ahojte,kto sa tu vyzna v matike a pomoze mi s jednym prikladom? no ako upravíte nasledovne: (x-1)na -2 (to je ako exponent nad tou zátvorkou,umocňovanie) +3..cize cely priklad: (x-1)na -2+3..tak aby to nebolo na -2..ďakujem vopred
ak budes robit na PC nejake vypocty, tak pouzivaj co najviac zatvoriek lebo potom nikto nevie kde konci zlomok a co kam patri. Potom sa z toho ani excel, derive, matlab nevysomari.
BTW: "enta" mocnina sa zapisuje v tvare a^n
"enta" odmocnenina sa moze zapisat v tvare a^(1/n)
jeejda ja neviem co robite taku vedu ze mam 17 rokov a neviem to..nie som stvorena na to,aby som vsetko vedela a pardon potom,ze som sa pytala na taku malu upravu a ze v mojom veku je to samozrejmost..dobre a co..forum je na to,aby sa tu davali rozumne odpovede a nie sa zdrbavalo za vek a neviem to,dakujem za pochopenie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
a^-x = 1/a^x
(x-1)^2 + 3?
tak vtedy to bude 1/(x-1)^2 + 3/1
(( ) sú hranaté zátvorky, nechce sa mi prepínať
viem že som nepomohol ale kukám že už ste to vyriešili
ak budes robit na PC nejake vypocty, tak pouzivaj co najviac zatvoriek lebo potom nikto nevie kde konci zlomok a co kam patri. Potom sa z toho ani excel, derive, matlab nevysomari.
BTW: "enta" mocnina sa zapisuje v tvare a^n
"enta" odmocnenina sa moze zapisat v tvare a^(1/n)
(^) ta strieska je velmi sikovne tlacitko