Inšpirovala ma hlavne telka. Mala som dvanásť a zapla som si hudobný kanál. Vtedy tam akurát išla pesnička od Systemu, tuším že Toxicity, v tej chvíli ma to úplne naladilo na metalovú vlnu.
Kto má inšpiroval? Myslím, že telka. Keď som mala asi 9 rokov tak na jednom programe išla pesnička od Nightwish Wish I Had An Angel. Pamätám, že som vtedy len pozerala a už vtedy som sa tak povediac zamilovala do Tuomasa od vtedy počúvam metal predovšetkým symfonický ale aj rock. Ale počúvam aj iné, podľa nálady. Tuomasa milujem doteraz, vďaka nemu som začala hrať na klavír a jeho piesne mi veľakrát pomohli keď už som nevedela ako ďalej.
Mna k tomu priviedol môj ujo a moja mama takže som odchovaný na Guns N' Roses , AC/DC , Kiss , Aerosmith , ZZ Top , Scorpions . A som im za to vďačný . 3
mňa vždy na všetko namotával brat... ale teraz už ani neviem ako som začala počúvať svoje veci... proste to čo sa mi páči... väčšinou dnb,psytrance, ale aj jazzík,ambient,soundtracky...
bratranko, co som sa len smiala zo zacitaku tymveciam a teraz mame pod. vkus a druhy, s kt. som chodila na koncerty a akcie, lebo v ich rodine bola vzdy nekomercia som sa postupne preonačila
V tom období začalo moje okolie pritvrďovať svoj hudobný vkus. Takže začnúc niečim takým, ako je E., som postupne pritvrdila až k deathu.
Nejaké iné podžánre rocku ako celku šlo tak nejako okolím, že ma to zaujalo a chytilo.
(vďaka ide slečnám ladyofcarnage a lawey, prirodzene)
Čo sa týka klasiky (ktorú mám rada ale maximálne sa v tom nevyznám),, tak v tom majú tiež prsty Amy a spol., lebo cez ich Lacrymosu som sa dostala k Mozartovmu Requiem a tak nejako.
no určite ma inšpirovali najprv rodičia - otec skôr rockovo založený, mama klasický diskotékový typ... potom vyrastala som na Kelly Family čo vtedy bolo úplne normálne, ale zamilovala som si skôr iný štýl hudby. Milujem Nightwish, viem si vypočuť aj iný metal, mám rada rock, klasické staré rockové balady a aj teraz sa viac poteším rockovej balade ak takú niekto naspieva... no nepohŕdnem ani klasickým disko veciam, technu, danceu, rnb a rapu - ak je fajn, počúvateľný a má čo to do seba. A je jedno či je anglický či slovenský... inšpirujú ma priatelia a internet samozrejme...
bratranec si prvýkrát pustil offspring v mojej prítomnosti, čo sa mi vtedy nepáčilo, ale bola to inšpirácia k punku, a z toho sa asi vyvinul môj hudobný vkus, ktorý zahŕňa "tvrdšiu" hudbu...prekvapivo, mama ma inšpirovala ku Krylovi, kde možno pramení moja láska k bluesu(Kryl nie je blues, ale oné, viete...)
počúvam metal, punk a rock (teda, tie najviac) a minule som o tom akurát premýšľala, že po kom to mám...a výsledok - netuším.. fakt, nikto z rodiny nepočúva tieto štýly .. akurát možno krstný, ktorý je vyznávačom metalu ale s ním nie som poriadne ani v kontakte, len keď sa stretneme na oslavách tak sa o tom bavíme... mamka miluje operu a vážnu hudbu, ocka neviem zaradiť keďže povie aj na slovenský rap, že je to fajn a sestra väčšinou počúva reggae a občas sa k nej pripletie aj alternatívny rock..tak možno od nej som to pochytila
Dakedy davno este ked som bol maly mi brat pustil Burzum - Dunkelheit.. To ma uplne uchvatilo a pocuval som to dookola niekolko dni.. Potom som zacal sam patrat a zistil som ze to je "black metal".. zohnal som si viac pesniciek a takto to pomaly islo, az som sa dopracoval k roznym skupinam, podzanrom atd...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
inšpirovala ma tv a časopisy
Teraz ma inšpiruje väčšinou priateľ a internet.
No musím priznať, že nikdy som nemala napočúvanú kompletnú diskografiu nejakej kapely, vždy od nich poznám tak 4-5 skladieb a ostatné sa mi nepáčia.
Niekedy sú v predstaveniach, niekedy mi ich niekto posunie, obšas na ne narazím sama..
Napríklad k Dead can Dance som prišla cez hodinu chémie, lebo učiteľ to spomínal
ale nikto-nič ma k tomu neinšpiroval .
K soundtrackom Doctor Who, k Doctorovi Who brat.
Ku klasickej hudbe tiež tá teória a proste... klavír.
A teraz si tak uvedomujem, že mnoho kapiel/speváčky, ktoré mám teraz naozaj rada by som nepočúvala nebyť Birdzu (a jeho užívateľov teda).
ale inac sam som objavil takeho celldwellera inac malo co ine pocuvam
kedysi dávno som počúvala rádio
potom v tom rádiu hrávali Evanescence.
V tom období začalo moje okolie pritvrďovať svoj hudobný vkus. Takže začnúc niečim takým, ako je E., som postupne pritvrdila až k deathu.
Nejaké iné podžánre rocku ako celku šlo tak nejako okolím, že ma to zaujalo a chytilo.
(vďaka ide slečnám ladyofcarnage a lawey, prirodzene)
Čo sa týka klasiky (ktorú mám rada ale maximálne sa v tom nevyznám),, tak v tom majú tiež prsty Amy a spol., lebo cez ich Lacrymosu som sa dostala k Mozartovmu Requiem a tak nejako.
Stačí tak nejako?
a potom tie ďalšie veci ako placebo, oasis, pixies atď. kamoš(i)
Veľmi mi dáva v životných situáciách, či v zlých alebo dobrých.
Kvôli takej energickosti a niekedy ´´agresii´´ ktorú cítim z hudby, ale i jemnosti, jednoduchosti a krásy.
Hudba je pre mňa umenie ktoré budem vždy uznávať.
Dakedy davno este ked som bol maly mi brat pustil Burzum - Dunkelheit.. To ma uplne uchvatilo a pocuval som to dookola niekolko dni.. Potom som zacal sam patrat a zistil som ze to je "black metal".. zohnal som si viac pesniciek a takto to pomaly islo, az som sa dopracoval k roznym skupinam, podzanrom atd...
Inak Bolt Thrower, dobrý výber