Ak áno, chcela by som sa opýtať, že ked hráte nejakú pieseň tak ju hráte úplne "od slova do slova " presne alebo podľa seba ? (som začiatočníčka, nečudujte sa ) Dakujem
@realsmileykaja ono je to asi všeobecný princíp pri všetkom - kým si začiatočníčka, dodržuj čo najpresnejšie zadanie. keď prestaneš mať problém dodržovať od noty do noty zadanie, potom si to začni prikrášľovať a improvizovať. ale na bicie nehrám.
inak pozeraj na koncerty, veľa všímaj si bubeníkov, ja som takto začal asi v 7,8. rokoch že som furt čumel na koncert AC/DC v Mníchove z 2001 a hral som presne podľa neho, ešte aj bicie som si tak rozostavil. V živote som nebol na nejakej hodine na umeleckej alebo nikto mi neradil, a vraj dnes hrám ako pán bubeník
@horsiq trošku... síce už 4 roky chodím na ZUŠ, ale moc toho teda neviem lebo nemám doma bicie. A na to tej zuš-ke sa toho veľa nestihne za tú hodinu týždenne. (a najmä ak máš vo zvyku pozerať filmy s učitelom a debatovať o hudbe)
@thevanderdark chodím do Zuš, ale posledné mesiace som nemala hodinu vôbec.. Hrám asi tie najzákladnejšie ako je napríklad bonboniéra. Doma bicie nemám, takže o to "lepšie". (ak nerátam tie online ) A dakujem za rady
ked hras podla niekoho, budes len dalsia kopia.. hraj podla seba.. takisto sa neobliekas ako nejaka hviezda, presne kazdy detail, licenie, vlasy a podobne kraviny.. daj do toho seba, inak to nema zmysel
to vies, 10 rokov zus klavir, 3 roky zus bicie, 4 roky samouk na gitare za ten cas som zazil hromadu koncertov a hral s hromadou ludi na hromade akciach.. Casom to dojde kazdemu
@realsmileykaja to je zlé keď máš takú ´´neúplnú´´ hudobnú. A tiež škoda že nemáš vlastné bicie. Takto sa ani nemáš ako zdokonalovať.
Byť tebou zameriam sa v prvom rade na získanie bicích a doplnenie kompletných hodín v ZUŠ. Choď tam a povedz napr riaditeľovi.
Na online bicie kašli to ti nedá ani techniku ani nič.
Ešte k tým bicím: kľudne si zožeň hocičo len nech máš na čom cvičiť+ základné činely aspoň hi-hat. v prípade aj ride a crash no záleží už od tvojej finančnej poprípade vašej rodinnej finančej situácie a či máš možnosť kde hrať.
Zhrnutie: zožeň si najprv bicie a miesto na hranie a kompletné hodiny v ZUŠ veľa šťastia
@thevanderdark no to teda.. Bicie som aj pozerala ale kedže dá sa povedať "nedávno" som dostala keyboard a pred tým gitaru a flautu.. Takže na bicie si "šetrím" sama A tie hodiny... O.o nekomentujem... A dakujem veľmi pekne
Keď už máš toľko nástrojov. Neviem akože možno že nehovorím pravdu ale ja som toho názoru že bicím sa treba venovať čo najčastejšie je možné ináč nechytíš správnu techniku a presnosť pre hru.
A ak to má byť niečo kratkodobé čo ťa omrzí tak kašli na to zbytočne vyhodíš peniaze
@thevanderdark neomrzí ma to.. Aj ked sa učím hrať na toľko vecí v každej sa každý den zdokonalím... A bicie, hrám na ne už rok a pol a ešte ma neomrzeli (ani neomrzia).
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
inak pozeraj na koncerty, veľa všímaj si bubeníkov, ja som takto začal asi v 7,8. rokoch že som furt čumel na koncert AC/DC v Mníchove z 2001 a hral som presne podľa neho, ešte aj bicie som si tak rozostavil. V živote som nebol na nejakej hodine na umeleckej alebo nikto mi neradil, a vraj dnes hrám ako pán bubeník
Zo začiatku určite nehraj zložité skladby. Najlepšie by bolo aby si začala navštevovať ZUŠ.
I keď by si navštevovala tisíce škôl a každý učiteľ bude mať vlastnú techniku ktorú ťa bude chcieť naučiť. Skús. Ale najlepšie je ako tebe vyhovuje.
V prvom rade nehraj hneď zložité rytmy a piesne ako ja nazývam ´´slipknotovky´´ ktoré sú ťažké.
Pomalý ďalej zájdeš.
V prípade otázok. Pýtaj sa alebo mi pošli TS
Byť tebou zameriam sa v prvom rade na získanie bicích a doplnenie kompletných hodín v ZUŠ. Choď tam a povedz napr riaditeľovi.
Na online bicie kašli to ti nedá ani techniku ani nič.
Ešte k tým bicím: kľudne si zožeň hocičo len nech máš na čom cvičiť+ základné činely aspoň hi-hat. v prípade aj ride a crash no záleží už od tvojej finančnej poprípade vašej rodinnej finančej situácie a či máš možnosť kde hrať.
Zhrnutie: zožeň si najprv bicie a miesto na hranie a kompletné hodiny v ZUŠ veľa šťastia
Keď už máš toľko nástrojov. Neviem akože možno že nehovorím pravdu ale ja som toho názoru že bicím sa treba venovať čo najčastejšie je možné ináč nechytíš správnu techniku a presnosť pre hru.
A ak to má byť niečo kratkodobé čo ťa omrzí tak kašli na to zbytočne vyhodíš peniaze