Ahojte, hra tu niekto na husle?potrebovala by som poradit obchod / vyrobcu husli. Mam pozicane husle od kamaratky a stali ju pekny balik, zo skusania pre srandu sa stalo u mna hobby. Chcela by som si kupit nieco kvalitne, a je mi jasne ze husle pod 80 eur
Ja ňevjem, ja som zatiaľ mala len majstrovské nástroje, továrenské sú všetky rovnaké shity, ale pokiaľ nemôžeš dať viac než 300€, tak to máš jedno kde kúpiš, hlavne aby sa ti dobre držali
Ak sa chceš naučiť hrať, nájdi si dobrého učiteľa, aspoň na základy (rok, dva)
@rifla kolko vyjdu take majstrovske husle? zvazovala som aj ZUSku, ta kamaratka studuje na konzervatoriu, tak mi trochu pomaha, ju vysli okolo 14000 sk... viaceri mi povedali ze je lepsie investovat na zaciatku, no je pravda ze som v zivote ani ine husle nedrzala, takze bohvie ci by som spoznala rozdiel, hram kratko no chytilo ma to... Si ich u sukromnika objednavala?
Ak si si istá, že v tebe nastalo "prebudenie vášne pre husle", tak choď do drahšieho kúsku. Jednak budeš poctenejšia, že držíš nástroj, ktorý ja poctivo vyrobený a potom je tu ten bohovský zvuk, ktorý ťa bude motivovať do cvičenia. A ver mi, že ten zvuk spraví veľa. Lebo keď budeš hrať na nejakých čiňakoch, tak ten škriepot ťa rýchlo omrzí..
Tak moje stáli 3x toľko a trochu viac ešte ale mám ich od jedného známeho ktorý vykupuje staré husle a opravuje ich (vie sa za lacný peniaz dostať k dobrému nástroju keďže je koncertný majster v divadle + si chodí privyrábať do zahraničia tak má kontakty
A ak ťa to baví, určite sa ti ZUŠka oplatí, len najprv si zisti niečo o vyučujúcich, aby ti husle nezhnusila nejaká krava
všetko, čo som chcel napísať, tu už bolo napísané tak ešte len podotknem, že niektoré ZUŠky požičiavajú husle za príplatok na hodiny. Pre začiatok je fajn si aj na tom zahrať predtým než to človek kúpi. Hlavne nekupuj nič z druhej ruky, ale nechaj si poradiť v hudobninách alebo od odborníka.
@rifla hmm, keby som zháňal nejaké, smiem sa na teba obrátiť s touto požiadavkou? či to len čisto súkromnž biznis?
* Nechcem Ťa odrádzať, ale máš 22. Virtuózi, ktorým sa oplatilo investovať do majstrovského nástroja, hrali od troch rokov a následne sa tým živili... Ale tak, môžeš to vziať ako investíciu a keď usúdiš, že už to nie je perspektívne, majstrovský nástroj dobre predáš aj po rokoch. Inakšie si zadováž proste sériovú výrobu, prípadne second-hand sériovú výrobu a hraj, keď Ťa to baví. Ako laik - ako vo väčšine vecí - žiadny markantný rozdiel nepocítiš. Potenciál drahého nástroja bez svetových turné v živote nevyužiješ.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Ak sa chceš naučiť hrať, nájdi si dobrého učiteľa, aspoň na základy (rok, dva)
A ak ťa to baví, určite sa ti ZUŠka oplatí, len najprv si zisti niečo o vyučujúcich, aby ti husle nezhnusila nejaká krava
@rifla hmm, keby som zháňal nejaké, smiem sa na teba obrátiť s touto požiadavkou? či to len čisto súkromnž biznis?