cawte..tyka sa to hlavne tych ktory byvaju v BA a poznaju ju...no proste chcel by som sa vas opytat ci je podla vas lepsie gymnazium ivana horvatha(horvatka) alebo gympel juraja hronca(novohradska) ..nejake klady a zapory oboch skol..diky moc
Áno, na Novohradskej sú deti kórejčanov. Majú tam aj bilingválne gymnázium a inak je celá škola viac-menej zameraná na matiku (Chodia odtiaľ samí bifľoši ktorí si potom ako výšku vyberajú matfyz )
Na Horvátke majú zase jazykové triedy ktoré si na konci štúdia môžu urobiť štátnice z angličtiny alebo nemčiny a Sprachdiplom.
Inak neviem, čo sa týka vybavenia, tak riaditeľ o Horvátke rozprával že má lepšie vybavené labáky než prírodovedecká fakulta, vraj tam chodia samí jedničkári a najnovšie viem že menili okná a záchody... A tak celkovo, keď naša trieda konečne odchádzala zo školy tak ju tak nejako začali renovovať, Novohradská neviem ako na tom je... A čo sa učiteľov týka, všade nájdeš aj takých aj takých, nikde nie sú len vynikajúci učitelia
Galinka: 3ja vietnamci dokopy su tam pokial viem, z toho jedna moja spoluziacka korejci su na QSI , na GJH je IB (ib.gjh.sk), tam som ja, to je medzinarodna skola (pozor nie bilingvalna, taka tam je tiez ).
no ja som prijata na bilingvalne teda na rok budem prvacka na novohradsej ja viem ze je to trapne ale musim sa pochvalit,bola som prva na primackach juchuuu
8: Ja som len usudzovala z toho čo mi brat rozprával o nejakej triede kde sú samí zahraniční... aj keď zase... on je ešte na základke a sám mi nevedel presne povedať čo je to za triedu...
na tych skolach som nebola ale kamarat chodil na hronca a z jazykov ma velku medzeru..bratranec bol na horvathke a ovlada plynulo dva jazyky ...takze je to na tebe..ale jazyky su teraz viac ziaduce ako matika (podla mna)
16. no tak to pozor. na horvátke sú síce veľmi kvalitní učitelia na jazyky, ale pokial nebude v jazykovej triede, môže ísť do péčka
takže, keď tam pôjdeš, choď rozhodne do jazykovej triedy. ja som bola všeobecná a trocha to ľutujem. mať 4 roky lipkovú na angličtinu, tak pápá, študujem teraz niekde v anglicku
9. sklanam ti poklonu ze si sa tam dostala potom musis byt velmi mudra pretoze prednost mali ziaci Novohradsej vdaka korešpondecnemu seminaru ..
Ja na Novohradku chodim uz 5rokov .. uznavam ze je to fakt tazka skola ale mozem ti zarucit ze to daleko dotiahnem je to dobra skola vela ta naucia a aj keby si mala 2na vysvedcku budes 100krat mudrejsia ako decka z inych skol co maju jednotky nasi ziaci sa casto zucastnuju na roznych sutaziach a podobne dosahujeme ako skola super vysledky ..
a ano otvorili sa tam triedy ale to pre vsetky zahranicne deti su tam decka z ameriky z belgicka z ruska .. vedia aj slovensky kvoli nim sa nasa skola trochu prerabala urobili sa nove zachody dala klima a pod
Shir: Viem že je to odo mňa hrozné, ale ja som presvedčená o tom, že jediný labák, ktorý je tam ako-tak vybavený a aj sa naozaj používa je ten chemický, ale to len vďaka tomu, že chemikárka ktorá ho má na starosti je do chémie úplne zbláznená a poctivo sa oň stará... Na biológií sme labák nepoužívali vôbec a ten na fyzike síce má veľa skriniek plných nejakých vecí ale veľa z toho buď nefunguje, alebo sa vôbec nepoužíva...
A inak neviem, nebola som v normálnej triede, takže ja som mala viac jazykov a menej chémie a fyziky
Luc.ka(17.): Máš krásnu predstavu o jazykových triedach Polovica triedy ktorá bola zameraná na nemčinu síce mala lektorku z Rakúska ktorá bola dosť prísna, ale zase mali neschopnú angličtinárku. Naša polovica triedy bola zameraná na angličtinu a mali sme naozaj vynikajúcu angličtinárku (asi najlepšia učiteľka na celej škole) ale zase jediná nemčinárka ktorá nás za tých 7 rokov učenia sa nemčiny vedela niečo naučiť, nás mala len posledné dva roky a nedokázala pochopiť že nám chýbajú základy...
Takže zase sa dostávame k tomu že všade je to o prístupe vyučujúcich...
@feerinko Áno, riaditeľ je psychopat a niektorí vyučujúci tiež, ale ja som tam mala šťastie na niekoľko vynikajúcich vyučujúcich ktorí ma dokázali niečo naučiť aj keď som sa doma neučila vôbec
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Na Horvátke majú zase jazykové triedy ktoré si na konci štúdia môžu urobiť štátnice z angličtiny alebo nemčiny a Sprachdiplom.
Inak neviem, čo sa týka vybavenia, tak riaditeľ o Horvátke rozprával že má lepšie vybavené labáky než prírodovedecká fakulta, vraj tam chodia samí jedničkári a najnovšie viem že menili okná a záchody... A tak celkovo, keď naša trieda konečne odchádzala zo školy tak ju tak nejako začali renovovať, Novohradská neviem ako na tom je... A čo sa učiteľov týka, všade nájdeš aj takých aj takých, nikde nie sú len vynikajúci učitelia
HORVATKA
HORVATKA
HORVATKA
HORVATKA
...och... jak ja GiH milujeeeeeem
chýba mi... :'
a tak sme raz s gapkou boli na tých nových záchodoch aspoň močiť, ako povedal istý nemenovaný pán profesor slovenčinár aďko...
ale ani na jeden gympel z tychto dvoch som nechodila
sice je to skola zamerana viac na matematiku a informatiku (ale aj prirodne vedy) ale mozem vrelo odporucat
zrekonstruovali nam ju pred 3(4?)rokmi...mate co zavidiet, ostatni
takže, keď tam pôjdeš, choď rozhodne do jazykovej triedy. ja som bola všeobecná a trocha to ľutujem. mať 4 roky lipkovú na angličtinu, tak pápá, študujem teraz niekde v anglicku
Ja na Novohradku chodim uz 5rokov .. uznavam ze je to fakt tazka skola ale mozem ti zarucit ze to daleko dotiahnem je to dobra skola vela ta naucia a aj keby si mala 2na vysvedcku budes 100krat mudrejsia ako decka z inych skol co maju jednotky nasi ziaci sa casto zucastnuju na roznych sutaziach a podobne dosahujeme ako skola super vysledky ..
a ano otvorili sa tam triedy ale to pre vsetky zahranicne deti su tam decka z ameriky z belgicka z ruska .. vedia aj slovensky kvoli nim sa nasa skola trochu prerabala urobili sa nove zachody dala klima a pod
A inak neviem, nebola som v normálnej triede, takže ja som mala viac jazykov a menej chémie a fyziky
Luc.ka(17.): Máš krásnu predstavu o jazykových triedach Polovica triedy ktorá bola zameraná na nemčinu síce mala lektorku z Rakúska ktorá bola dosť prísna, ale zase mali neschopnú angličtinárku. Naša polovica triedy bola zameraná na angličtinu a mali sme naozaj vynikajúcu angličtinárku (asi najlepšia učiteľka na celej škole) ale zase jediná nemčinárka ktorá nás za tých 7 rokov učenia sa nemčiny vedela niečo naučiť, nás mala len posledné dva roky a nedokázala pochopiť že nám chýbajú základy...
Takže zase sa dostávame k tomu že všade je to o prístupe vyučujúcich...
myslim si ze vzdelavacia uroven je dost vysoka..sak novohradska sa s gamcou furt deli o prve miesto naj. gymnazii
horvatku nepoznam, ale tusim tam kamoska chodi a nadava na to, ze maju blbych ucitelov a nemaju tam taku volnost jak my