Ahojte, neviete mi niekto takto cez net pomôcť? Chcem sa naučiť na gitare. Viem zakladné akordy aj noty a tak lebo som chodila na hudobnú, ale neviem naladiť gitaru ani čítať tie zápisy myslím že sa to volá akordové diagramy. Chcela by som pomúcť len so z
nevies citat tote one TABY myslis ? ta akordy su zaklad a naladit gitaru ? na nete je taky program ladicka (si naladis cez mikrofon a funguje to ) alebo si kup "BEE" a podla toho
ten tab som si teraz vymyslela tak to neber nejak vážne, ale postup ako to zahrať je: E, B, G, D, A, E sú struny to prvé E je najtenšia a tie čísla znamenajú, že stlačíš 3 pražec na B-čku a brnkneš a potom 0 (čiže nestlačíš žiadny pražec) na G-čku, 2 na B-čku a 7 na B-čku samozrejme keď si nejaký tab nájdeš budeš potrebovať k tomu hudbu a potom čo sa týky tempa kedy brnkať to už v tej danej piesni budeš počuť kedy brnkať...
a ladiť sa dá aj bez ladičky: najhrubšia struna čiže E-čko býva váčšinou čo sa týka rozlaďovania najstabilnejšia tak si ju stlačíš na 5-tom pražci, brnkneš a hneď na to brnkneš na voľnú A strunu a mala by znieť ako tá E struna ak nie tak A-čko dolaďuješ až budú znieť rovnako, keď ju budeš mať naladenú tak to isté s A strunou, čiže brnkneš na A-čku na 5 pražči, brnkneš na D-čko a dolaďuješ, potom brnkneš na D-čko na 5 pražči,brnkneš na G-čko a dolaďuješ, a potom je tu zmena na G-čku brnkneš na 4 pražči, brnkneš na B-čko a dolaďuješ a potom brnkneš na B-čku na 5 pražči, brnkneš na E a dolaďuješ a máš naladenú gitaru... je tu len jedna nevýhoda záleží na sluchu, ale keď máš sluch tak je to v pohode ja si takto ladím basgitaru a celkom mi to ide
keď som si prvý raz ladila gitaru, roztrhla som H strunu neviete tu náhodou niekto, kde by som zohnala čo najjednoduchšie taby k Love Of My Love od Queen? youtube nepomáha, diki
2 Wewo: sice je len jedna piesen a jedna melodia,ale prevedenie tabov moze byt ine a rozne..len staci,aby to znelo rovnako...lebo urcite tony,ajked su na inych prazcoch,alebo strunach zneju rovnako...
S ladením nešpekuluj a kúp si ladičku(dá sa aj za 350sk-digitálna).Spoliehať sa pri začiatkoch na ucho nie je najlepšie riešenie.
Na učenie si zožeň knihu vydanú Opusom: "Caruli-Carcassi gitarová škola" Sú v nej od základov,cez cvičenia v stupniciach, až po gitarové skladby.Treba sa učiť od začiatku,inak to nemá zmysel.
mna naucili ladit si gitaru podla ucha tj ze si chytim C a vybnkavam si struny postupne za sebou je v nich lahko zapamatatelna postupnost takze ak si to vyskusas na uz naladenej gitare tak nemas problem
čaute diki všetkým, no ja som si už jednu knihu kúpila volá sa "Hráme na gitaru" ale neviem či som urobila dobre,, ešte sa v nej moc nevyznám lebo mám trochu problém s tým, aká struna je aký tón, chcem sa opýtať: každá struna je vždy ten istý tón??
to aprilka: ja som dostala tú istú na Vianoce a mám z nej zmiešané pocity. » gitarista.sk/... - je tu fórum a radi pomôžu, okrem toho je tam skoro všetko, čo neschopní potrebujú
diki, no ja sa ešte teda pokúsim zohnať nejaké tie knihy a tak a ďakujem za všetky stránky zídu sa mi .. a ešte som sa chcela opýtať, či je pri akustickej gitare potrebné nejako špeciálne sa o ňu starať,, lebo ju čistím zatiaľ klasicky,,
Vies co ked chces dobry program je este Guitar pro a tam k tou si mozes postahovat kopu not a hra to s tebou. Mozes si to stiahnut myslim ze by ti to pomohlo...
pocuj aprillka.. vobec sa nezatazuj ziadnymi tabmi je to len pomocka pre tych co nepoznaju noty (poznam tipka co si mysli ze taby su pre slepcov .....v taboch nemozes vyjadrit dlzku tonu atd..... ked si tu pesnicku nikdy nepocula tak nemas sancu ...
ladicku si kup.. niesu to vyhodene peniaze
pokial si chodila do zusky tak mas velmi dobry zaklad.... dolezite je aby si nezacinala cvicit hned akordy (vobec to nieje zaklad) ale zacni nejake jednoduche melodie typu "Dum Holubi" a podobne ..... pri cviceni nikdy nepodcenuj ani pravu ani lavu ruku ci hras akordy ci melodiu...
po tom by som ti odporucal zvladnut trampske blbosti typu Nohavica atd, vybrnkavacky, akordovky..
popri tom je azda najdolezitejsie cvicit stupnice, intervaly (tercie, kvinty, oktavy, decimy,....) rozklady a obraty akordov... urcite si nieco vygooglis (dolezite je poznat rozlozenie tonov po hmatniku (gugl.sk
potom uz to dostanes do ucha a budes si moct dokazat naladit gitaru uplne sama a aj improvizovat...
diki no ja sa budem snažiť len je toho na mňa zo začiatku trochu veˇa,, no a práve to rozloženie tónov po hmatníku neviem takže to skúsim nájsť a potom uvidím..
ja byt tebou zozeniem si program guitar pro nepoznam niaky iny sposob ako sa naucit dobre hrat na gitare tam je vsetko podrobne vypisane je to totalne lahke
Ja som sa naučil na gitare sám ked som mal 11 rokov teraz mám 14 a podla mna hram celkom fajn ked som enco newedel samozrejme tak mi pomoohol.teraz wem zahrat strasne vela pesniciek a čos a týka tých tabov tak si klikniťe na stránku www.tablatures.tk kde je horozne vela tabov od AC/DC po Korn country,funk.... * ale musite mat stiahnuty Guitar Pro alebo 911 tabs
ahojte... tiez sa ucim na gitare, mam ten program Guitar Pro a čo su tie taby.. no trosku sa v tom vyznam ze ktory prazec na ktorej strune... ked su tie cisla zlava doprava tak viem... zlava doprava sa hraju.. ale ked su presne nad sebou dve tri alebo viac?? tak vtedy je to ako... prosim pomozte.... dakujem
podla mna hlavne sa treba naucit naladit si gitaru, to pomaha potom pri hrani budes pocut ze sa rozladuje, najlepsie ked ta ladit niekto nauci... a potom uz len hrat hrat...
Ja som sa ucil na gitare sam teda oco ma ucil chodil som do zus ovladam noty ale nie na gitaru ale je to tiez v huslovom kluci na spanielku a skoncil som na base na ktorej som sa ucil sam hrat a este aj noty atd.... to len tak hovorim dojdite na koncert 25.4. blizsie info TS hehe a keby nieco ja mam taku malu svetelnu ladicku z muzikeru ladi prekvapivo dobre vrelo odporucam !!!
chcela by som ssa naucit rychlejsie hrat na gitare....mohol by mi niekto poradit..??
Bola by som velmy rada lebo neviem ani aka je ktora noto....No ale ak by sa naozaj niekto nasiel tak mi len napiste ale prosim vas ja to potrebudem iba do VIANOC...
tak moja kariera gitari sa začala s programom: GUITAR PRO 4.X teraz používam 5.2 s RSE, nebyť tohto programu neviem doteraz hrať na gitare tento program mi veľmi pomohol a odporúčam ako pre začiatočníkov tak aj pre expertov... da sa tam robiť všetko... dokonca skladať vlastná hudba
aj ja sa ucim hrat na gitaru a naladit sa nemusi dal len podla ladicky, ale aj tym ze zahras na jednu strunu a potom na daky ton a ma to zniet rovnako a tocis tymi ladiacimi kolikmi dokym to neznie rovnako, najlepsie je najst si dakoho kto to vie, nech ti to vsetko ukaze...ja tiez viem len akordy a ucim sa noty, ale zistujem, ze mi to ide stale lepsie, jednoducho, kazdy den trenuj a vzdy nieco nove sa nauc, nie stale to iste...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
A na začiatok treba hodne trpezlivosti, ale je radosť sa to učiť...
E--------------
B-3---2----7---
G---0----------
D--------------
A--------------
E--------------
ten tab som si teraz vymyslela tak to neber nejak vážne, ale postup ako to zahrať je: E, B, G, D, A, E sú struny to prvé E je najtenšia a tie čísla znamenajú, že stlačíš 3 pražec na B-čku a brnkneš a potom 0 (čiže nestlačíš žiadny pražec) na G-čku, 2 na B-čku a 7 na B-čku samozrejme keď si nejaký tab nájdeš budeš potrebovať k tomu hudbu a potom čo sa týky tempa kedy brnkať to už v tej danej piesni budeš počuť kedy brnkať...
a ladiť sa dá aj bez ladičky: najhrubšia struna čiže E-čko býva váčšinou čo sa týka rozlaďovania najstabilnejšia tak si ju stlačíš na 5-tom pražci, brnkneš a hneď na to brnkneš na voľnú A strunu a mala by znieť ako tá E struna ak nie tak A-čko dolaďuješ až budú znieť rovnako, keď ju budeš mať naladenú tak to isté s A strunou, čiže brnkneš na A-čku na 5 pražči, brnkneš na D-čko a dolaďuješ, potom brnkneš na D-čko na 5 pražči,brnkneš na G-čko a dolaďuješ, a potom je tu zmena na G-čku brnkneš na 4 pražči, brnkneš na B-čko a dolaďuješ a potom brnkneš na B-čku na 5 pražči, brnkneš na E a dolaďuješ a máš naladenú gitaru... je tu len jedna nevýhoda záleží na sluchu, ale keď máš sluch tak je to v pohode ja si takto ladím basgitaru a celkom mi to ide
Na učenie si zožeň knihu vydanú Opusom: "Caruli-Carcassi gitarová škola" Sú v nej od základov,cez cvičenia v stupniciach, až po gitarové skladby.Treba sa učiť od začiatku,inak to nemá zmysel.
držím ti palčiaky
to aprilka: ja som dostala tú istú na Vianoce a mám z nej zmiešané pocity. » gitarista.sk/... - je tu fórum a radi pomôžu, okrem toho je tam skoro všetko, čo neschopní potrebujú
neviem presne ako to myslis. nieje aj je.
mas rozne ladenia.
ale ak to myslis tak ze v nejakom urcitom ladeni (napr standard E)je prazdna struna vzdy ten isty ton.
btw.podla tychto kktskych kniziek sa toho vela nenaucis. iba ak stupnice a nejaku teoriu. odporucam » ultimate-guitar.com/lessons/for_beg...
ladicku si kup.. niesu to vyhodene peniaze
pokial si chodila do zusky tak mas velmi dobry zaklad.... dolezite je aby si nezacinala cvicit hned akordy (vobec to nieje zaklad) ale zacni nejake jednoduche melodie typu "Dum Holubi" a podobne ..... pri cviceni nikdy nepodcenuj ani pravu ani lavu ruku ci hras akordy ci melodiu...
po tom by som ti odporucal zvladnut trampske blbosti typu Nohavica atd, vybrnkavacky, akordovky..
popri tom je azda najdolezitejsie cvicit stupnice, intervaly (tercie, kvinty, oktavy, decimy,....) rozklady a obraty akordov... urcite si nieco vygooglis (dolezite je poznat rozlozenie tonov po hmatniku (gugl.sk
potom uz to dostanes do ucha a budes si moct dokazat naladit gitaru uplne sama a aj improvizovat...
Gud Lak
diki no ja sa budem snažiť len je toho na mňa zo začiatku trochu veˇa,, no a práve to rozloženie tónov po hmatníku neviem takže to skúsim nájsť a potom uvidím..
» www.folkblues.com/theory/fingerbo...
pamataj.. v amerike nas ton H sa rovna B a nas ton B sa rovna Bb
E--------3-----1-------
H----------3---1------
G------0----0--2------
D----0---------3-------
A--2--------------
E-3---------------
Bola by som velmy rada lebo neviem ani aka je ktora noto....No ale ak by sa naozaj niekto nasiel tak mi len napiste ale prosim vas ja to potrebudem iba do VIANOC...
Ďakujem...