neviem nas sere kde chodi ale nie chodi skoro vzdy tak na kraj k plotu ale po celej dlzke plota nie na jedno miesto no ale co raz za cas to pozbieram a hotovo
Môj predošlý psík sa to naučil aj sám a môj súčasný si to necháva na venčenie, keďže chodievame pravidelne každý deň von a to má k dispozícii aj dvor, ale tam si proste nechce špiniť. Takže dá sa to naučiť celkom bez problémov, vraj napríklad prenášaním jeho bobkov na miesto, na ktoré má špiniť
dá sa to naučiť, keď som dostala môjho malého a nemal ešte žiadne hygienické návyky, tak to trebalo nejako vyriešiť počas toho ako som bola v škole aby nešpinil po celom byte, dala som mu noviny na chodbu a keď som videla, že sa chcel niekde učupiť,ť rýchlo som ho preniesla na noviny.... Dokonca aj teraz, keď už má všetky hygienické návyky a stane sa, že mu príde špatne že sa ani nepýta von, tak sa nevyšpiní v byte pokiaľ nie sú niekde rozložené noviny na zemi... chce to len trpezlivosť.
myslim ze vonku sa to da psas naučiť...ked sa to dá naučiť aj psa v nútri.... skúste to s novinami, rovnako akos a to robí vvnútri aj keď to bude troška náročnejšie, keďže záhrada je väčšia ako bobyč. bytík
jasne, ze sa da napr. @6 alebo, ked ho zastihnes niekde inde jak serie, tak ihned ho zato nejak potrestat ( nie surovo ani nic take len tak aby vedel, ze je to zle, lebo potom uz zabudne nato, ze to vysral tam on asi )
Nasa Lilinka mala v byte plienku, na jednom mieste, a tam sa naucila. Aj teraz, ked mamina niekam ide, tak jej ju da na zem, uz velmi dlho sa nestalo, ze by sme po nej nieco nasli.
Ale naucili sme ju to tak, ze sme ju tiez prenasali, ked sme videli, ze zacina znuchavat a tocit sa
so šteniatkami sa to robí tak, že po zobudení hneď ho treba dať na to miesto, kde chceš, potom by som ja osobne ešte chvíľu po jedle a keď vidím, že si hľadá miesto vhodné v každom prípade to ide určite ľahšie s mladým psom, ale naučiť sa to dokáže určite každý, len to chce dosť času, tak ak chodíš do školy, cez prázdniny môžeš ísť na to
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Ale naucili sme ju to tak, ze sme ju tiez prenasali, ked sme videli, ze zacina znuchavat a tocit sa