Keď počúvate pesničku spievanú niekým, kto už umrel, dodáva to pre vás pesničke iný rozmer, význam? Máte celý čas niekde v hlave, že hlas, ktorý počujete, už neexistuje? Stáva sa vám to aj pokiaľ je mŕvy iný člen skupiny? Mení smrť interpreta váš vzťah k
stáva sa mi to u niektorých, Ian Curtis, Lennon, Kurt, dAsK z Bridgeheads napr. u nich majú tie texty, aj oni ako ľudia, pre mňa určite trochu iný rozmer ako by mali, keby žili
niekedy áno...hlavne ak je to kurva dobré a je toho kurva málo (napr. Pinkly Smooth, aletak to zaniklo min. 10 aj viac rokov ako im spevak/bicie zomrel
a ked sa daný človek zajebe to z neho (aspon pre mna) nesmrtelneho neurobí
je to hudba, nic viac. Existovat bez nej sa da. A ked otrci kopyta niekto zo skupiny A, preco by to malo ovplyvnit rozdiel medzi A a B? Ved to ako keby sa rozpadli.
a stale si budem stat za tym, ze Nirvana je precenovana. Muzika ako Soundgarden, Sonic Youth, ci Pearl Jam je rovnako dobra, ba lepsia. Alice In Chains vynecham, kedze tam je mrtvy nie len spevak ale aj basak
Proste... neviem,... stále mi je zvláštne keď počujem ten jeho zastretý ťahavý hlas a viem že je mŕtvy.
a tak isto sa mi ťažko žije aj keď počúvam the who a viem že to bolo nahraté vtedy, keď pre nich keith ešte hral na bicie a bol živý. tam nie je tiež smutno troška...
@rothschild áno, ale myslíš si, že ak by stále žil, možno stále robil hudbu, ktorá by nebola už taká dobrá, že by to neprekrylo to, čo urobil v minulosti, že by bol aj tak rovnakým bohom?
@burble myslím si ze kedy mercury stale zil a robil hoci horsiu hudbu ako v rokoch 80, tak by to stale bolo asi o 100 tried nad sucasnou hudobnou svetovou produkciou .... cize si myslim ze jeho bozstvo je nespochybniteľné
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
ale zvacsa nie
k veci: nezvykla som si to uvedomovat, mozno jedine pri jacksonovi lebo o jeho smrti sa vela rozpravalo.
A nesmrtelni ostávajú bez ohľadu na to, či zomrú na starobu kvázi alebo sa zabijú. Len je často citeľné v ich tvorbe, že speju k tej predčasnej smrti.
@mayo911 hej, aj tak som to myslela, a že proste to, ako speli k smrti si viac uvedomím vtedy, keď k nej aj naozaj dospejú
Teda, ak sa neráta také to: Aha, tak od nich sa už asi nového albumu nedočkám.
(Alebo: To už asi neuvidím naživo, čo?)
a ked sa daný človek zajebe to z neho (aspon pre mna) nesmrtelneho neurobí
zase .... kristinu si nepustam ani ked zije
Proste... neviem,... stále mi je zvláštne keď počujem ten jeho zastretý ťahavý hlas a viem že je mŕtvy.
a tak isto sa mi ťažko žije aj keď počúvam the who a viem že to bolo nahraté vtedy, keď pre nich keith ešte hral na bicie a bol živý. tam nie je tiež smutno troška...
napr.
Vnímam to inak, hlavne pri smutnejšej, temnejšej hudbe. Čítam si o tom knihy/ pozerám dokumenty a má to pre mňa takú zvláštnu atmosféru.
A obzvlášť okolo piateho apríla.