Chodí tam niekto? aka je tam matika? a celkovo fakulta , je pravda ze tam chodi viac dievcat? prosim o nejaky nazor, buduci rom si tram chcem dat prihlasku a rad by som vedel ake to tam je kedze som den otvorenych dveri TUKE zmeskal
moj priatel... matika je tam spojena s ekonomickymi rovnicami... pred 2 rokmi tam brali 400 ludi, tohto roku len 150 takže zvycajne tam sa dostali ludia s priemerom do 1,6 a tento rok maju plan len 100 ludi ... chcela som si tam dat, ale s mojou sos nemam najmensiu sancu... spoluziacky mojho priatela nevedia na pocitaci ani hovno, na skusky su nabiflene a to im staci... on sam povedal, že ja viem na pocitaci urobit viac ako ony co su druhacky na informe
to myslis vazne ze len 100 ludi beru? ... mali by aspon 200-250 co som pocul inde ... a co hovori priatel je to narocne studium ? a tak je mi to luto ze si sa nedostala ... ale ked hovoris ze s priemerom do 1,6 , tak to ani mna nezoberu a ja som gympel
jemu sa to studium paci, on sa narodil s pocitacom v ruke... takže jeho to dost bavi a na normalnej informatike mas sice vacsiu sancu sa dostat, ale je tam blba fyzika - kvoli ktorej skoncil jeden moj kamarat a siel na hospodarsku radsej... a ja mam na strojarine tu intu fyziku a asi ju nezrobim ... ja mam dobre priemery ale som zo zdruzenej strednej skoly, co rovnako ako byvale sou patri ku koeficientu 2... cize priemer 1,4 (vyznamenana ) mi premenia na 2,8 tak dakujem pekne
inak priatel celkovo pinda na matiku... ale to aj ja .. lebo vsade je ta matika prakticky rovnaka akurat že na hospodarskej mas v matike 1 este aj ekonomicke vzorce.. ale v matike 2ke už nie su, aspon sa mi zda
ja tam momentálne už druhý rok študujem, matika je aspoň pre mňa dosť ťažká (momentálne preberáme integrály, diferenciálne rovnice a podobné veci).. čo sa týka programátorských vecí, tak nemusíš ich vedieť, stačí že sa nabiflíš a je to... väčšina z môjho ročníka vie na počítači robiť akurát to, že sa prihlásia na FB to stačí... a čo sa týka počtu ľudí, tak ja som druhák, na začiatku nás zobrali cca. 240, tento rok však zobrali už len cca. 90 nových prvákov
Ak chceš titul a v podstate nič nevedieť HI je správna voľba. A počty sa znižujú preto že pred pár rokmi(keď som nastúpil ja) brali xy študentov lebo škola dostávala peniaze na hlavu. Teraz ale dostáva na zamestnancov a na jedného zamestnanca môže byť len určitý počet žiakov(kvôli akreditácii) takže to znižujú. Podľa jednej našej docentky by absolvent mal byť schopný v ekonomických modeloch aj programovaní a teda veľmi praktický človek ale zatiaľ to skôr vyzerá tak že absolvent nevie poriadne ani ekonómiu ani programovanie. Moja vedúca na bakalárke má HIčkara a sa ho pýtala v čom vie programovať(C/C++, Java, Oracle, matlab...), proste v čom by ho mohla viesť a on nevedel nič a keď sa ho spýtala čo teda by chcel na tej bakalárke urobiť keď nevie programovať tak povedal že esej...fakt praktický človek a to tých najhorších nepustia cez matiku. Samozrejme nájdu aj schopný ale tých je fakt menšina a ako písali vyššie nemusíš vedieť stačí sa bifliť.
doteraz to bolo tak, že škola dostávala peniaze za každého študenta, čiže čím viac študentov zobrali, tým viac peňazí... lenže teraz je to už inak a preto sa počty prijímaných študentov znižujú...
a čo sa týka toho, čo absolvent HI vie, tak dokopy nič... dalo by sa to vystihnúť slovami, že HIčkar je ako morské prasa - ani morské, ani prasa čiže mal by vedieť aj ekonómiu aj informatiku, no nevie poriadne ani jedno...
@tomice27 akomorske prasa , prirovnanie jak svina D a to je tam fkt az take yle? ale v podstate je to asi ok , pretoze nechcem tayku skolu vytudovat ,moja nevlastna sestra vychodila TUKE - stavebny inzinier a nema robotu uz asi pol roka a nadava nato na aku ... sa ucila tolko v skole ... taze je to ok premna... co nechcem sa tolko ucit ... zase na bezpecnostny nechemist , to uz je fakt bieda... ale info ma aj zaujima aj ako hovrite nieje to ay take tazke? a uplatnenie je ake? vie to dakto? este mi powedzte nejake pikošky
@afleck2 ono to nie je také zlé iba na tomto odbore, ale asi všade... lebo pobrali kopu ľudí a teraz ich je priveľa, nedá sa tak nič naučiť, keď máš prednášku a na nej 200 ľudí, ktorí vkuse kecajú a ty nepočuješ vôbec nič, čo prednášajúca hovorí... čiže nič sa tam nenaučíš... a celkovo je taký systém učenia dosť o ničom... ale to nevadí, počas semestra nemáš žiadnu prácu, žiadne úlohy, žiadne nič, len chodíš do školy, odsedíš si tam koľko treba a ideš domov.. a na konci semestra prídu zápočty a potom neskôr skúšky, no dá sa to všetko nabifliť... ale je tam dosť teórie a dosť zbytočnej... čiže nič sa tam nenaučíš a ak áno, tak len totálne zbytočne teoretické táraniny, ktoré sú ti v živote k ničomu..
ale vraj je to veľmi perspektívny odbor s veľmi dobrým uplatnením no zatiaľ nemám ten pocit, že by mi to štúdium niečo dalo.... som taký vymletý ako na začiatku prvého ročníka predtým som počítače miloval, no tá škola mi ich znechutila...
a čo sa týka matiky, je veľmi ťažká, ja som mal na strednej z matiky jednotky a teraz keď sedím na prednáške, tak nechápem za celú prednášku ani slovu
@tomice27 ziadne ulohy ani nic ? .... to jak? no v podstate ja mam na strednej 2-3 z matiky stale ... ale ekonomickym veciam rozumiem celkom, nemas nejaku studentsku stranku? kde su napriklad fotky ale kde pisu studenti na sklo alebo nieco podobne
nuž ja som si zle zvolila odbor a v drvivej väčšine súhlasím s jamesom.. už len dokopem toho bakalára a jednoznačne ja a pár ľudí (tých schopnejších) meníme odbor.
inak @james144 koho máš vedúcu? keď nechceš verejne, napíš poštu .
@tomice27 , "ulohy", lepšie povedané zadania dosť závisia od predmetu, ktorý si človek zvolí.
btw, tak všeobecne, kto si z tej školy niečo odniesť chce, tak si odnesie a blbému nepomôže nič
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
» www.fei.tuke.sk/sk/studium/ucha... tu to mas, normalna informatika 300, hospodarska 100
a čo sa týka toho, čo absolvent HI vie, tak dokopy nič... dalo by sa to vystihnúť slovami, že HIčkar je ako morské prasa - ani morské, ani prasa čiže mal by vedieť aj ekonómiu aj informatiku, no nevie poriadne ani jedno...
ale vraj je to veľmi perspektívny odbor s veľmi dobrým uplatnením no zatiaľ nemám ten pocit, že by mi to štúdium niečo dalo.... som taký vymletý ako na začiatku prvého ročníka predtým som počítače miloval, no tá škola mi ich znechutila...
a čo sa týka matiky, je veľmi ťažká, ja som mal na strednej z matiky jednotky a teraz keď sedím na prednáške, tak nechápem za celú prednášku ani slovu
takú stránku nepoznám, no ak ťa zaujímajú veci ohľadom školy a predmetov, tak pozri www.tu-ke.com a tam si vyber FEI
inak @james144 koho máš vedúcu? keď nechceš verejne, napíš poštu .
@tomice27 , "ulohy", lepšie povedané zadania dosť závisia od predmetu, ktorý si človek zvolí.
btw, tak všeobecne, kto si z tej školy niečo odniesť chce, tak si odnesie a blbému nepomôže nič