Prosím vás ak ma niekto skúsenosti s kodovanim v html a css.. napíšte.. potrebovala by som pomôcť s vytvorením roletkového menu.. Už som to pozerala na nete ale nejak tomu nerozumiem ako to mam spraviť.. so mňa koder nebude ak tu niekto taky ochotn
dropdown menu (ak je to to co myslis) som robila zatial len v javascripte, ale napr. tu je pekny navod nan len s html a css » www.handy-html.com/simple-css-drop...
@hoperpohroma po prvé je to prax a po druhé ja tiež neviem sypať javascript z ruky, ale to nevadí, stačí, keď si človek vie nájsť, čo chce a pozliepať to dokopy. a vidíš, aj tak som bola doteraz v tom, že pure css riešenie nie je cross browser compatible a pritom to vyzerá tak, že je, takže som vlastne pozadu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
našla som toto » interval.cz/podklady/hotova... .. tak take niečo.. len z mojho dizajnu , a už neviem ako to pretransformujem D
ale to podľa mňa ani on sám nevie, ako to docielil...
» www.templatemo.com/preview/templat...
vyzera to takto: » www.templatemo.com/templates/templ...
V skratke:
1. Stiahni jquery alebo použi online verziu v
» jquery.com/... (toto sa mi nechce rozpisovať, "how to use jquery" ti už nájde, čo to znamená
2. Ak máš html napríklad
...
...
...
......
v css budeš mať
.submenu {display:none;}
a v html si napíšeš javascript cca takýto
$("#show_submenu").hover(function(){
$("#submenu").show(); resp. $("#submenu").css("display","block");
}, function(){
$("#submenu").hide(); resp. $("#submenu").css("display","none");
});
prvá funkcia znamená "po nadídení nad element s id show_menu ukáž element s id submenu", druhá "keď myš odíde, schovaj element"
toto je obyčajné show/hide, existujú aj krajšie animácie, dá sa to pohľadať. Ako používať .hover():
» api.jquery.com/hover/...
behavior: url(hovermenu.htc);
tuto mas v zdrojaku linknute to, co ta zaujima
odkazuje to na subor interval.cz/podklady/hotova-reseni-css/hovermenu.htc
ktory ked si otvoris v notepade, ti v javascripte popisuje rolovacie spravanie menu
ul id="menu"
li .... /li
li .... /li
li id="show_menu" .... /li
/ul
ul id="submenu"
li ... /li
li ... /li
/ul