Oproti kramarom v univerzitnej nemocnoci je priamo centrum kde to robia, myslim ze pondelok streda piatok najdes si to na nete. Len prides, zoberu ti krv a o par dni prides po vysledky, myslim ale ze testuju cisto len to :d
@aventine to je aká blbost takze pokial tam pride normalny clovek a nie zavislak tak nema pravo sa dať testovať? ci ako, dobre to chapem? ....inak pride mi to riadna blbost, lebo ked si clovek neniči svoje telo tak mu nespravia testy, alebo ked si ho nici sam tak mu ich spravia aj zadarmo?
@mefistofel tak hranicna je predsa centrum pre liecbu zavislosti, tak tam asi nebudu testovat ludi ktori so zavislostou nikdy nic nemali.. Teda neviem ci je to tak ozaj ale pride mi to prirodzene.
@aventine aha, to som nevedel, ale normalny clovek ma nárok len 1x za dva roky isť na takéto testy zadarmo, potom si za to musi zaplatit keby chce ísť.
@mefistofel no to je blbe celkom, ale zase je pravda ze /normalny clovek/ sa riziku nakazenia krvou prenosnymi chorobami nevystavuje tak casto ako clovek co si aplikuje intravenozne, plus dost z tych zien si na drogy zaraba slapanim, takze tam je to riziko hned vacsie a je to teda prevencia ktora sa tyka aj ohrozenia /normalnych ludi/..
NA HIV, syfilis choď akože darovať krv a spravia ti to. Aspoň myslím. Chlamýdie na vyžiadanie na urológií ak si chlap a ak žena na gynde. Prípadne skús imunológiu, infekčné. Ale to musíš mať odporúčanie od všeobecného.
Toto aj mňa zaujíma hlavne či a za akých podmienok je to zadarmo, lebo čo som si ja zisťoval test u urológa na žiadosť pacienta na poh. choroby len z odberu krvi 60 eur, tam viacej chorôb testujú. Tak či zadarmo nahodov cez obvodného lekára ? alebo pri darovaní krvi netestujú len 2 či 3 ? A pohlavné choroby sa dajú za určitých okolností chytiť aj inak napr na plavárni alebo verejnom WC , alebo zdediť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Ak ti zoberú len krv, neotestujú ťa na všetko. Na niektoré choroby treba robiť aj výtery