nevidim dovod podporovat AKUKOLVEK poistovnu...moje prachy idu do hajzlu v statnej aj sukromnej...az pojdu moje prachy mne alebo do zdravotnictva REALNE potom mi volajte...inak mam jednych aj druhych v pi..
Myslíte si že je správne aby peniaze, ktoré by mohli pomôcť našemu zaostalému zdravitníctvu, ktoré je kde je, by mali byť zisk nejakej sukromnej poistovne ? ja nie ... sukromne poistovne nemaju co zarabat na zdravy nech je jedna statna a bude viac penyzoi v zdravotnictve
@krysiar Naozaj si myslis ze zdravotnictvo sa zlepsi ked sa zrusia sukromne poistovne? Cela teoria volneho trhu je postavena na tom ze konkurencia a boj o zakaznika su potrebne kedze vedu ku kvalitnejsim sluzbam. Co myslis, ak bude na trhu len jedna poistovna a ludia nebudu mat inu alternativu aky bude mat tato poistovna dovod zlepsovat svoje sluzby? Uz dnes su sluzby VSZP katastrofalne (niekolko nasobne dlhsia cakacia doba na poskytnutie zdravotnej starostlivosti oproti sukromnym poistovniam) a ak sa uplne odstrani konkurencia bude to len a len horsie. Potvrdilo sa to aj v Polsku a Madarsku kde funguje system jednotnej poistovne a kvalita zdravotnictva je v oboch krajinch mizerna.
Ja si radsej priplatim za kvalitnejsie sluzby ktore poskytuju sukromne poistovne aj ked viem ze cast penazi ide do vacku majitelom vo forme zisku, osobne s tym nemam problem. Kto si priplatit nechce nech sa poisti vo VSZP. Momentalne je vyber poistovne kazdeho slobodne rozhodnutie a tak to aj ma v demokratickom state byt. Nechapem preco by mna mali nejaky politici nutit poistit sa vo VSZP ak mi tato poistovna kvalitou sluzieb nevyhovuje.
to nie je o jednej alebo viacerých ZP, ale zase o tom ako ošklbať zase sprostých Slovákov na vyplatení Penty za ich ZP. Ešte nedávno si zobrali mnohomiliónový úver a vyplatili dividendy. Ak dôjde k zlúčeniu budeme to musieť zacvakať my všetci.
@6 dovera a union sa boja tak financuju tu reklamu, a hej som za 1 poistovnu babka mi hovorila, ze za jej cias sme sa v zdravotnictve mohli porovnavat so zapadom ale odjedy vraj sukromne zdrav pois. tvoria zisk tak sa dnes len za vsetko priplaca
jedine s cim suhlasim je doplnkove pripoistenie z toho nech si tvoria zisk pre mna za mna, ale aj ten treba riadne zdanit a odviest dan do statneho rozpoctu
Moje prachy neuvidim ani v jednej, ale akonahle nejaky segment je iba statny, je to problem. Co je statne = rozkrada sa. Akonahle je nieco sukromne, ma to tendenciu aby to produkovalo zisk a poskytovalo lacnejsie a kvalitnejsie sluzby ako konkurencia, a mam radsej, ak si mozem vybrat co mi vyhovuje. Takto nam naservirovali dalsi tunel..
Vseobecna poistovna mala problemy v minulosti u niektorých doktorov, ale jasne dajme naše zdravie na zodpovednosť poisťovni spravovanej týmto úžasným štátom.
Peniaze do hajzlu určite netečú, mne zatial preplatili každý jeden zákrok/operáciu na, ktorej som bol a tiež nasťastie aj lieky za ktore som najviac doplácal okolo dvoch eur.
@krysiar No určite,naše peniaze idú do hajzlu tam aj tam. A všeobecná zdravotná je plná korupcie- niekedy je to tak nepodplatíš- nemáš zmluvu. Kašlať na slovenské zdravotníctvo. Vďaka tomu,že je tu viac zdravotných poisťovní tu je aspoň nejaká konkurencieschopnosť a to slovenské zdravotníctvo aspoň za niečo stojí.
Aj čo sa iných štátov týka,tak je lepšie zdravotníctvo v tých,ktoré majú viac zdravotných poisťovní ako v tých,ktoré majú iba jednu,lebo poisťovne si navzájom konkurujú. Takže možno sa trochu ušetrí.ale v konečnom štádiu bude to zdravotníctvo aj tak v prdeli.
ked som bola v dovere, mala som problem u viacerych lekarov ze mozu mat len obmedzeny poct pacientov, akysi mesacny limit ci co
presla som do vseobecnej, a zas mam problem u lekarov, len u inych ...
takze som bola nutena vybrat si mensie zlo, ze ktorych lekrov potrebujem castejsie, ktorych nie a ostala som u vseobecnej
nie je dolezite, kolko poistovni mame, ale aku zdravotnu starostlivost zabezpecuju ... a toto je uz vrchol trapnosti, ak clovek nemoze ist s kludom k lekarovi a musi trpnut ci jeho lekar podpise alebo nepodpise zmluvu s danou poistovnou ...
podla mna - najlepsia by bola jedna poistovna, s normalnym standardom pre vsetkych pacientov, s kvalitnymi sluzbami ... a ak by chcel niekto este nieco viac, tak by si priplatil nadstandart ...
ale to je len oj nazor, mozno s nim nebude vela z vas suhlasit ... podla mna nech tato kauza dopadne akokolvek, stale bude zdravotnictvo na slovensku nahovno lebo na slovensku je vsetko na hov ...
@7 inak by ma celkom zaujímalo, ako tvoja babka porovnávala zdravotnú starostlivosť u nás a na "Západe" keďže za jej čias, súdruhovia, ľudí čo chceli ísť na Západ strieľali na rakúskej hranici
par ludi v telke povie ze niesu ovce a uz je s toho osial co s toho mam akoze ked bude aj nadalej viac poistovni ? tak ci tak ma ojebu o peniaze ked pojdem doktorovi
Už som si zvykol na to každá reklama v telke prízvukujem každá je iba na to aby vytiahla peniaze z mojej peňaženky na niečo čo nepotrebujem.
Kedže nie som ovca nebudem podporovať súkromné zdravotné poisťovne z jednoduchého dôvodu, čím viac poisťovní tým viac peňazí pre ich akcionárov,odmeny riaditelov,platy zamestnancov, atd a menej peňazí pre nás pacientov.
je mi to jedno, pretoze ziadna peticia to nezastavi - nie som ovca. Je to len tunel vlady a PENTY, ktora vlastni doveru. Ked sa rozhodnu to spravit, tak to spravia a prejde im to...
ing.rondzik drahoslav:- viacero zdrav.poisťovní Vôbec zdravie,zdravotníctvo,spôsob-účinnosť liečby nerieší!!-Iba odčerpáva ,kradne,peniaze zo systému!!-=réžia,správa,činnosť poisťovní-zbytočné náklady=okradanie poistencov; stejne oskytovateľom zdravot.starostlivosti je iba tá-istá nemocnica,ako pre iných!!..Či už majú jednotlivé Zdravot.poisťovne svoje zariadenia??-nemocnice?-až potom budú mať opodstatnenie!:- NIE!-Zrušme ten zbytočný NEZMYSEL != je to privatizácia OVIEC-Poistencov!!..to,Vám asi nesedí,čo??
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Ja si radsej priplatim za kvalitnejsie sluzby ktore poskytuju sukromne poistovne aj ked viem ze cast penazi ide do vacku majitelom vo forme zisku, osobne s tym nemam problem. Kto si priplatit nechce nech sa poisti vo VSZP. Momentalne je vyber poistovne kazdeho slobodne rozhodnutie a tak to aj ma v demokratickom state byt. Nechapem preco by mna mali nejaky politici nutit poistit sa vo VSZP ak mi tato poistovna kvalitou sluzieb nevyhovuje.
je to biznis a vždy šlo len o to, zas na niečom ošklbať ľudí, nie o "možnosť výberu" zdr. poisťovne...
Peniaze do hajzlu určite netečú, mne zatial preplatili každý jeden zákrok/operáciu na, ktorej som bol a tiež nasťastie aj lieky za ktore som najviac doplácal okolo dvoch eur.
Aj čo sa iných štátov týka,tak je lepšie zdravotníctvo v tých,ktoré majú viac zdravotných poisťovní ako v tých,ktoré majú iba jednu,lebo poisťovne si navzájom konkurujú. Takže možno sa trochu ušetrí.ale v konečnom štádiu bude to zdravotníctvo aj tak v prdeli.
ked som bola v dovere, mala som problem u viacerych lekarov ze mozu mat len obmedzeny poct pacientov, akysi mesacny limit ci co
presla som do vseobecnej, a zas mam problem u lekarov, len u inych ...
takze som bola nutena vybrat si mensie zlo, ze ktorych lekrov potrebujem castejsie, ktorych nie a ostala som u vseobecnej
nie je dolezite, kolko poistovni mame, ale aku zdravotnu starostlivost zabezpecuju ... a toto je uz vrchol trapnosti, ak clovek nemoze ist s kludom k lekarovi a musi trpnut ci jeho lekar podpise alebo nepodpise zmluvu s danou poistovnou ...
podla mna - najlepsia by bola jedna poistovna, s normalnym standardom pre vsetkych pacientov, s kvalitnymi sluzbami ... a ak by chcel niekto este nieco viac, tak by si priplatil nadstandart ...
ale to je len oj nazor, mozno s nim nebude vela z vas suhlasit ... podla mna nech tato kauza dopadne akokolvek, stale bude zdravotnictvo na slovensku nahovno lebo na slovensku je vsetko na hov ...
Kedže nie som ovca nebudem podporovať súkromné zdravotné poisťovne z jednoduchého dôvodu, čím viac poisťovní tým viac peňazí pre ich akcionárov,odmeny riaditelov,platy zamestnancov, atd a menej peňazí pre nás pacientov.
somariny o tom, ako nás šeci len okrádajú... choďte na Kubu a tam sa vyžívajte dementi