivivien nemám problém rozdať si to s tebou naostro, venoval som tomu dosť rokov... to áno, ale ako tak čítam tvoje príspevky, ty si ako Lara Croft, a to sa len tak nevidí...teda to som ešte nevidel a hľadal som dosť...ak si nezadaná máš u mňa 10/10...
@wayne Ty máš u mňa 10/10 ak hráš k tomu všetkému aj RPG Lara Croft ,no áno ,aj keď Angeline J.nemôžem konkurovať Dajme tomu že akčnosťou som podobná ,len som o kúsok nežnejšia
@sofivivien ouu, takže to 10/10 mať nebudem...môj život je trošku komplikovanejší ako sú životy iných ľudí v mojom veku - ja som na hry nikdy nemal čas, pretože som veľa študoval a cestoval...
ale aj Croftka bola nežná, len to nedávala najavo...
@wayne Nevadí,ak by si mal 10/10 mohol by si byť priliš namyslený 9tka je pekné číslo No ja žiaľ neviem skrývať svoje nežné spôsoby ,a príliš veľkú empatiu k ostatným ľudom
@wayne To aby si hádal čo som ti odpísala Ale nie ,poslalo mi to ani neviem ako a kedy,prepáč .Čiže mne sa v skutočnosti 9 nepáči páči sa mi číslo 2 No potom ja som ,,out,, a nezapadám do dnešného sveta ...čo už Ja som celá akási zo stredoveku
@sofivivien scenicky serm a realna aplikacia su nieco ine Nie z dovodu ze by jedno bolo horsie ako druhe, ale preto, lebo scenicky serm je o tom, aby vyzeral co najlepsie- techniky v nom su upravene tak, aby to vyzeralo dobre, co pri kratkych a malych technikach ktore su nazivo naozaj ucinne nevyzera na javisku az tak pekne
Samozrejme ze pribeh a dej moze byt a rad si ho pozriem, ale je to o niecom uplne inom, ako sa kedysi naozaj bojovalo.
A k palici, po cca 10 rokoch robenia prave japonskymi zbranami ti viem povedat, ze palica v Europe nie je na takej urovni ako vo vychodnej Azii Ale proti gustu ziaden disputat
@finrod to vidko som davnejsie videl, a musim povedat, ze chalani vyzeraju ze vedia co robia.
@sofivivien prepáč? na Birdzi som zažil všeličo, ale nikdy som nevidel aby sa tu niekto niekomu ospravedlnil...si blondýna, máš rada históriu, zbrane a boj, si akčná a máš slušné správanie...práve som sa prvykrát zaľúbil do niekoho iného ako do seba...
@sofivivien my kedze robime hlavne techniky tak nejake vystupenia samostatne nemame, ale v KE teraz 3-4.5 bude Via Cassa robit rekonstrukciu bitky, Kosice 1473 a nie na sarisskom sme neboli dnes
Ďakujem všetkým zúčastnením tuna,som rada že niesom sama taká ,,iná,, ako mi vravia kamarátky Ale už sa poberiem do svojich komnát ,snáď zajtra postačí moja odpoveď .Ráno múdrejšia večera Bolo mi potešením s Vami všetkými .
@finrod Aha ,už rozumiem konečne ,takže vy robíte len techniky,to mi doteraz nebolo až tak jasné ,navyše preto som nemala z vaším názvom skupiny ešte tú česť .Aspoň mi už všetko dáva zmysel No 4.-5. som tam Plánuje to už dlhšie a veľmi sa teším...
@ygor No áno v podstate máš vo všetkom pravdu . V ozajstnom boji ,nedávali rytieri pozor na to aby ich bolo dobre vidieť zboku a aby mali ten správny medvedí postoj .Tam šlo o život ,boli potrebné rýchle a smrtiace techniky .Všeetko chápem A v podstate s tebou súhlasim .Ale aj tak sa mi páči boj palicou ,aj keď nieje ažna takej urovni ,nedám na ňu dopustiť
@sofivivien no podla toho z aekho hladiska ale ano da sa povedat ze to drahe je. ale ja nad tym uvazujem dlhsie takze viem povedat kam svoje prostriedky nasmerujem ( co som pocul tu v KE su dva neviem ci nie tri kluby ale som pocul ze jeden sensei vicmenej ma zly pristup a nuti aj na verejne akcie ..
@vsetkynikyobsadenedoboha Ak mas zaujem, v KE funguje velmi dobry klub s nazvom Hikari dojo- robia sice iaido, ale oplati sa ist aspon sa pozriet a mozno by ti vedeli povedat ku komu na kendo
@sofivivien tak, hlavny problem s palicou je v tom, ze nebola primarnou zbranou ludi, ktori pravidelne bojovali- preto ju iba malo majstrov v europe zaraduje do manualov a vacsina dava prednost klasickej dyke (naproti tomu v Japonsku a Cine bola primarnou zbranou hned niekolkych spolocenskych kast- prevazne religioznych siekt a bojovych mniskych radov )
@sofivivien tak o nas sa ani nejak extremne nevedelo, akurat tak na forach, a via cassa k nam odporucala ludi co mali vacsi zaujem o 15 stor. tak ak mne vsetko vyjde tak budem 3-4 niekde v regimenta, kedze som nemal cas na workshopy tak sa asi ku strielaniu nedostanem a budem znova pikanier
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
55 komentov
Nemam za sebou ziaden styl, aj ked poznam z kazdeho niekolko technik- najviac sa mi paci spanielska skola dyky a francuzsky rapier.
Palica je jedina, ktora mi pride strasne tazkopadna v europskych styloch
čo sa týka ostatných zbraní, snažím a neustále sa v tom zdokonaľujem, pretože ma to baví...
ale osobne ešte som nestretol dievča ktoré by také niečo zaujímalo...a som rád že som našiel
a velmi sa mi pacia baby v dobovych satach
v akom si subore a kde?
ale aj Croftka bola nežná, len to nedávala najavo...
to je dobré že to nevieš...práve to je to pekné na ľuďoch - že sú ľudskí, i keď v poslednej dobe je "in" mať stále "poker face" a potláčať emócie...
btw. mne sa 9-ka nepáči, páči sa mi číslo 1...
Samozrejme ze pribeh a dej moze byt a rad si ho pozriem, ale je to o niecom uplne inom, ako sa kedysi naozaj bojovalo.
A k palici, po cca 10 rokoch robenia prave japonskymi zbranami ti viem povedat, ze palica v Europe nie je na takej urovni ako vo vychodnej Azii Ale proti gustu ziaden disputat
@finrod to vidko som davnejsie videl, a musim povedat, ze chalani vyzeraju ze vedia co robia.
robis aj ohnovky?
chcela som sa na to dat, ale obavam sa, ze moja fyzicka kondicia neni v dostatocne dobrom stave na to, takze sa venujem len LARPom
v podstate áno, ale teraz už len teba
ináč ešte ma napadlo - ty máš aj charakterové črty Evelyn Carnahan...predpokladám že vieš kto to je, alebo nie?
» www.hikaridojo.sk/... je ich webowa stranka
@sofivivien tak, hlavny problem s palicou je v tom, ze nebola primarnou zbranou ludi, ktori pravidelne bojovali- preto ju iba malo majstrov v europe zaraduje do manualov a vacsina dava prednost klasickej dyke (naproti tomu v Japonsku a Cine bola primarnou zbranou hned niekolkych spolocenskych kast- prevazne religioznych siekt a bojovych mniskych radov )