Doborvoľne som sa nechala vyhodiť z VS pretoze som sa pripravovala na prijímačky na inú VS. Do LS som už nenastúpila a minulý týždeň mi prišiel papier,že ma vylúčili. Na VS kde som sa učila na prijímačky, som zatiaľ neprijata, no je veľk
na urad si povinna sa prihlasit do 7 dni , ak sa neprihlasis tak si hradis sama zdravotku... cize ak ti to nevadi , ze si to budes musiet doplatit, ina yproblem by nemal byt...
tak tak...prihlas sa a nos kazdy mesiac potvrdenia o tom, ze si hladas pracu alebo plat 55,02€ zdravotnej kazdy mesiac (pravdaze ci uz ides alebo nejdes na UPSVaR v zdravotnej sa musis nahlasit)
jasne ze sa zaeviduj. dojdes vypises papiere a potom raz mesacne (circa) budes chodit. nic za to nedas je to cele zadara. a ked ta prijmu do skoly a pojdes na zapis tak rovno zo zapisu s potvrdenim zo skoly chod na urad tam ta vyradia a je to secko ok
Tak čo ja viem nevadí ti platiť? Šak tak sa prihlás, čo je na tom také strašné? Ak ťa vezmú na tú školu nakoniec tak ti nezakážu študovať alebo čo.. A ak ťa nevezmú aspoň budeš mať už prihlasovanie a kokotiny za sebou
len ide o to,že raz som už evidovaná bol, mám za sebou absolventskú prax,ktoru som bohužiaľ musela predčasne ukončiť a tak som sa stala samoplatcom na ZP až pokiaľ som nenastúpila na VS...preto riešim to,že či aj pri opakovanej evidencii bude za mňa tie odvody platiť štát alebo je to na mne..
pri kazdej evidencii plati odvody stat, nie je to ziadna veda ten cely rezim na UP, tak nechapem naco chces mat zbytocne vydavky ktore nie su zanedbatelne v dnesnej dobe.
na úrad práce sa hlásiť treba do 7dní ked úspešne ukončíš stupeň na VŠ.. inak čakáš až kým ti príde papier, ktorý si prevezmeš a odvtedy musíš aj tak počkať 15 dní, ktoré sú v prípade podania odvolania a až ptom ideš na úrad práce..
@fauxpaux všetko v poho, kľudne sa znovu zaeviduj. Viem akurát, že existuje podmienka, že musí ubehnúť isté obdobie, pokiaľ sa môžeš znova zaevidovať na úrade práce, ale tuším sú to len tri mesiace a teda je to mimo teba.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
len ide o to,že raz som už evidovaná bol, mám za sebou absolventskú prax,ktoru som bohužiaľ musela predčasne ukončiť a tak som sa stala samoplatcom na ZP až pokiaľ som nenastúpila na VS...preto riešim to,že či aj pri opakovanej evidencii bude za mňa tie odvody platiť štát alebo je to na mne..
na úrad práce sa hlásiť treba do 7dní ked úspešne ukončíš stupeň na VŠ.. inak čakáš až kým ti príde papier, ktorý si prevezmeš a odvtedy musíš aj tak počkať 15 dní, ktoré sú v prípade podania odvolania a až ptom ideš na úrad práce..