Ahojte. Chcel by som sa naučiť hrať na husliach,ale ako samouk. Bude to pre mňa problém ak som hral 7 rokov na gitare a poznám aj noty? Sú naozaj husle ťažké?
Ďakujem za odpovede!
tak poznat noty je plus, ale husle nemaju prazce, cize na nich mozes hrat falosne. zobrala by som ucitela na nejake zaklady, ako je prstoklad a narabanie so slakom, lebo to ked sa zle naucis, tak sa ti to nebude oducat lahko
a ano, su tazke, myslim si ze tazsie ako hociaky bezny mainstream nastroj
Ak si hral na gitare, rozumieš politike zdvojovania tónov na strunach, preto pochopenie husli bude pre teba lahšie, čo sa týka hry je to len o treningu. Pre začiatok určite oslov učitela aby si zistil všetky požiadavky nástroja
nevšímaj si primitívne odpovede, ono to akosi je už s nimi zrastené...
pevná vôľa dokáže zázraky, naučíš sa ....
hra na husliach je majstrovstvo ducha a lásky....
Hrať na husle som sa začala učiť ako samouk po tom čo som mala perfektne zvládajú hru na klavír. Keďže gitara je strunový nástroj máš oproti mne výhodu, ale podľa mojich skúseností si nájdi niekoho kto ti vysvetlí hlavnú problematiku a časté chyby pri husliach. Vyhneš sa tak zlým zlozvykom a bude to efektívnejšie využitý čas, ako sa sám trápiť.
No kamarat, gitara je plus akurat v sikovnosti alvej ruky, aj to aks i hraval nejaky proadny thrash, nie Nohavicu.. Skus si aspon na prve mesaica najst niekoho kto ti pomoze s technikou atd.. potom uz sam.. gitara je o dost lahsia.. resp. naucit sa na nej.. nejdem zabrdat do zlozitych stylov ako death atd..
že gitara je o dosť ľahšia Tak to potom nerozumiem môjmu trápeniu...
No nič, každopádne držím palce! Možno ak by si si zohnal nejakú literatúru alebo veci na internete. Ale na základy by som si asi našla učiteľa na začiatok
podla mna kazdemu padne iny nastroj..mne ide napr.saxofon a tiez to nepatri medzi najjednoduchsie nastroje..na husle sa necitim a ani nebudem..som na ne lavy
No ak ti staci len noty triafat tak nech sa paci ale ak chces vediet aspon trochu hrat a nemat tazkosti pri tom tak urcite si zozen nejakeho KVALITNEHO ucitela
Ja som mala stastie asi na najlepsiu ucitelku v okoli a dala mi fakt vela, najma co sa tyka techniky a tonu celkovo... A nikto mi nechce verit dodnes ze necvicim... Ale to bude tou technikou...
Ale akoze je to na tebe len najprv si premysli v akej miere sa tomu chces venovat a co od toho ocakavas
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
a ano, su tazke, myslim si ze tazsie ako hociaky bezny mainstream nastroj
pevná vôľa dokáže zázraky, naučíš sa ....
hra na husliach je majstrovstvo ducha a lásky....
husle nepatria medzi diablove nástroje, tým sú bubny.....
No nič, každopádne držím palce! Možno ak by si si zohnal nejakú literatúru alebo veci na internete. Ale na základy by som si asi našla učiteľa na začiatok
Ja som mala stastie asi na najlepsiu ucitelku v okoli a dala mi fakt vela, najma co sa tyka techniky a tonu celkovo... A nikto mi nechce verit dodnes ze necvicim... Ale to bude tou technikou...
Ale akoze je to na tebe len najprv si premysli v akej miere sa tomu chces venovat a co od toho ocakavas