Ahoj ... Chcela by som sa opytat niekoho kto chodi na konzervatorium pripadne na nejaku vysoku skolu z hudobnym zameranim ...takzee ... o rok by som si chcela dat prihlasku na VSMU pripadne na inu vysoku skolu s podobnym zameranim na odbor hra na gitare .
Nie, nie, ja sa len uisťujem, lebo aj také prípady už boli .
Naväzovala som v podstate na @1 , ktorý naväzoval asi na to, ako nejednoznačne si skonštruovala vetu o teórii a dejinách a zrejme nás oboch zmiatlo, či to je len problém v syntaxe, alebo došlo k nesprávnemu vysvetleniu pojmov/k ich zámene.
@flussica ... inaak sa chcem ospravedlnit mam tam milion kopec chyb aj pravopisnych .. lebo rychlo som to pisala ... proste len potrebujem vediet ze co by som sa priblizne mala ucit na prijimacky .... nevies nieco?.. Dikes ... akoze z hrou na nastroj nemam problem ...
@guitarlowe S hrou nemáš problém, s notami nemáš problém, ostatnú hudobnú teóriu zvládaš (intervaly, kvint/septakordy, podobné záležitosti..)? Určite bude dobré si spraviť prehľad aj z dejín hudby. Ak chceš ísť na gitaru, tak snáď s dôrazom na túto špecifickú oblasť, ale všeobecne vedieť tiež. Publikácií a prehľadov o klasických skladateľoch iste nájdeš nespočetne. Bohužiaľ však nie som študentom tohto smeru, neviem tiež o nikom konkrétnom, kto by Ti tu vedel pomôcť viac, skús osloviť aj iné fóra, možno prekutrať stránku školy a podstránky k nej zamerané.. Hľadaj a maj veľa šťastia.
Ked som si pozeral prijmacky na vysky v Rakusku, tak tam boli take tie klasicke teoreticke veci, ktore sa ucis na teorii, ked chodis aj na hudobnu skolu... Myslim, ze to bude celkom podobne aj na VSMU... Na priklad: zaklady kompozicie (vediet vysvetlit dominant septakord, alebo tony akordu... na priklad dis maj 7, transpozicia, jazzove stupnice, rozdelenie hlasov na bass, tenor, alt, sopran) , zaklady dejin hudby (viedensky klasicizmus, zaklady roznych epoch, a ich znaky...), hudobne nastroje.. a tak dalej, nepamätam si to presne. Mozno aj na ich stranke najdes "kriteria" alebo neaku odporucanu literaturu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
Naväzovala som v podstate na @1 , ktorý naväzoval asi na to, ako nejednoznačne si skonštruovala vetu o teórii a dejinách a zrejme nás oboch zmiatlo, či to je len problém v syntaxe, alebo došlo k nesprávnemu vysvetleniu pojmov/k ich zámene.
No a z teórie .. Na konzerve boli prijímačky LEN z toho, čo bolo na abs. škúškach v 7. ročníku na ZUŠ.
A VŠMU má málo žiakov, takže nacvič poriadne na prijímačky, čo bude treba a to zaváži najviac