Ahojte,chcela by som začať hrať na klavíri..Už dlho uvažujem,len na to neboli fin. prostriedky Bola by som ako samouk a tak neviem,či na začiatok radšej kúpiť elektrické klávesy alebo el.piano... Ak ste tu nejakí odborníci ,tak poraďte,ďakujem Vám
@demonica13 tiez som premyslala, ci sa prihlasit aj na nejaku ZUSku..ale kedysis som chodila na flautu ..nejak ma teorka nebavila, radsej som hrala a vymyslala si skladby atd...noty poznam..sice je to na klaviri ine ,ale skusala a nieje to taka tragedia... je to hlavne ako hobby a pre zabavu...
@10 uplny suhlas ... na klavir nehram , ale nic nieje hroznejsie ako hranie bez toho feelingu ... ked len niekto sucho hra noty ... a to na hocico nie len na klaviry ... to pre mna urcite nieje hudba ... takze tzv. keyboard urcite nie ... ale tak ako chces ... radila by som ti ist niekde do hudobnin a vyskusat ... aky to ma zvuk a tak ... a potom sa rozhodni ...
keybordu sa vyhni - ako bolo spomenuté predo mnou tie klávesy sú nevyvážené takže dynamyku sa nenaučíš, čo bude neskôr problém ak si sadneš a budeš chcieť hrať na akustickom klavíri...
osobne by som v tvojom prípade zvolil stage piano - má vyváženú klaviatúru a navodzuje pocit hrania ako na skutočnom klavíri, nevraviac o tom že nestojí veľa a netreba ti naň servis ako v prípade akustického (ladenie)...osobne by som ti odporučil Yamahu (
Yamaha P 95 alebo Korg (
Korg SP-170 S BK)...cenová relácia je u oboch do 500€ a myslím si že ako základ to bude určite stačiť - ak by si si to potom rozmyslela a prestalo ťa to baviť budeš mať istotu že si do toho nevrazila veľa...ale ak si si istá že chceš hrať a si do toho ochotná niečo investovať odporúčam ti toto - Kurzweil MARK PRO THREE i BP - je to perfektný nástroj nielen pre začiatočníka ale aj pre pokročilejších a profesionálnejších hráčov a má výborný zvuk - v tejto cene je to to najlkepšie čo môžeš získať...
btw. hrám na klavíri 13 rokov, mám pianíno Yamaha krídlo Steinway&Sons a od minulého mesiaca mám aj poslený tebe spomínaný Kurzweil MARK PRO THREE i BP... ak máš nejaké otázky alebo nejasnosti napíš mi TS-ku...
Fuuha, tak dakujem Vam za rady teda, ja uz nieco vymyslim...inak som chcela aj pozriet niekde do hudobnin a vyskusat ako co hra ako pises ty avieabbey takze uvidime,co z toho bude,kazdopadne sa uz tesim
@ivka666 Ja som samouk ci uz na gitare alebo na piane...ja osobne som kedysi hraval na elektrickych klavesoch..ale po case, ako som sa naucil par skladieb a par zlozil ma to uz zunovalo....neskor (asi pred 2-3 rokmi) som poprvy krat zahral nieco realne na klasickom strunovom piane..bol to uplne iny pocit..uz som sa potom ani raz nevratil k elektrike..neexistuje... proste zvuk a dynamika.....pokial nebyvas v bytovke plnej nervoznych susedov, zozen si pianino ...je ich mnoho na bazosi a podobne....aj za serioznejsie aj za smiesnejsie ceny... naozaj zalezi od toho, co ocakavas od nastroja..ale ak chces investovat, odporucam ti poriadne..cize bud si kupit riadne elektricke piano alebo riadne pianino ja mam doma 131 rocny klavir ktory som si sam zrestauroval a doladil ....uz by som ho za nic nevymenil..struny maju neskutocnu energiu..ak mas rada klavirnu hudbu a si emotivny clovek, v ziadnom pripade nekupuj klavesy pre boha ziveh .... DD
@dzongoo tvoj nazor je doslova smiesny......nie ze by som nejak extra vedel hrat..ale neda mi neoponovat tvojmu anzoru(sam sa hrat na klavir nenauci clovek nikdy) ..mna nikto v zivote nikdy nic neucil..ci uz na klaviri alebo na gitare..a ak ta zaujima moja neshcopnost hrat, obzri si moje konto na youtube ..zadaj si do vyhladavania Onnomonnomonno a vsetko co bude mat nazov Eduard Ritok je moja kompozicia...nechodil som na kruzok ani mi nikto v zivote nikdy nic neukazoval co sa klavirohry tyka..hram par rokov..a milujem to..aj napriek tomu ze som technicky nezdatny ...negativizmus cloveka dusi ....skus byt troska pozitivnejsi..mozno aj ty viac potom dokazes, nez zufas
Jedno z toho si určite budeš musieť zadovážiť Keď som ja chodila do ZUŠky, tak som doma musela cvičiť niekoľko hodín denne... bez toho sa ďalej nepohneš.
Ak si to ešte neporiešila tak som sa trochu nudila a porovnávala to na nete a fórach a viacero učiteľov resp. hudobníkov sa odvoláva že pri výbere je podstatná cena hlavne a na učenie doma vraj postačia klávesy a v zuš a hudobných si zahrajú na klavíroch. Potom som pozerala porovnanie cien a tam doporučujú kytary.sk kvoli vlastnému servisu a poisteniu nástroja. Dúfam že pomôže
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
a raz, keď budem mať veľa peňazí, tak si kúpim krídlo! tak!
osobne by som v tvojom prípade zvolil stage piano - má vyváženú klaviatúru a navodzuje pocit hrania ako na skutočnom klavíri, nevraviac o tom že nestojí veľa a netreba ti naň servis ako v prípade akustického (ladenie)...osobne by som ti odporučil Yamahu (
Yamaha P 95 alebo Korg (
Korg SP-170 S BK)...cenová relácia je u oboch do 500€ a myslím si že ako základ to bude určite stačiť - ak by si si to potom rozmyslela a prestalo ťa to baviť budeš mať istotu že si do toho nevrazila veľa...ale ak si si istá že chceš hrať a si do toho ochotná niečo investovať odporúčam ti toto - Kurzweil MARK PRO THREE i BP - je to perfektný nástroj nielen pre začiatočníka ale aj pre pokročilejších a profesionálnejších hráčov a má výborný zvuk - v tejto cene je to to najlkepšie čo môžeš získať...
btw. hrám na klavíri 13 rokov, mám pianíno Yamaha krídlo Steinway&Sons a od minulého mesiaca mám aj poslený tebe spomínaný Kurzweil MARK PRO THREE i BP... ak máš nejaké otázky alebo nejasnosti napíš mi TS-ku...