aa asi trochu aj hej. teda nie podla toho ci pocuvaju to co ja, ale co som si zatial vo svojom kratkom zivote stacila vsimnut, ked niekto pocuva vyhradne jednoduchu kolotocarsku hudbu, vo vacsine pripadov byva sam pomerne jednoduchy
aj podľa vkusu ... ten je závislý predsa na pocitoch, nikto nebude počúvať niečo čo v ňom nevyvoláva dobré alebo príjemné pocity (alebo pocity zdielania nejakého pocitu) ... najskôr sa teda zamyslím nad tým že hudba ktorú počúva prezentuje jeho pocity alebo náladu ktorú prevažne zažíva
potom hodnotím hudbu samú o sebe... teda či je kompozícia na úrovni a obsahuje kvalitné prevedenie, kvalitný zvuk a nesie v sebe dobrý nápad a myšlienku ...
čiže koniec koncov si toto všetko zhrniem, mám tu pocity, nálady a vnútorné spojenie jedinca s konkrétnou hudbou, plus si ujasním aká to vlastne hudba je a čo sama o sebe prezentuje a akú má hodnotu ... z toho mi výde nie len akou inteligenciou z (hladiska vnímania systémov a dokonalosti celku ako aj jednotlivých súčastí) - a to nie len hudby ! pretože toto sa dá aplikovať skoro na všetky skladania najrôznejších systémov okolo nás človek ovplýva, ale reprezentuje aj svoje emočné a citové rozpoloženie, čo koniec koncov tiež vrhá určitým spôsobom nejaké svetlo na jeho schopnosť potýkať sa s vlastnými emóciami a teda chápať a správne vyhodnocovať svoje vnútorné deje a následne ich aj aplikovať tak aby sa mohol označiť nejakým stupňom inteligencie ...
hudba je vec vkusu.inteligencia nezavisi od charakteru,spravania atd. je to schopnost riesit problemy.ale tak je pravda ze sa rozdeluje na viacero druhov.takze vseobecne zhrnutie- vsetko je individualne.
@4 asi tak nejak :ehm:
Ja sama som otvorená takmer každému hudobnému žánru a preto za to neodsudzujem druhých, ale ľudia, ktorí počúvajú iba jeden jediný a o ostatných nechcú ani počuť a nepovažujú to za hudbu, mi prídu obmedzení.
@method nikde som nenapisala, ze absolutne vsetkych ludi co to pocuvaju hned skatulkujem medzi chujov, ale ked vidim to mnozstvo chlapcov v okoli co to pocuvaju a vidim ako sa spravaju tak mi je na grc
Nikoho tym nechcem urazit, ale mne ked obcas vybehne na FB nejaky status od Rytmusa lebo nejaky friend ho lajkol, tak sa mi chce z toho grcat. Tolko stupidity, vulgarnosti a sedlackosti to je ozaj rarita vtesnat do jednej osoby.
A @22 inak, ale neplati to pausalne. Aj dve osoby ktore ma hrozne inspiruju a mam ich strasne rada to pocuvaju. Respektujem to.
Ono, podla mna v kazdom style sa daju najst dobre veci, len treba hladat. Inac @willbebetter detto, ale to treba brat tak, ze on tam pise tie primitivizmi naschval (nieze by mu to nebolo blizke odjakziva) ale je to skvely marketing, zdiela sa to, lajkuje sa to medzi detmi a zaraba sa na tom. Tie primitivne veci si od neho nejdem ani ja.
Nie, pretoze mnoho idiotov a blbcov pocuva presne to, co ja. A takisto poznam mnoho normalnych a mudrych ludi, co pocuvaju rap, hiphop a tieto kktiny..
Nie a ten, kto takto ľudí hodnotí by mal asi zhodnotiť v prvom rade svôj prístup.
už len pri cvičení mám v playliste songy od Linkin Parku cez Mansona, Knife Party až po Eminema atd.. nie každý človek má čisto vyhradený štýl, čiže by bola blbosť ho na základe toho vôbec nejako hodnotiť
Pár z vás je tu pekne vedľa, myslím tých ktorý takto subjektívne hodnotia ľudí podľa hudby. Podľa mňa to je vždy len o neschopnosti pochopiť / predsudkoch. Ja som multižánrový alebo ako to povedať, nemám nejak vyhradený jeden typ hudby a počúvam takmer vsetko samozrejme len to čo je dobré / čo sa mi páči. Napr nemám problém s Kontrafaktom ani s Marilynom Mansonom, treba si v každom nájsť to svoje a nehladiet na to ako ostatný. Čím myslím že Rytmus je jediný co hreší a Manson zere potkanov a vyoperoval si rebro aby sa mohol fajčiť. Všetko sú to len predsudky a len zlá reklama nie fakt. O tomto sa dá polemizovať ale zhrniem to takto:
Každý vidí len to čo chce vidieť preto treba otvoriť oči a dať každému šancu, lebo každý z nich niečo interpretuje a treba to pochopiť až potom hodnotiť. Práve pre to nikoho nehodnotim podľa hudby.
skor nie ako ano. napr. jeden moj kamarat pocuva ten najhorsi rap aky moze byt a este ma aj mizerny hudobny vkus ale predsa je to rozumny v pohode chalan ...
urcite to o cloveku nieco hovori ...o jeho schopnosti vnimat svet a umenie ... skor by som povedal, ze nehodnotim podla toho co pocuva, ale ci je pristupny pocuvat aj ine zanre a zhodnotit ich kvalitu ... je to individualne ..poznam aj vynimky ...tak isto, v kazdom zanre je nieco dobre ... aj rytmus ma niektore dobre motivy ..musim uznat ... ludi treba niekedy nakopnut a ukazat im, ze aj ina hudba existuje ako ta, co pocuvaju oni a vtedy sa prejavi ich "otvorenost" ...inteligencia? hm .. ..ak ti niekto v rozhovore povie, ze pocuva disko ..alebo hip-hop ...a zhodnoti, ze klasika ..alebo rock je bullshit ...a potom ho vidis rozbijat sa na festaku, kde hraju vylucne rockove kapely ...alebo pozerat filmy ..kde je vsetko dotvorene klasickou hudbou ...no ja neviem co to hovori o inteligencii treba byt otvoreny vsetkemu @30@44 pecka
O človeku to dokáže veľa vypovedať....
Najmä ja, čo počúvam metal a podobnú muziku, si neviem predstaviť komunikáciu s človekom čo je orientovaný napríklad na rap. Veď je to celkom aj dosť o pocitoch a životnom štýle a chápaniu sveta... myslím,že by som si s takým nemal čo povedať. a vlastne takých ani nevyhľadávam...
Zas na druhej strane , nesúdim ľudí podľa toho čo počúvajú alebo ako sa obliekajú... každý sme nejaký... skôr podľa toho, keď otvoria hubu....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
68 komentov
potom hodnotím hudbu samú o sebe... teda či je kompozícia na úrovni a obsahuje kvalitné prevedenie, kvalitný zvuk a nesie v sebe dobrý nápad a myšlienku ...
čiže koniec koncov si toto všetko zhrniem, mám tu pocity, nálady a vnútorné spojenie jedinca s konkrétnou hudbou, plus si ujasním aká to vlastne hudba je a čo sama o sebe prezentuje a akú má hodnotu ... z toho mi výde nie len akou inteligenciou z (hladiska vnímania systémov a dokonalosti celku ako aj jednotlivých súčastí) - a to nie len hudby ! pretože toto sa dá aplikovať skoro na všetky skladania najrôznejších systémov okolo nás človek ovplýva, ale reprezentuje aj svoje emočné a citové rozpoloženie, čo koniec koncov tiež vrhá určitým spôsobom nejaké svetlo na jeho schopnosť potýkať sa s vlastnými emóciami a teda chápať a správne vyhodnocovať svoje vnútorné deje a následne ich aj aplikovať tak aby sa mohol označiť nejakým stupňom inteligencie ...
takže áno dá sa to a hodnotím
skôr takto hodnotím autorov pesničiek
vacsinou ano..
Ja sama som otvorená takmer každému hudobnému žánru a preto za to neodsudzujem druhých, ale ľudia, ktorí počúvajú iba jeden jediný a o ostatných nechcú ani počuť a nepovažujú to za hudbu, mi prídu obmedzení.
A @22 inak, ale neplati to pausalne. Aj dve osoby ktore ma hrozne inspiruju a mam ich strasne rada to pocuvaju. Respektujem to.
minimálne podľa hudobného nevkusu.
pri behu väčšinou počúvam starý kontrafakt :letim:
inak súhlas s @2
@greyness stary KF su vacsinou dost pecky
Ale inak je to spojenie viacerých aspektov nie len hudby...
už len pri cvičení mám v playliste songy od Linkin Parku cez Mansona, Knife Party až po Eminema atd.. nie každý človek má čisto vyhradený štýl, čiže by bola blbosť ho na základe toho vôbec nejako hodnotiť
Každý vidí len to čo chce vidieť preto treba otvoriť oči a dať každému šancu, lebo každý z nich niečo interpretuje a treba to pochopiť až potom hodnotiť. Práve pre to nikoho nehodnotim podľa hudby.
@30 @44 pecka
Najmä ja, čo počúvam metal a podobnú muziku, si neviem predstaviť komunikáciu s človekom čo je orientovaný napríklad na rap. Veď je to celkom aj dosť o pocitoch a životnom štýle a chápaniu sveta... myslím,že by som si s takým nemal čo povedať. a vlastne takých ani nevyhľadávam...
Zas na druhej strane , nesúdim ľudí podľa toho čo počúvajú alebo ako sa obliekajú... každý sme nejaký... skôr podľa toho, keď otvoria hubu....