Tak myslim, ze zniet moze - ved tam su struny a DOKONCA aj nejake male aku otvory (ale napr. na mojej nie su ziadne a tiez nieco znie aj bez elektriky . Ale si tym obmedz. na nizsiu hlasitost.
@metallica33 vobec si nepochopila, co sa ti snazim povedat.. gitara je napojena na kombo dialkovo cez vlny.. to je ako ked volas mobilom na iny mobil.. co myslis, ako hravaju velke kapely a veselo behaju po podiu?
Este si nevidel bezkablove pripojenie? Pre kapelu ako Foo Fighters, ktori behaju po podiu jak splaseni, je to nevyhnutny prostriedok Normalne mas dva konektory, vysielac a prijimac, zapajaju sa rovnako ako kable, iba sa o ne nemozes potknut Tot vse
@metallica33 je to jednoduché z gitary sa nezapojí kábel do komba, ale do takejto krabičky ( » muziker.sk/bezdrotove-mikr... ) a tú si gitarista pripevní napr. na opasok. Tá vysiela signál do takej väčšej krabičky a z nej to ide do komba
Inak, tiez by som mal jeden dotaz technickeho charakteru.. minule som hral na base niekedy v noci, tak som si to dal cez redukciu na sluchatka, aby som nikoho nezobudil.. a mal som zapojeny efekt. Skratka, zapol som efekt aj kombo a chcel som hrat, ale este nez som stihol zacat, sa mi v sluchatkach zacali ozyvat nejake hlasy ci co Tak som rozmyslal, ze ci mam nejake haluze, dal som si sluchatka dole a uz som to nepocul. Ked som si vycistil zvuk na kombe, zistil som, ze su to hlasy hovoriace po anglicky a znelo to ako inzercie, alebo reklamy: best price, new stuff, no more..
Tak sa chcem opytat nejakeho pana technika, ci je mozne, ze napriklad efekt z nejakeho dovodu zacal prijimat vysokofrekvencny signal, alebo som mal vazne haluze Nebol som totiz triezvy, ano? Za vase rady vdaka
sak vzadu na pase maju vysielač ktory vysiela priamo do komba a inak skus si zapojit gitaru do komba pusti pesnicku na mobile a priloz ju ku snimačom na gitare bude ti to hrat cez kombo ale dost na prd toho som sa zlakol zasa ja
Dobrá otázka, ale väčšinou blbé odpovede! Vysvetlím ti to. Elektrická gitara východiskovo môže mať aj zvuk ako akustická (alebo španielka), pretože existujú 2 najpoužívanejšie efekty:
CLEAN: Čo v podstate ani efekt nieje. Ako sa zvuk zo snímačov prenesie cez zosilňovač, tak ide do repráku (trebárs na kombe).
OVERDRIVE: Je najpoužívanejší efekt na elektrickej gitare, pri ktorom dochádza ku skresleniu nasnímaných frekvencií, čo je typické pre ten, ako tomu mnohí hovoria, rockový zvuk.
Samozrejme že efektov je nespočetne veľa: Distortion, Wah-wah...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
a ako je mozne, ze volas z mobilu a nie si s tym druhym spojena kablom?
Tak myslim, ze zniet moze - ved tam su struny a DOKONCA aj nejake male aku otvory (ale napr. na mojej nie su ziadne a tiez nieco znie aj bez elektriky . Ale si tym obmedz. na nizsiu hlasitost.
@kolini ok. ale mozno viac trpezlivosti by ti neuskodilo
Tak sa chcem opytat nejakeho pana technika, ci je mozne, ze napriklad efekt z nejakeho dovodu zacal prijimat vysokofrekvencny signal, alebo som mal vazne haluze Nebol som totiz triezvy, ano? Za vase rady vdaka
CLEAN: Čo v podstate ani efekt nieje. Ako sa zvuk zo snímačov prenesie cez zosilňovač, tak ide do repráku (trebárs na kombe).
OVERDRIVE: Je najpoužívanejší efekt na elektrickej gitare, pri ktorom dochádza ku skresleniu nasnímaných frekvencií, čo je typické pre ten, ako tomu mnohí hovoria, rockový zvuk.
Samozrejme že efektov je nespočetne veľa: Distortion, Wah-wah...