moj heroj....pre mňa sú hrdinami viacerí ľudia..ľudia ktorí bojovali za vec ktorej verili a nebáli sa za ňu položiť život...nikdy to nebol iba jeden človek..
čím som staršia a čím viac a lepšie spoznávam svoju mamu (jej životné postoje, rozhodnutia, čo robila počas života, prečo tak robila, jej vzťahy s okolím a tak ďalej...), tak tým viac je to pre mňa ona. už úplne lieta nad vysokým piedestálom, ktorý som jej vystavala.
pre mňa bola hrdinom moja starká (bohužiaľ bola)...lebo bola človek, ktorí okolo seba zakaždým šíril pokoj a lásku...a zároveň vedela človeku narovinu povedať ak sa jej niečo nepáčilo, ale neurážala ho...a do poslednej chvíle dodržala slovo, že na dušičky bude doma...bola...vlastne už len jej popol...
@alpynus napadlo mi to okamžite, ale vzhľadom na to, že "futbal dejín" ako pojem neznačí nič, ale "filozofia dejín" áno, tak som si povedala, že bude fajn to uviesť na pravú mieru
@filipkoo ja neslovíčkarím. inak schvaľujem výber filozofia, patrí aj medzi mojich naj.
@grietusha tentokrat suhlasim s @alpynus om.. fakt si v tom hladala nieco co tam nebolo..
filozofia dejin moze existovat ako termin, ale pochybujem ze ked sa povie tento termin vacsina ludi si ho vybavi ako obor filozofie.. takisto filozof dejin bude skor pokladany za niekoho z minulosti ako niekoho zaoberajucim sa spominanym oborom..
@alpynus myslím, že v tvojom prirovnaní je reakcia mierne retardovaná, pretože každému je jasné, aké listy sa na biológii rozoberajú. ak však niekto za svojho hrdinu uvedie Sokrata, tak mám istý predpoklad, že má aspoň minimálny záujem o filozofiu a netvrdím, že musí vedieť, že existuje filozofia dejín, ale povedať mu to nie je na škodu. to vôbec nebolo o zabŕdaní. ak si to tak videl, tak pre mňa za mňa to tak viď aj naďalej, ale to mňa už potom nezaujíma
@johnysheek ja som v tom nehľadala nič. ako som písala. ak má za svojho hrdinu filozofa (a v takom veku ), tak mu nebude na škodu, ak sa naučí o niektorých termínoch trochu skôr, než mu o tom budú rozprávať v škole.
a vôbec, nechápem, prečo všetko každý tu vidí furt ako zabŕdanie. to mám dať za každým vyjadrení osemsto smajlíkov, aby bolo každému jedincovi jasné, že sa vyjadrujem s úplne normálnym úsmevom na tvári a neprovokujem?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
a potom tu bolo ešte kopec iných ľudí
@ladypetushqa aj ja som taký
čo zachová si zdravý rozum v tejto chorej dobe
A nosí úsmev na tváry a stále hlavu hore
a vždy verí že tie lepšie veci sú na obzore!
áno to je presne on čo žije pre tých druhých,
včera boli o ňom v telke plné správy,
zlí sa ho boja a dobrí ho majú radi,
no v reálnom živote si ho nik nevšíma,
stačí len povedať zdravím som hrdina,
jediný na svete on nie je sebec,
netúži po sláve tak nosí prevlek,
robí to preto lebo chce pomáhať,
kým ešte žije tak nádej nám ostáva "
A moja mamka tým, čo v živote preskákala. ♥
čím som staršia a čím viac a lepšie spoznávam svoju mamu (jej životné postoje, rozhodnutia, čo robila počas života, prečo tak robila, jej vzťahy s okolím a tak ďalej...), tak tým viac je to pre mňa ona. už úplne lieta nad vysokým piedestálom, ktorý som jej vystavala.
dejiny filozofie a filozofia dejín.
Sokrates.. najlepší filozof v dejinách!
K tomuto sa už musím vyjadriť
Nenapadlo ti, že @filipkoo použil vetu "Sokrates.. najlepší filozof dejín" v podobnom význame ako napríklad: "Zidane.. najlepší futbalista dejín"?
@filipkoo ja neslovíčkarím. inak schvaľujem výber filozofia, patrí aj medzi mojich naj.
Na pravú mieru asi tak, ako diskutér v nasledujúcej ukážke:
Diskutér X: "Dnes sme na biológii analyzovali listy."
Diskutér Y: "Bola som tam tiež a aby sme si ujasnili pojmy - analyzovali sme listy, ktoré rastú na stromoch; nie dopisy."
Užitočné.
Chýba tam niekde "si to uviedla".
filozofia dejin moze existovat ako termin, ale pochybujem ze ked sa povie tento termin vacsina ludi si ho vybavi ako obor filozofie.. takisto filozof dejin bude skor pokladany za niekoho z minulosti ako niekoho zaoberajucim sa spominanym oborom..
co sa tych v mojom zivote tyka vlastne tiez..
je to mamin brat, ktory sa nevykaslal na svoju zenu ked v mladom veku dostala porazku a odchoval dvoch synov, zarabal pritom a zvladol to..
su to nasi doma, preto lebo su moji a preto co robia..
a potom je to Ona.. i ked asi netusi ze to tak je..
a este mozno i ini..
@johnysheek ja som v tom nehľadala nič. ako som písala. ak má za svojho hrdinu filozofa (a v takom veku ), tak mu nebude na škodu, ak sa naučí o niektorých termínoch trochu skôr, než mu o tom budú rozprávať v škole.
a vôbec, nechápem, prečo všetko každý tu vidí furt ako zabŕdanie. to mám dať za každým vyjadrení osemsto smajlíkov, aby bolo každému jedincovi jasné, že sa vyjadrujem s úplne normálnym úsmevom na tvári a neprovokujem?
Milé, no netreba zabúdať, že interpretuješ túto reakciu: "Sokrates nebol filozofom dejín."
Neviem, akým spôsobom je v citovanej vete povedané, že existuje obor filozofia dejín. Možno si sa len trochu nevhodným spôsobom vyjadrila, nie?
Len tam hore to vyzeralo nie ako ujasnenie, ale ako oprava tvrdenia, ktoré bolo nesprávne ...
No keby išlo aj o nereálne tvory tak je to jednoznečne Ichigo (jo pre lamy hlavná postava Bleachu (/_-)") on je proste uplne úžasný (/_^)
A keby ide o reálnych ľudí tak je to Kubo Tite...
Ten chlap kreslí najkrajším spôsobom aký som kedy videla (/_ "