death metal -> trash metal -> heavy metal -> progressive rock -> art rock -> alternativne veci -> rozne druhy jazzu -> bebop ale vzdy som sa vracal aj k veciam, co som pocuval predtym a najviac mam rad progressive rock a bebop
začínalo to trampskými a country pesničkami, potom taký Nohavica, Nedvědovci, Brontosauri... to bolo keď som bola malá, možno 5-6 ročná..
neskôr, keď začali v telke chodiť všelijaké tie hudobné programy, tak IneKafe, Horkýže Slíže a do toho sa priplietol aj Enrique Iglesias a O-Zone a tak podobne..čiže to bolo dosť pestré
tak som si začala hudbu viac všímať a "preberať" si v nej... bohužiaľ, skončila som pri Bieberovi, Disneyovkách a pri slovenskom rape...
v jedno leto som spoznala človeka, ktorý mi úplne zmenil pohľad na hudbu a odvtedy u mňa hrá prevažne tvrdá hudba /punk,rock,metal,hardcore.../ ale stále sa vraciam ku prvým spomínaným a mám rada aj alternatívnu scénu takže tak...
začal som ako úúúplne maličký na Queen a ZZ Top, lebo to si púšťal otec, a na Lojzovi, lebo to mi púšťal otec (sa mi zdá). Mal som potom obdobie asi rok trvajúce kedy som si prakticky každý víkend pustil nejaký album Queen. Potom ma sestra a Viva dotiahli k Linkin Parku, Evanescence, Anastacii, možno chvíľku dokonca Destiny's Child, ale to už si nie som istý.
Potom som sa nejak dotiahol k HIM, a začal som zároveň preskúmavať soundtracky (filmové, herné)... Po HIMe náhle a prekvapivo aj pre mňa nastalo metalové obdobie, Arch Enemy, Dimmu Borgir, Agalloch, Hypocrisy, System of a Down, plus Prodigy, ktoré postupne prešlo do... "indie" obdobia? Emilie Autumn, Shiva In Exile... K tomu sa pridal nejaký ten drum'n'bass a dubstep (s objavom Apparata, a... ďalších čo si teraz už nespomeniem, lebo to začalo byť obdobie kedy som počúval zopár pesničiek od rôznych interpretov, ktorých bolo veľa, tak som ich mená už príliš neriešil), neskôr sa pridala Rasputina, potom Florence and the Machine, a vlastne takáto nejaká oblasť (od tej emilie) ma drží doteraz, pridal sa ešte Glitch Mob, ktorý som objavil náhodou, a momentálne sa pomaly asi pridáva Two Fingers a nejaké veci ktoré som ešte nepočul dosť veľa ráz na to aby som si pamätal ako sa volajú...
tak vyrastal som na horkýžoch,iné kafé,peter nagy,.. a samozrejme hitparádovky. v nejakej 7. triede som sa dostal k hip hopu,ktorý ma drží do dnes a najnovšie som do žánru zaradil dnb a dubstep a neni nič také čo by som si z detstva nepustil.hocikedy si pustím nejaku oldschoolovku
prešla som od popových sračiek cez lionela richieho, barryho whita, prodigy, no merci, backstreet boys, spice girls, elán, imt smile, no name, žbirku dalej landu, nohavicu, karla kryla, k vážnej hudbe, latinu, soulu ( pri ktorom som doteraz) až k indie , new wave bosa nova a alternatíve, kde som doteraz...
pocuval som hip hop..no tak to chcem vidiet . to si akoze pocuval nejake spreje ako striekaju abo dupot botasiek ked niekto tamcoval?
a takze ja..
- roxette,princ,miska pasteka,peter nagy,dr.alban,unlimited,maduar a vsetky tie sracky,a potom uz to zacalo,rok 93-95 boli tie spravne pre orlik,landa,punk,nazov stavby,music instructor a elektrik. buggy,a zas len punk,hardcore, a potom uz co hralo v radiu a to je teraz tak fajn,ze mozem pocuvat vsetko okrem disco sraciek..
Tak začal som s 50centom na ktorom som frčal dosť dlho inda club,candy shop atď ďalej to bol eminem neskôr kontrafakt,h16, zverina, moja reč,luza, Miky mora,2h+,suvereno,vec, a teraz občas majk spirit alebo kali
taak keby si to pamatam dopodrobna :/ .. ako krpec- Celine :titanic este v Dekahitoch , Kopytovci , Lobby, Maduar, Nagy tiez , potom dlho dlho tv hitparady, a jasne kazety moje: Lou Bega, SasH! , Bailando, a pod. Macarena ozaj , Šmolkov kazetu som chcela , trochu Spajsky, Kelly Family ma aj obisli aj trochu lizli , potom Britney, Kylie, Robbie, potom zlom The rasmus, Linkin Park - dobre doteraz, Rebelove, retro nejake,SuperStar este, Desmod a pod. dalej ska, Ska pra, Polemic, Para, ptom prva Pohoda kde som nic nepoznala , dalej prvy koncert *Vetroplach, Cliché (este existujuce- JUraj Podmanicky spieval ) , Jana Kirschner, a potom uz len efemko, Florence, indie pop, Muse, ozaj Placebo este niekde pred Pohodou, R.E.M., Coldplay, brit pop, potom Radiohead, elektro, nejaky folk, a hľa dnb, dubstep,reggae, Beirut, a uz ostatne zanre, ... uz skusnem skoro vsetko
tooož od deviatich asi fičím na Slížoch, neskôr prišla na mňa chvíľka slovenskeho hiphopu čo mi vydržalo tak 2 mesiace neskôr my chemical romance, billy talent, sum 41 a take oné... cestovala som dalej cez punk od punku ku skačku, hardcoru, rocku, metalu a inym odrodám a tu som aj ostala
a ked som ako mala videla Prodigy- breathe a pod. ze omg omg a ked som k tomu prisla tak som si spomenula a este Faithless par sinlgov odmalicka poznala
Prešla som všeličím a na mnohé čakám. Základné okruhy zoradené chronologicky:
- Rozprávky a rozhlasové hry na rádiu Regina (sprav mi radosť - počítajú sa mi, však?)
- Peter Nagy, Miška Paštéková (jediný spôsob, na aký som mala rada paštéku)
- veľká éra českého country
- rock #1
- prišlo SHS1 - stávam sa fanúšikom Katky Koščovej a Tomáša Bezdedu, ktorého plagáty mám všetky a všade a podpiskartu z Kamaráta!
- veľká pop radio mainstream etapa (objavenie Funradia)
- rock #2
- zanevrenie na Funrádio - počúvam to, čo počúvavala moja mama, kradnem jej všetky CD-čka a rad za radom skúšam (Sting, Seal, Norah Jones, Navarová, Nerez, Nohavica, Plíhal,..)
- rock, blues, jazz, folk
- metalové dni (len dni)
- rapové dni
- GTA K-DST, K-Rose & Radio X obdobie
- blues, folk, rock, pop, elektrojazz, country - asi tu som dnes + z ostatného menšinovo
ja som fičal na rýchlych a škriekavých veciach, úplne že Zotrwačnosť, Slobodná Európa, Konflikt, Davová psychóza a tak. Potom som sa akosi skultúrnil a prešiel som na viacej popové verzie punku, hlavne Paramore, kvôli Hayley. No a potom, ani neviem ako, som našiel krásy klavírnej hudby. Dnes počúvam hlavne antifolkové veci, progresívny rock, milujem ale aj new wave, najmä staré veci od Kim Wilde a okrem toho si rád pustím stále tie punkové vecičky
-Karel Kryl, Lenka Filipová, vážna hudba a opera, Nedvědovci
-chansony - od Piaf, cez Gainsbourga až po Hegerovú
-Eminem, Cypress Hill, Three-six mafia
-Scorpions, Queen
-prelom na tvrdšiu produkciu: Metallica, Rammstein
-prvý plač dojatím pri spoznávaní Iron Maiden
-Jaromír Nohavica, Geišbergovci
-éra metal-rock-punk-oi -od glamrocku, cez undergroundový punk až po veľmi tuhý black/death metal
-Muse
-Zaz a prelom k alternatíve
-čiastočný zásah dubstepom a dnb
-všeličo.
Mnohé som nevymenoval, ale väčšinu si vlastne do dnes minmálne z času na čas pustím. Niektorých veľmi často, iných menej. Každopádne, jednotlivé obdobia sa veľmi prekrývajú.
Dnes si vypočujem naozaj hocičo. Mám veľmi rád folk na štýl Nohavicu, Geišberga, Nerezu. Ale celkovo mám veľmi širokú škálu, väčšinov menej komerčnej muziky.
tak dost sa sem tam miešalo, ale tie najvýraznejsie obdobia vyzerali asi takto...
prva polovica základky - veci ako ine kafe, peter nagy, team, no name, tublatanka,...
niekde v polke základky - hitparádovky
7.-8.ročník - ACDC, guns n roses, iron maiden, deep purple, nightwish.. a tak..
koniec 9.ročníka - také začiatky emo obdobia - My Chemical Romance, Blessthefall, The Used, Escape The Fate, Bullet For My Valentine, Silverstein
a Alesana - vlastne dodnes moja oblúbená kapela
od strednej - sa pridali aj trochu tvrdšie veci - We Came As Romans, Miss May I, We Butter The Bread With Butter, Adept, UnderOath, The Word Alive, Bring Me The Horizon, Eskimo Callboy, Asking Alexandria, Of Mice and Men, Heaven Shall Burn,....
a asi pred 2-3 rokmi som začal počúvať aj SK a CZ kapely - Horská chata, The Paranoid, LOSTinMIND, Exots, Voice of Horse, Princess Knocked-Out The Gardener...
a dnes si rád vypočujem všeličo.. len hitparádovky moc nemusím
od malého mala The Prodigy, rave a jungle scéna, sem tam pomedzi to Queen, Simon a Garfunkel, Shania Twain, UB40, Alphaville. potom prišiel český a slovenský hip hop, ako Chaozz, WWW, PSH, Trosky.
potom rôzne chillout kompilácie, predovšetkým Café del Mar
potom som objavila Placebo, keď som mala 12, pochopila som, že ten ujo, ktorého žral pavúk v klipe robí super hudbu a napriek svojmu strachu z detstva som začala vo veľkom počúvať The Cure. k tomu sa pridalo Silverchair, časom Radiohead, prešla som na veľké grunge obdobie ešte aj.
a ono v podstate stále počúvam všetko z toho.
dokonca aj Blue, ktorých som vytrvalo počúvala asi keď som mala 13.
iba sa to nabaľovalo, šla som do čoraz väčšej alternatívy, až som skončila pri noise a industriale a bebope. plus všetko vyššie spomínané.
zacalo to country pesnickami, postupne blink 182, him, red hot, nirvana, P.O.D a take a ked som mala uz tych 11 rokov tak to zacalo byt tvrdsie : sepultura, slipknot, system of a down .... a metalujem do teraz.
najprv to bola Lady Gaga, Rihanna a také veci v 10, potom ma bratranec priviedol k slovenskému rapu, bolo to dóóóósť pestré, neskôr niečo tvrdšie, metal, punk, hard rock, pop, gotický rock a tak, toho sa držím dodnes. Ale mám rada aj také kapely ako Desmod či Elán
ja som zacinal s takym tym oldschool TRANCEom ked mi to ako asi 4rocnemu pustal bratranec ...ale tak seriozne som po tom zacal pocuvat inekafe neskor som zacal pocuvat Linkin Park (to som bol stale decko tak 8-11 rokov). Neskor som sa vratil opat k tomu co som si pamatal z detsvta-Trance (vocalT projekty ako milk inc,fragma svenson and geilen atd...) zacal som zbierat TRANCE hudbu...neskor som presedlal skor na HandsUp (Styl ktori asi malo kto z vas pozna-no vacsina tich co sa v tom nevyznaju tomu hovoria familiarne "techno" V dnesnych casoch stale pocuvam hlavne trance( veskere subzanre), handsup, no pribudol aj house(hlavne electro), a paradoxne so si oblubil aj metalcore heavy metal a posthardcore...
Takže, už ako 5-ročné decko tu pre mňa bola Avril Lavigne! ...v nejakej 10 som počúvala Montanu ale stále Avril a rock(O-O Nechápem sa..WHY?!) ...potom Bieber..(to nechápem ešte viac) ale stále tu bol ROCK!...potom One Direction ale krátko a teraz som zostala stále a vždy aj ostanem pri Avril,Nirvane,Deep Purple,Green Day,Billy Talent,Falling In Reverse,Black Veil Brides a podobne...ale najpodstatnejšia je aj tak vždy AVRIL a jej Punk-Rock! ...LITTLE BLACK STAR FOREVER! x3
tak napodobne ako si to napísal ty tiež som sa prepracovával od hip hopu avšak slovenskému som nikdy neholdoval takže to bolo skôr niečo z anglicka a ameriky vtedy som ešte ani nerozumel o čom sa to v tom vlastne točí a šlo hlavne o rytmus ... potom som prešiel na rokový štýl a čoraz k hardcorovejšiemu štýlu istý čas som počúval metal a dead metal no to prešlo a potom som začal počúvať niečo ako prírodné zvuky ambienty a nakoniec som skončil pri Trance ku ktorému som sa dostal cez program E-Jay tam sa mi to strašne zapáčilo hlavne tie základné melódie a keď bol prístup k netu tak už nebol problém začať počúvať rôzne elektronické veci. Momentálne fičím na House Mixoch poprípade Skrillexovy
všetko sa to začalo My chemical romance, BFMV a Nirvanou, prešla som na MUSE a tam som aj zakotvila..a počúvam všetko rockové, alternatívne atď, čo aspoň prešlo okolo rockovej hudby
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
51 komentov
neskôr, keď začali v telke chodiť všelijaké tie hudobné programy, tak IneKafe, Horkýže Slíže a do toho sa priplietol aj Enrique Iglesias a O-Zone a tak podobne..čiže to bolo dosť pestré
tak som si začala hudbu viac všímať a "preberať" si v nej... bohužiaľ, skončila som pri Bieberovi, Disneyovkách a pri slovenskom rape...
v jedno leto som spoznala človeka, ktorý mi úplne zmenil pohľad na hudbu a odvtedy u mňa hrá prevažne tvrdá hudba /punk,rock,metal,hardcore.../ ale stále sa vraciam ku prvým spomínaným a mám rada aj alternatívnu scénu takže tak...
v bodoch
- Mandarínka Darinka
- Las Ketchup
- niečo tomu podobné
- Evanescence
- Najtviš, Tristania
- Arch Enemy a iný melodeath
- Carcass, iný death, zľahka grind
- predošlé 4 body( čím skoršie, tým skôr hlavne z nostalgie) + Opeth, doom, rôzne staršie veci, ktoré sa mi nechce škatuľkovať
Potom som sa nejak dotiahol k HIM, a začal som zároveň preskúmavať soundtracky (filmové, herné)... Po HIMe náhle a prekvapivo aj pre mňa nastalo metalové obdobie, Arch Enemy, Dimmu Borgir, Agalloch, Hypocrisy, System of a Down, plus Prodigy, ktoré postupne prešlo do... "indie" obdobia? Emilie Autumn, Shiva In Exile... K tomu sa pridal nejaký ten drum'n'bass a dubstep (s objavom Apparata, a... ďalších čo si teraz už nespomeniem, lebo to začalo byť obdobie kedy som počúval zopár pesničiek od rôznych interpretov, ktorých bolo veľa, tak som ich mená už príliš neriešil), neskôr sa pridala Rasputina, potom Florence and the Machine, a vlastne takáto nejaká oblasť (od tej emilie) ma drží doteraz, pridal sa ešte Glitch Mob, ktorý som objavil náhodou, a momentálne sa pomaly asi pridáva Two Fingers a nejaké veci ktoré som ešte nepočul dosť veľa ráz na to aby som si pamätal ako sa volajú...
- Kabát, Horkýže, ACDC, Guns n Roses
- hlavne indie rock, Lykke Li, Doors, The Strokes, The XX, Vive La Fete, Maroon 5... taký mix (ale Kabát alebo HS si rada pustím ešte aj teraz
a takze ja..
- roxette,princ,miska pasteka,peter nagy,dr.alban,unlimited,maduar a vsetky tie sracky,a potom uz to zacalo,rok 93-95 boli tie spravne pre orlik,landa,punk,nazov stavby,music instructor a elektrik. buggy,a zas len punk,hardcore, a potom uz co hralo v radiu a to je teraz tak fajn,ze mozem pocuvat vsetko okrem disco sraciek..
v skolke som ficala na presovcatach
zaciatkom skoly otíc mi pustal wanastovy wjecy, lucie, kabat, nohavicu, nedvedovcov, olympic, and stuff
potom mi jeblo bola som na zs a pocuvala som hip hop O__o
potom som mi odjeblo a pocuvala som skladby, muzikaly, zacala som s normalnymi piesonkami...
potom som mala prisne rockove obdobie.
potom som spoznala @mielikki a bola som krutoprisna metahead
potom som spoznala YANNA.
a odvtedy miesam metal, indie, alternative, soundtracky, popík, elektro, rock, cesku a svk tvorbicku ktora stoji za pocuvkanie a je mi fajn.
Kontrafakt, Prago Union, Indy a Wich, the Prodigy - prve roky na zakladke
Nightwish, Kabat, Scorpion, Led Zeppelin, Pink Floyd, Black Sabbat, AC/DC, Guns n Roses, Apocaliptica, Dream Theater, Enya.... - zakladka
Sabaton, Manowar, the Who, Hammerfall - stredna
Ale,od vždy počúvam najmä hip hop a nikdy neprestanem...
takže od začiatku
rock (presnejšie daniel landa)
pop punk (sum 41, green day..)
gothic metal (nightwish, within temptation, epica..)
power metal (hammerfall, dragonforce)
punkrock (rise against, offspring..)
a toto ma drží doteraz
heavymetal (iron maiden, judas priest..)
hardrock (deep purple, guns n roses, twisted sister..)
bluesrock (zz top, black country communion
celkovo sa mi to miestami dosť rapídne menilo..asi podľa stavov...až kým som teraz nenašiel to, čo som dlhé roky hľadal....bluesrock
potm punk , punk rock .
jazz , pár rokov nič iné
a teraz nakoniec jazz , punk rock .
- Rozprávky a rozhlasové hry na rádiu Regina (sprav mi radosť - počítajú sa mi, však?)
- Peter Nagy, Miška Paštéková (jediný spôsob, na aký som mala rada paštéku)
- veľká éra českého country
- rock #1
- prišlo SHS1 - stávam sa fanúšikom Katky Koščovej a Tomáša Bezdedu, ktorého plagáty mám všetky a všade a podpiskartu z Kamaráta!
- veľká pop radio mainstream etapa (objavenie Funradia)
- rock #2
- zanevrenie na Funrádio - počúvam to, čo počúvavala moja mama, kradnem jej všetky CD-čka a rad za radom skúšam (Sting, Seal, Norah Jones, Navarová, Nerez, Nohavica, Plíhal,..)
- rock, blues, jazz, folk
- metalové dni (len dni)
- rapové dni
- GTA K-DST, K-Rose & Radio X obdobie
- blues, folk, rock, pop, elektrojazz, country - asi tu som dnes + z ostatného menšinovo
-Peter Nagy a deti
-Martin Madej a Michaela Paštétová
-Iné Kafé
-Horkýže Slíže
-Karel Kryl, Lenka Filipová, vážna hudba a opera, Nedvědovci
-chansony - od Piaf, cez Gainsbourga až po Hegerovú
-Eminem, Cypress Hill, Three-six mafia
-Scorpions, Queen
-prelom na tvrdšiu produkciu: Metallica, Rammstein
-prvý plač dojatím pri spoznávaní Iron Maiden
-Jaromír Nohavica, Geišbergovci
-éra metal-rock-punk-oi -od glamrocku, cez undergroundový punk až po veľmi tuhý black/death metal
-Muse
-Zaz a prelom k alternatíve
-čiastočný zásah dubstepom a dnb
-všeličo.
Mnohé som nevymenoval, ale väčšinu si vlastne do dnes minmálne z času na čas pustím. Niektorých veľmi často, iných menej. Každopádne, jednotlivé obdobia sa veľmi prekrývajú.
Dnes si vypočujem naozaj hocičo. Mám veľmi rád folk na štýl Nohavicu, Geišberga, Nerezu. Ale celkovo mám veľmi širokú škálu, väčšinov menej komerčnej muziky.
prva polovica základky - veci ako ine kafe, peter nagy, team, no name, tublatanka,...
niekde v polke základky - hitparádovky
7.-8.ročník - ACDC, guns n roses, iron maiden, deep purple, nightwish.. a tak..
koniec 9.ročníka - také začiatky emo obdobia - My Chemical Romance, Blessthefall, The Used, Escape The Fate, Bullet For My Valentine, Silverstein
a Alesana - vlastne dodnes moja oblúbená kapela
od strednej - sa pridali aj trochu tvrdšie veci - We Came As Romans, Miss May I, We Butter The Bread With Butter, Adept, UnderOath, The Word Alive, Bring Me The Horizon, Eskimo Callboy, Asking Alexandria, Of Mice and Men, Heaven Shall Burn,....
a asi pred 2-3 rokmi som začal počúvať aj SK a CZ kapely - Horská chata, The Paranoid, LOSTinMIND, Exots, Voice of Horse, Princess Knocked-Out The Gardener...
a dnes si rád vypočujem všeličo.. len hitparádovky moc nemusím
Skolka: dychovky, detsky pop (mandarinka darinka, kelly family...)
Zs I.st: raidio pop
Zs II.st: electro (dance, trance, techno), hip-hop, rap, cca v 7, 8, rock - HIM, Linkin Park, a pod., v 9 Children of Bodom,
SS: Metal: cob, in flames, 5FDP, Sabaton, soad, made of hate, alestorm, rammstein, static X, sintanic, sinergy, arakain, €..
Vs: zacinam experimentovat s fuziami: trance metal, dubstep&metal (blood stain child, num3r1,...)
hudbu pocuvam podla nalady.. Na jar vatsinou him a podobny rock, v lete sabaton, linkin, na jesen serj tankian, static X, na zimu cob, in flames..
potom rôzne chillout kompilácie, predovšetkým Café del Mar
potom som objavila Placebo, keď som mala 12, pochopila som, že ten ujo, ktorého žral pavúk v klipe robí super hudbu a napriek svojmu strachu z detstva som začala vo veľkom počúvať The Cure. k tomu sa pridalo Silverchair, časom Radiohead, prešla som na veľké grunge obdobie ešte aj.
a ono v podstate stále počúvam všetko z toho.
dokonca aj Blue, ktorých som vytrvalo počúvala asi keď som mala 13.
iba sa to nabaľovalo, šla som do čoraz väčšej alternatívy, až som skončila pri noise a industriale a bebope. plus všetko vyššie spomínané.
- potom slipknot, korn, linkin park
-nightwish a podobne
- hardcore atd...
- a teraz najviac dnb a psytrance a rozne odnoze toho
Ale vypocujem si vseliaku hudbu.
6-10 - techno
11 - také tie emácke veci
12- metal a tak
~14 aj čosi- všetko
Britney,Roxette,Atomic Kitten, Anastacia, Robbie Williams, Abba, Shakira, Celine Dion, Enya, Shania Twain, Dido, IMTSmile, Bryan Adams, Alanis Morissette, RedHot, Kiss, ACDC, Muller, Hendrix, WuTang, Kraftwerk, atď
ale čo som prekvapená, úplne ma obišli Spajsky..
drží sa ma to
2. glam metal
3. glam metal, rock n' roll, hard rock
4. to vyššie spomínané, plus pop a punk príležitostne a ak nájdem niečo dobré iné
- Spice Girls
- Limp Bizkit, Linkin Park, Prodigy
- Horkýže Slíže a metal všetkého druhu (Soulfly, System of a Down, Korn, P.O.D., Cradle of Filth, Nightwish, Epica, Tristania...)
- Foo Fighters, Coldplay, Serj Tankian, Paramore, objavovanie slovenských kapiel (Ryha, Genevas, Wicked, Plastic Swans, Stepaside, Sonicates, Swan Bride, Diego, Bridgeheads, Upodozrenie...), následne Sigur Rós, Mutemath, Florence & the Machine, Muse, Offspring, Vidiek a najnovšie Mumford & Sons