@tasha5 nie sú to hudobné termíny, sú to warezové termíny (termíny nelegálneho softvéru/filmov/hudby)
leak: neoficiálna verzia ktorá sa nikdy nijakým spôsobom nemala dostať von, prípadne oficiálna verzia ktorá sa dostala nejakým spôsobom von ešte pred oficiálnym vydaním, v podstate nejaký zamestnanec prepašoval a začal šíriť.
release: a) oficiálne vypustená verzia, prípadne b) všeobecné pomenovanie niečoho čo niekto distribuuje, proste keď nejakí warezáci spravia balíček s cracknutou hrou, alebo s filmom, čokoľvek, tak je to release
rip: verzia ktorá nie je originálom, ale líši sa tak nejak nepodstatne. pri filmoch: .avi súbory sú obvykle RIPy z dvdčiek, čiže nemá to kvalitu dvdčka, ale na druhú stranu je to výrazne menšie a tak je kratší download. rovnako RIPy hier zvykli bývať také že neobsahovali niektoré nepodstatné videjká z hry, alebo tak. vo všeobecnosti RIP znamená "nižšia kvalita ako originál".
leak - ked je na nete album dostupny na stiahnutie este pred oficialnym vydanim ; release je vlastne vydanie albumu a rip - je oznacenie ako je dany album vytahany / skopirovany z cd-ka do kompu / na net
@midnight na 90 percent suhlasim az s vyrokom pri ripe "lisi sa nejak nepodstatne" je fest rozdiel ked pozeras CamRip alebo BRRip, to iste pri hudbe, rip z radioshow a studiova verzia je rozdiel ze abrakadabra ja viem ze ty to vies, len si to tak nenapisal
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
leak: neoficiálna verzia ktorá sa nikdy nijakým spôsobom nemala dostať von, prípadne oficiálna verzia ktorá sa dostala nejakým spôsobom von ešte pred oficiálnym vydaním, v podstate nejaký zamestnanec prepašoval a začal šíriť.
release: a) oficiálne vypustená verzia, prípadne b) všeobecné pomenovanie niečoho čo niekto distribuuje, proste keď nejakí warezáci spravia balíček s cracknutou hrou, alebo s filmom, čokoľvek, tak je to release
rip: verzia ktorá nie je originálom, ale líši sa tak nejak nepodstatne. pri filmoch: .avi súbory sú obvykle RIPy z dvdčiek, čiže nemá to kvalitu dvdčka, ale na druhú stranu je to výrazne menšie a tak je kratší download. rovnako RIPy hier zvykli bývať také že neobsahovali niektoré nepodstatné videjká z hry, alebo tak. vo všeobecnosti RIP znamená "nižšia kvalita ako originál".
hadam som to dobre vysvetlil, neukamenujte ma pls
cam verzie beriem ako cam verzie, nespadajú podľa mňa do kategórie ripov. ale hej, you've got point.
leak - oficialny neoficialne
rip - neoficialny neoficialne