Čo hovoríte na odbor Hospodárska informatika na elektotechnickej fakulte technickej univerzity v KE? Poznáte to? Je tu niekto, kto to študuje? Mám v pláne "sa tam dostať", len si nie so istý... stojí ten odbor za to?
ehm, ehm. Ja ti neviem. Mne sa ta skola zda divna. To sa "sa tam dostat" je spravne v uvodzovkach. Dva roky do zadu tusim, alebo rok, uz neviem isto brali bez primaciek a aj tak este museli robit druhe kolo. Osobne si myslim, ze ak mas pocit, ze mas naviac, skus radsej Blavu FIIT, alebo Brno VUT a KE si nechaj ako zachranu. Tod moj nazor, moj pohlad.
nemám dostatok financií na štúdium mimo domova ... takže jedine KE... a berú bez príjmačok, čo je pravda... vraj sa tam minule hlásilo 250 ľudí a zobrali 200.. toho roku tiež toľko majú zobrať...
Pouvažuj o tom, čo z teba bude - najlepší informatik medzi ekonómami, najlepší ekonóm medzi informatikmi, alebo popravde: najhorší informatik medzi informatikmi a najhorší ekonóm medzi ekonómami.
Ak sa chceš venovať ekonómii, choď na ekonomiku a pokiaľ informatike, skús umelú inteligenciu alebo čistú informatiku alebo neviem čo tam všetko ešte majú
Ale zasa pokiaľ by ťa naozaj bavilo z oboch niečo, tak to skús. Môj kamarát to študuje a veľmi sa mu tam páči.
A určite nesúhlasím s @2 , že by to mala byť záchrana. TUKE je dobrá škola. To, že berú bez prijímačiek ešte neznamená, že študent doštuduje..
ty chodis na OA? tak to by si tam asi nemal ist, lebo budeš mat problémy s matematikou, aj brat tam chodí a tiež mal zo začiatku problémy a to chodil na gymnázium!!! ale kedže si z OA tak predmety, ktore tam sú makroekonómia a mikroekonómia by ti asi nemali robit problém tak neviem, rozhodni sa, ale základ nie je dostat sa tam, ale skor udržat sa... lebo z techniky velmi rýchlo vyhadzuju a síce ked nespravíš nejakú skúšku tak si ju možeš preniest, že vraj ... tak vela štaštia !
myslíš, že my bude MAT robiť až taký veľký problém? fakt je až taká ťažká? viem, že matematika na vysokých školách je určená skôr pre gymnazistov, je ťažšia, ale tak mňa matika celkom baví, ide mi... zajtra z nej dobrovoľne (!) maturujem...
@tomice27 no ked ta matematika bavi, kde je problem?? ja len že brat hovoril tak, že tí, čo sú z OA majú problém s matikou a tí, čo sú z gymnázia, majú problém s ekonómiu... takže neviem...ale však matematika je sama o sebe tažká hocikde by si bol ... a zajtra vela štastia!!!
to som myslím už niekde počul, že oa-čkári majú problém s matikou a naopak, gymnazisti s ekonomiou... baví ma aj ekonomia aj počítače, takže by som tam fakt rád študoval...
pred pár rokmi to viac smerovalo na informatiku a ekonómiu, teraz to pomenili a viac smerujeme ku kybernetike. povinné ekonomické predmety sú viac-menej informačné, vo vyšších ročníkoch máš povinne voliteľné väčšinou tak, sú informatické a ekonomické takže si môžeš vybrat.
imo, dá sa tam aj niečo naučiť, ale ak nemakáš na sebe aj mimo školy, tak sa asi ťažko uplatní :/
aaa matika - ostatné odbory na feike majú 2 matiky, ale my tri - v podstate to isté, čo oni (niečo jednoduchšie) + nejaké veci z finančnej matiky (tá je dosť easy, keď ju pochopíš).
ak budeš mať otázky, kľudne napíš, milerada odpoviem.
jop.. a ešte sme jediný odbor na feike, čo nemá fyziku a pododbné veci.
no ja som z oa a tiez by som chcel studovat dalej informatiku... to ze chodim na OA je proste len zle rozhodnutie a vplyv rodiny ked som mal 14, vtedy som nerozmyslal nad tym co bude o par rokov... ja som skor na matiku inf. ... problem je ze na TUKE na vsetky tie odbory na fakulte el. a inf. niesu prijimacky ale pocita sa iba priemer a samozrejme pre studentov z OA sa priemer vynasobi koeficientom 1,5. To znamena ze aj gymnazista s priemerom 2,5 aj viac skonci lepsie ako ja z OA. Tento odbor hosp. inf. je aspon nejaky kompromis medzi ekon. a inf. Je aspon sanca ze sa tam z OA dostanem? Alebo na normalny odbor Informatika?
@14 mam vela otazok.... kolko si mal bodov ? kolko bolo uchadzacov ak vies? a kolky si skoncil v poradi? ked mi na toto odpovies tak ti budem strasne vdacny lebo som pisal niekolko krat uz na stranku fakulty do diskusie a nikdy mi nechceli odpovedat... len mi povedali ze ked podam prihlasku a zaplatim tak uvidim kolko bude...
@strejdabob do tej diskusie na ich stránke škoda písať, málokedy odpovedia... lepšie je im napísať email..
bodov som mal myslím 117 alebo tak nejak... počet bodov sa vypočíta nejakým vzorcom, neviem presne akým, ale je tam niečo, že "priemer známok na vysvedčení za strednú školu * koeficient (1,5) a to celé * 100".. počet bodov zistíš, až ked si podáš prihlášku, oni ju zaevidujú a vypočítajú počet bodov.. neviem či sa ešte dá podať prihláška, ale možno áno... čím menej bodov tým lepšie...
presný počet uchádzačov neviem, viem len že berú asi 200 ľudí... poradie tiež neviem...
@tomice27 no diki ale velmi si mi nepomohol... na tie dve hlavne otazky si neodpovedal taze to vam nepovedali? poradie ani pocet uchadzacov? a 117 bodov si mat nemohol.... pocita sa to tak ako si povedal, priemer znamok zo strednej a z matur. vysvecka *1,5 *100 ... keby si mal celu strednu ciste jednotky tak by si mal 150 bodov... to je minimum kedze mas koef. 1,5
@strejdabob .. tak sa v tom vzorci zrejme ešte niečo upraví.. lebo fakt som mal toľko.. poopravujem, nie 117, ale 123.. teraz som pozrel do elektronickej prihlášky...
Ja tam chodim, idem do 2.rocnika. Mam gympel, mam rad matiku - ale je kus brutalna, hlavne mat1, mat2 je uz vpoho. Profaci z ekonomiky ti povedia, ze si viac ekonom ako informatik a potom naopak. Pravdou je, ze az taky biedny informatik steba nebude - budes vediet toho vela. Ale ako na kazdej skole, 90% stoho co ta ucia su blbosti a zbytoscnosti, cez ktore sa musis prve 2 roky prekusat. Potom ta zacnu ucit aj nieco vyuzitelne
Ahojte ...vidim, že tu riešite Hospodársku informu... davala som si tam prihlášku na druhé kolo...pretože som na ine školy robila príjmačky a nepodarilo sa... ale naštastie ma na HI zobrali... Strednu mam tiež OA aaa mala som 255 bodov...a to si nemyslim žeby som mala vysvedčka nejake super... takže už to vidim ako sa tam budem trápiť s tou matikou kedže som ju na OA mala pekne na haku ...nikdy som nemyslela ze pojdem na výšku kde je taka ťažka matika takže bude sranda...ale...podla mna...ak človek vážne chce tak to zvládne... takže už sa teším na september ... Držííím palce prváčikom...zvládneme to :b...Kráásny dniiik
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
nemám dostatok financií na štúdium mimo domova ... takže jedine KE... a berú bez príjmačok, čo je pravda... vraj sa tam minule hlásilo 250 ľudí a zobrali 200.. toho roku tiež toľko majú zobrať...
dík za názor..
Ak sa chceš venovať ekonómii, choď na ekonomiku a pokiaľ informatike, skús umelú inteligenciu alebo čistú informatiku alebo neviem čo tam všetko ešte majú
Ale zasa pokiaľ by ťa naozaj bavilo z oboch niečo, tak to skús. Môj kamarát to študuje a veľmi sa mu tam páči.
A určite nesúhlasím s @2 , že by to mala byť záchrana. TUKE je dobrá škola. To, že berú bez prijímačiek ešte neznamená, že študent doštuduje..
dík za zaujímavý názor... najradšej by som bol najlepší informatik medzi ekonómmi
myslím, že by ma takýto mix bavil... teraz chodím na OA, a zároveň ma bavia počítače, tak preto by som chcel tento odbor...
myslíš, že my bude MAT robiť až taký veľký problém? fakt je až taká ťažká? viem, že matematika na vysokých školách je určená skôr pre gymnazistov, je ťažšia, ale tak mňa matika celkom baví, ide mi... zajtra z nej dobrovoľne (!) maturujem...
to som myslím už niekde počul, že oa-čkári majú problém s matikou a naopak, gymnazisti s ekonomiou... baví ma aj ekonomia aj počítače, takže by som tam fakt rád študoval...
dík, dúfam, že ho budem mať...
imo, dá sa tam aj niečo naučiť, ale ak nemakáš na sebe aj mimo školy, tak sa asi ťažko uplatní :/
aaa matika - ostatné odbory na feike majú 2 matiky, ale my tri - v podstate to isté, čo oni (niečo jednoduchšie) + nejaké veci z finančnej matiky (tá je dosť easy, keď ju pochopíš).
ak budeš mať otázky, kľudne napíš, milerada odpoviem.
jop.. a ešte sme jediný odbor na feike, čo nemá fyziku a pododbné veci.
ahoj,ty si v ktorom ročníku?
mna tam teraz vzali, jedine neviem ci bude matika ok
ak tak mi napis na poisonboy20@azet.sk
bodov som mal myslím 117 alebo tak nejak... počet bodov sa vypočíta nejakým vzorcom, neviem presne akým, ale je tam niečo, že "priemer známok na vysvedčení za strednú školu * koeficient (1,5) a to celé * 100".. počet bodov zistíš, až ked si podáš prihlášku, oni ju zaevidujú a vypočítajú počet bodov.. neviem či sa ešte dá podať prihláška, ale možno áno... čím menej bodov tým lepšie...
presný počet uchádzačov neviem, viem len že berú asi 200 ľudí... poradie tiež neviem...