chcem sa naučiť na gitaru. Ale neviem čo a ako. Akú gitaru a či sa to sám vôbec naučím. Je to môj sen asi od 10 len rodičia mi to zakázali. čil mám 17 a chcem to skúsiť. Prosím kokot odpustite si že som "gopnik" bol to preklep. Ďakujem.
a ked uz, ak si zaciatocnik, tak na gitare ti az tak moc nemusi zalezat. ale hladala by som nejake od 90+ eur asi ( nech to je aj realne hratelne a gitaru s uzsim hmatnikom (cize nie nejake spanielky).. a naucit sa to da. noty nepotrebujes vediet - stacia ti akordy. na youtube je velmi vela tutorialov, takze smelo
jaaj, no ja hram len na akustickej.. akusticka je asi najbeznejsia, ta s kovovymi strunami.. na klasickej sa hra klasicka hudba + ma nylonove struny, hruby hmatnik.. = spanielka. na elektrickej nehram, neviem ti poradit len bude to zrejme drahsia zalezitost nez akustika
tak ak chceš nejakú slušnejšiu a novú elektriku tak si nachystaj nejakých 500eur, pretože gitara, kombo, púzdro na gitaru a ešte budeš potrebovať ladišku, ale tú si môžeš stiahnuť aj z Google Play. Zo značiek by som ti odporúčil Ibanezu, Fenderu, ale na trhu je kopec iných dobrých značiek, odporúčam si tú gitaru aj vyskúšať priamo v predajni, napríklad v muzikeri je to úplne bežné. Zo začiatku sa priprav na "krvavé" prsty, pretože elektrické gitary majú kovové struny, akustické taktiež. Španielské gitary majú struny nylónové, tudiž je to trošku jemnejšie pri hraní. Odporúčam sa prihlásiť na nejakú zušku, inak si furt môžeš kúpiť nejaký lacný gitarový kurz na nete (pričom niektoré sú fakt dobré), hrať podľa tutoriálov na yt alebo hrať tzv. "by your own" ako to robil sám veľký Jimi Hendrix. Ale tá zuška je super, rozšíri ti obzory v hudbe, ako v praxy, tak v teórii. Ak sa budeš na to cítiť, tak mi pre prípadné otázky pokojne napíš.
@ye6xncvl Preco, ja mam akustiku za 700€ a elektriku za 200€+100€ combo. Na akustike sa nehra len klasicka hudba, ja hram na akustike bezne thrash/death.
Spanielka je praveze na zaciatok lepsia ako tenky hmatnik, lebo sa bude viac namahat pri prstoklade, potom ked bude hrat na elektrike alebo aj klasike s uzsim hmatnikom, bude preciznejsi. Ja som zacal na starej rozpadnutej spaniele a ked som kupil elektriku, bol som ako Hendrix 2..
@ye6xncvl ta posledna veta sa pouziva na vyjadrenie toho, ze ocenujes nieco, co si prijal alebo prijmes od niekoho. Napriklad, ak ti niekto nejako pomoze alebo ti nieco daruje a nie je to pre neho mozno ani vyhodne. Tiez sa to ale pouziva zo slusnosti, aj v situaciach, ked v skutocnosti druha strana ma z toho tiez osoh. Napr. ked nieco niekomu predas, on ti za to zaplati, obaja ste spokojni (alebo mozno ani nie ste), a zo slusnosti pouzijete tu poslednu vetu.
@gnomeslayer co preco? aj ty si sa ucil na starej spaniele - myslis, ze sa cloveku, ktory nikdy nehral na gitare oplati kupovat akustiku za 700 alebo elektriku za 200-300? s tym hmatnikom asi suhlasim, mne ale lepsie padol ten uzsi .. a to s tou klasickou hudbou bolo myslene na tu klasicku gitaru s nylonovymi strunami
@ye6xncvl jooj ja som to cele zle narychlo precital, kasli na tie sumy... Ale proste, neznamena to hned ze elektrika musi byt drahsia.. da sa kupit za 200e set aj s kombom a neni to tak hrozne. Inac vies ako super znie thrash jamm na nylonkach? Hlavne tie sola
no ak chces elektriku tak ti tie noty budu treba vediet... da sa hrat na tabach ale ked si budes chciet zapisat vlastne veci tak to na tabulaturach nedas ani nahodou... Mne sa osvecilo zobrat gitaru na zaciatok z ruky od hracov, o ktorých viem ze sa o to zaujimali a posuvaju akurat svoj standart vyssie - menia hlavu/gitaru/kombo alebo co a potrebuju love vyjde ta to lacnejsie a budes mat istotu ze to az taky crep nebude.. len si to treba okukat riadne, skrabance ci nie su, ci nema daky krivy krk + ci na tom robil nejaku udrzbu..
Spanielka je najlacnejsia, ma hruby hmatnik, lepsie sa vies naucis poskladat prsty.
Akustika alebo elektroakustika ma tenky hmatnik, strunu vzdy vsetky kovove. Ludia hovoria ze je lepsie zacinat na nylonoch, aby ta tak neboleli prsty, mne sa na ale na nylonoch hralo vzdy strasne zle.
Na zaciatok najlepsie naucit sa par akordov a lahsie taby. Osobne si myslim ze najviac moznosti dava hra z not, ale na gitare to zrovna nie je tak lahke ako na klaviry a mozno by stalo za to zaplatit si rok ci dva na zuske ci u niekoho 'doma'
@soraya No neviem či budem mať zrovna čas na a hlavne peniaze na to aby som si platil nejaké kurzy. Mám aj iné aktivity preto sa pýtam či sa to naučím aj sám alebo mám na to radšej prdeť
Kup si akusticku gitaru za 100 by stacila nejaka hratelna treba najst dobry kus....a naucis sa len musis do toho ist chodievaj na rozne gitarove fora a pytaj sa ako na to, vela sa pytaj....prosim ta nezacinaj sa hnet ucit pesnicku alebo co to nikam nevedie. A cvic kazdy den nemusis dlhe hodiny pol hodinka hodka staci
@gopnik21
Samozrejme. V zaklade ma elektrika aj akustika rovnaky system akurat mas songy na elektriku, songy na akustiku. Akordy su pre gitaristu velmi dolezite
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Spanielka je praveze na zaciatok lepsia ako tenky hmatnik, lebo sa bude viac namahat pri prstoklade, potom ked bude hrat na elektrike alebo aj klasike s uzsim hmatnikom, bude preciznejsi. Ja som zacal na starej rozpadnutej spaniele a ked som kupil elektriku, bol som ako Hendrix 2..
Akustika alebo elektroakustika ma tenky hmatnik, strunu vzdy vsetky kovove. Ludia hovoria ze je lepsie zacinat na nylonoch, aby ta tak neboleli prsty, mne sa na ale na nylonoch hralo vzdy strasne zle.
Na zaciatok najlepsie naucit sa par akordov a lahsie taby. Osobne si myslim ze najviac moznosti dava hra z not, ale na gitare to zrovna nie je tak lahke ako na klaviry a mozno by stalo za to zaplatit si rok ci dva na zuske ci u niekoho 'doma'
Toto nie je hokej ani tenis ani volejbal. Ludia zacinaju v 40tke niektori .
Samozrejme. V zaklade ma elektrika aj akustika rovnaky system akurat mas songy na elektriku, songy na akustiku. Akordy su pre gitaristu velmi dolezite