Je dobré sa ako začiatočník učiť hrať na gitaru songy ? Ale radšej iba základy. Mám ju 2 týždne zatiaľ si len tak brnkám a naučil som sa pár akordov hoc to niekedy vŕzga. Chcem sa aj do zušky prihlásiť.
Erixa
25. september 2017 22:17
V zuške ťa naučia ako hrať z nôt, vybrnkávať, naučia ťa správny prstoklad a takéto skor prplačské veci nehovorim, že je to zle a ak sa budeš učiť sám, môžeš sa učiť čo len chceš a čo sa ti páči, čo tiež nie je vôbec zlé Ja som sa učila sama, pomáhal mi kamarát, ktorý ma naučil pár nových akordov, rytmov a zasvätil ma do tajov a krás používania capa... a kamaratky co chodili na zusku mi hovoria, ze hram lepsie ako oni, co maju diplom
V každom prípade... každá skúsenosť je dobrá. A ked budeš na tom už trochu lepšie, odporúčam kanál Gareth Evans... má skvelé tutoriály
Pred mesiacom som zahral, gitaru mam v skole kazdy den.. nauc sa styri zakladne chordy (G-E minor-C major-D7), tie si davaj dokola, neskutočne vela sa iba s týmito styrmi da hrat len ich treba vediet perfektne.. a potom brnkanie FABCDE... A trenovat toto proste (aspon mi to robíme, učiteľ je profesionál tak hadam vie dobe co robi )
Urcite sa nauc hrat stupnice. Ja som sa ich zacal ucit az teraz nedavno po 15tich rokoch hrania na gitare a lutujem, ze som nezacal skor. Bez nich sa len tazko zaobides ak chces hrat nieco viac ako len akordy. Resp ti to hranie podstatne ulahcia.
@tommyhot keď mi na gitare plandajú struny môžu byť zlé ? zo začiatku boli ok ale po 3 týždňoch sa mi celé uvolnili a má to taký divný zvuk. môže byť chyba aj v gitare ?
@gopnik21 neviem co znamena "plandaju", ale na 99% ti rezonuju struny a chyba je bud v hmatniku, alebo v prazcoch. Je to problem vacsiny lacnych gitar. Da sa to ciastocne doladit (daju sa napriklad zbrusit prazce), ale zazraky od toho necakaj.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
25. september 2017 22:17
V zuške ťa naučia ako hrať z nôt, vybrnkávať, naučia ťa správny prstoklad a takéto skor prplačské veci nehovorim, že je to zle a ak sa budeš učiť sám, môžeš sa učiť čo len chceš a čo sa ti páči, čo tiež nie je vôbec zlé Ja som sa učila sama, pomáhal mi kamarát, ktorý ma naučil pár nových akordov, rytmov a zasvätil ma do tajov a krás používania capa... a kamaratky co chodili na zusku mi hovoria, ze hram lepsie ako oni, co maju diplom
V každom prípade... každá skúsenosť je dobrá. A ked budeš na tom už trochu lepšie, odporúčam kanál Gareth Evans... má skvelé tutoriály