Keďže sa chystám na výšku na Informatiku potrebovala by som nejaký vhodný notebook na programovanie(takže v ps pade písať zdrojové kódy a pod.). Skôr by som uvítala lacnejší okolo 500-600 € na značke nezáleží len nie ACER. Klávesnica by mala byť ako na p
Nechcem týmto naznačiť že som ovplyvniteľná ale každý kto ho mal povedal že je nekvalitný a v rebríčku kvality je na poslednom mieste neviem či by to zvládol
@mcvpn v pohode, ja mam Thinkpad edge a stal ma okolo tolko a baterka mi vydrzi pri kodeni cez 5 hodin...
pozri na programovanie a informatiku a stuff ti staci vsetko teraz uz, nie je tam nic tazko zatazovo narocne, kludne aj nejaky pentium 2 s linuxom a command lajnou, proste vsetko fakt ... takze sa zameraj na to ci sa ti chce vlacit 15,6 co ma okolo 2,5-3 kila na pleci pol dna po skole po prednaskach a cvikach, alebo ak aj ano, tak ake maju byt ostatne specifikacie, ci chces mat krasny zazitok pri filme a tak ... ak nie 15,6, tak by som siel do 13,3 mozno 14 tiek, ak aj nebude numericka prezijes to (ako informatik pri stuffe do skoly nepouzivam skoro vobec numericku, skor na znacky ako { } < > ( ) & | a tak tu klasicku hlavne) .... chces imidzovy stroj, alebo strohy bussiness model? grafika integrovana ti asi nebude vadit, takze si usetrila aj cash aj baterku co je plus pre teba ... chces matny displej, leskly? ... atd. atd.
V tvojom prípade by som išiel jednoznačne do lenova (tá značna je momentálne na trhu naozaj kvalita a hlavne za dobrú cenu). Pokiaľ ten book budeš naozaj používať iba na prácu, tak baterka vydrží určite 4,5-5 hodín, ale snaž sa ho čo najmenej používať iba z batérie (to platí pri hocijakom notebooku, nie len Lenovo) pretože ak baterku neustále vybíjaš až na doraz, tak stráca kapacitu a po možno dvoch rokoch nevydrží ani hodinu.
@etelnair Acer je neskutočný humus... a to či už po konštrukčnej stránke (nekvalitné šasi), alebo elektronickej (lacné súčiastky, oničom baterky a podobne) a HP na tom začína byť podobne.
macbook je drahý zatiaľ pre mňa á ten lenovo sa mi celkom pozdáva len by som asi zvolila matnú obrazovku nech sa tam nevidím a potrebovala by som asi výkonnejší a nech zvláda keď budem mať otvorené dva programy naraz pracovať a neviem podľa čoho to zistím
@lukashe To, že dám link na alzu neznamená, že to hneď treba kupovať tam. Majú dobrý výber a prehľadný web, tak preto som ten notebook demonštroval na ich stránke...
@mirusena Tento notebook ma taký výkon, že to nezaťažíš, ani keby neviem čo si tam mala otvorené Btw osobne sa mi z matnej obrazovky zle číta a booky s ňou sú citeľne drahšie.
však som si dala herueku a bol tam aj o 100 eur lacnejši áha dobre tak to je fajn ...vieš čo pozrela som si » notebooky.heureka.sk/lenovo-thinkpad... ako má aj "matwejo" čo hovoríš naň?
ďakujem všetkým za návrhy a naozaj mi to pomohlo postupne som si dotvorila najideálnejší notebook a nakoniec som si vybrala tento : » www.shark.sk/vypoctova-techn...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
pozri na programovanie a informatiku a stuff ti staci vsetko teraz uz, nie je tam nic tazko zatazovo narocne, kludne aj nejaky pentium 2 s linuxom a command lajnou, proste vsetko fakt ... takze sa zameraj na to ci sa ti chce vlacit 15,6 co ma okolo 2,5-3 kila na pleci pol dna po skole po prednaskach a cvikach, alebo ak aj ano, tak ake maju byt ostatne specifikacie, ci chces mat krasny zazitok pri filme a tak ... ak nie 15,6, tak by som siel do 13,3 mozno 14 tiek, ak aj nebude numericka prezijes to (ako informatik pri stuffe do skoly nepouzivam skoro vobec numericku, skor na znacky ako { } < > ( ) & | a tak tu klasicku hlavne) .... chces imidzovy stroj, alebo strohy bussiness model? grafika integrovana ti asi nebude vadit, takze si usetrila aj cash aj baterku co je plus pre teba ... chces matny displej, leskly? ... atd. atd.
mozeme cez TSky prebrat dalej ak sa ti chce
Pozri tento: » www.alza.sk/lenovo-ideapad-...
@etelnair Acer je neskutočný humus... a to či už po konštrukčnej stránke (nekvalitné šasi), alebo elektronickej (lacné súčiastky, oničom baterky a podobne) a HP na tom začína byť podobne.
@mirusena Tento notebook ma taký výkon, že to nezaťažíš, ani keby neviem čo si tam mala otvorené Btw osobne sa mi z matnej obrazovky zle číta a booky s ňou sú citeľne drahšie.
CPU určite minimálne Core i3 a ak naozaj trváš na matnej obrazovke, tak toto je dobrá voľba
» www.alza.sk/lenovo-thinkpad...
Ten notebook má jednu výhodu a jednu nevýhodu.
Výhoda je 7200 ot/min disk
Nevýhoda je Intel grafika, ale pokiaľ to bude len na prácu a nie na hry, tak je to fuk.