Ide niekto (študuje už niekto) na FiF UK, odbor prekladateľstvo a tlmočníctvo?
Ahojte, tento rok si podávam prihlášku na prekl. a tlm. a zaujímalo by ma čo obsahovali skúšky všeobecného prehľadu, a či sa dali zvládnuť. Taktiež si neviem veľmi dobre predstaviť na akej úrovni tam boli skúšky z angličtiny, a či si môžem dať na fil. fak
anglictina prinajmensom na urovni B2 z toho asi 70% najmenej tam budu co maju certifikat a ti zvysni budu mat taky skill, ze pozemnstan sa tam nedostane..
uf nixxina D aspoň o tom viem ty tam študuješ? a somarinka, mám vybraté 4 kombinácie ale neviem či to tak môžem spraviť lebo čo ak sa mi budú tie príjmačky prelinať, mám angličtina-arabčina, angličtina-chorvačtina. taliančina-chorvačtina, taliančina-slovenčina...pri posledných dvoch kombinaciach robim skušky len zo všeobecneho prehľadu
no môžeš si vybrať max 2 kombinácie, najjednoduchsie sa da dostat na tie posledne 2, aj sa tam hlasi najmenej ludi a taliancina je super jazyk. Takže daju sa dat len dve a oni ti skusky rozlozia na dva dni.
Ale ja by som si vybrala aj fínsky jazyk a kultúra – slovenský jazyk a kultúra pretoze z finstiny tiez netreba nic vediet a je to super jazyk, ale to uz zalezi na tom k comu mas vztah
NIe nestudujem, ale tiez si tam podavam prihlasku, proste ja rozmyslam podla toho co tam pisu na tej stranke - citujem: Uchádzač sa môže prihlásiť na dva ľubovoľné študijné programy, s výnimkou
kombinácie dvoch študijných programov, ktoré majú stanovenú odlišnú skúšku špecifických
predpokladov pre štúdium. Uvádza ich na jednom tlačive prihlášky, v poradí, ktorým
vyjadruje svoju preferenciu, ktorá je v prijímacom konaní záväzná.
Takže 2 studijne programy sú dva Ale ak si si nie ista, staci napisat mail na studijne oddelenie, aj ja som si tam posielala ohladom polrocneho vysvedcenia a za par hodin odpisali
@petronelka2133 ja som pisala na adresu gajdosova2@fedu.uniba.sk takze tato je overena pozri na jednu prihlasku si mozes tad len 2 odbory, lebo tam jedniducho nemas kde napisat dalsie, takze ak sa to da tak len tak ze posled 2 prihlasky za 80 eur Ale teda neviem si predstavit prijimacky, lebo tam je rozpatie len 4 dni. Takze bud budes robit kazdy den, alebo neviem
nie, môžeš sa prihlásiť len dva dva študijné programy... a to ten program sú vlastne dva jazyky
Teda ja som si tam dala anj-frj a anj-arabčinu A aj to som zmätkovala s tým druhým, lebo som to zabudla do elektronickej napísať tak som tam musela volať( božie dopustenie sa tam dovolať). A na tvojom mieste aj tak by som radšej volala ako by som písala mail
A to aj mňa zaujímalo ako je to tam s prijímačkami
ja som si dala tiez na tu arabcinu, ale tam sa naozaj dostanu len vyvoleni .. prijimacky - anglina na B2 samozrejme ak mas certifikat alebo super maturitu tak si bez prijimacok .. prijimacky z arabciny - test studijnych predpokladov zamerany na arabske dejiny, kulturu a monumenty .. nic zlozite
Si si istá že bez prijímačiek ak máš certifikát? Lebo v prihláške ani na stránke nič o certifikátoch nebolo spomenuté, tak som si myslela že to neberú do úvahy, keď som tam aj volala, tak mi povedal ujo, že tie známky z vysvedčení alebo maturity sa tam ani písať nemusia, že to je len formalita, tam ide len o prijímačky....ale neviem, čo o tom vieš ty...
Ja som si ešte dala do Trnavy na UCM Odbornú angličtiny, do BB na UMB frj-anj a ešte do prešova frj-anj tiež v prešove sa nerobia prijímačky tam mi berú certifikát
@somarinka presne ako hovorí katryn, ja som tiež chcela vedieť či berú bez prijmačok, ale na stránke nič také nebolo...ako vieš že so super maturou alebo s certifikátom ma vezmú?
Baby sooooryyyy mne sa to poplietlo : D Mate pravdu matura ani certifikaty sa neberu fakt prepacte viete uz mi z toho hrabe Ja som pochopila ze TSP su zamerane na to, kedze to chces ist studovat, ci nie ? Cele zle
akooo dievcata prajem vam vela stastia.. ja som si tiez chceal dat anglictinu arabcinu a dobre, ze som to neurobila, lebo by to boli iba vyhodene peniaze.. beru tam kolko? 15-20 ludi? a hlasit sa tam urcite bude viac ako 300.. takze sanca? dostanu sa deti z bilingvalnych alebo co zahadne budu chodit na doucka tam.. alebo este ti, co boli v nejakej english speaking country.. sice som bola tiez, ale netrufam si, lebo ten test co je na stranke je prilis lahky, ale na prijimacky urcite daju nieco velmi zlozite.. vela stastia vam prajem..
Žeby až 300 ? Na AJ-NJ sa prihlasilo 136 a na AJ-FJ 90 co su podla mna frekventovanejsie kombinacie Aj ja som si myslela ze bude naval, ale tak zas sa mi nechcelo verit ze az taky ako napr na politologiu kde sa tiez prihlasilo okolo 350 ludi Ale urcite mam malu sancu prijatia .. no ved uvidime
@somarinka ano.. urcite tam bude vacsi naval ako na FJ a NJ a vies proc? pretozee.. fj a nj musis mat zaklady musis pisat test, kdez to ludia co chcu studovat jazyky, tak chcu nieco dalsie, nie len to co mali na strednej. cize nieco kde sa nerobia prijimacky.. a to arabcina je..
fuha..no teraz velmi zvazujem, co vam napisat, lebo ja tam studujem a zomieram z tej skoly dennodenne... mnohi odchadzaju, niektori dobrovonlne (uz aj po mesiaci), mnohi ini su vyhodeni v 1.,2. a dokonca niektori aj v 3. rocniku... je to psycho... anglictina-nemcina je asi najlepsia kombinacia, ale tam je velmi tazke sa dostat a musite uz od zaciatku vediet perfektne anglicky aj nemecky. uroven talianciny je otrasna, teraz uz po novom nemusite vediet taliansky, ked sa tam hlasite, ale ani sa tam nic moc nenaucite, to musite riesit cez jazykovku.. celkovo ak idete na tu skolu s tym, ze sa chcete naucit jazyk, tak to ste tu zle. tam sa ucite len o jazyku - fonetika, morfologia, syntax, lexikologia, mozno aj stylistika (ak mate jazykovu kombinaciu, v ktorej neignoruju stylistiku). dobre si to rozmyslite. musite mat velku vasen pre jazyky, ktore idete studovat, inak vas ta skola vycuca, pozuje a vypluje a ostanete bez energie a bez chuti do zivota. urcite to nie je jedna z tych skol, kde sa cely semester nic neucite, a potom len narazovo par dni cez skuskove. na tejto skole sa ucite nonstop, ulohy z hodiny na hodinu a cez skuskove niekedy ani nespite... a to vam neustale niekto este pripomina, ze musite vela citat a ze sa musite aj sami doma ucit, ze sa nenaucite vsetko v skole, ze treba samostudium, mate pocuvat a citat spravy, orientovat sa v politike, vsetko mozne mate robit, ale akosi to pri 15-tich a viac predmetoch za semester proste nejde.. a ci sa naucite na skole prekladat a tlmocit, to je tiez otazne.. musite si casto hladat predmety, ktore nemate vo svojom studijnom plane, aby ste si nasli nieco uzitocne a zaujimave. hlavne najdolezitejsia vec: nemyslite si, ze ten studijny plan vasho odboru je dokonaly a ze ked absolvujete vsetky predmety zo studijneho planu a budete sa svedomito pripravovat z hodiny na hodinu, ze vas to realne pripravi do praxe. vobec nie. len to, co budete robit pomimo, vas pripravi do praxe.. ludi sa hlasi vela asi na kazdu kombinaciu. urcite si nevyberajte jazyk podla toho, kolko ludi sa tam hlasi. musite si vyberat jazyk podla toho, aky mate k nemu vztah a potom neustale na nom makat, makat a makat.
stena@245 ďakujem za odpoveď, toto som potrebovala vedieť. Môžem sa spýtať, akú kombináciu jazykov tam študuješ? Ja sa hlásim na angličtinu-arabčinu , nevieš mi povedať čo na to hovoria tí ktorí to študujú? Ďakujem
@stena245 ďakujem za odpoveď, toto som potrebovala vedieť. Môžem sa spýtať, akú kombináciu jazykov tam študuješ? Ja sa hlásim na angličtinu-arabčinu , nevieš mi povedať čo na to hovoria tí ktorí to študujú? Ďakujem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
kombinácie dvoch študijných programov, ktoré majú stanovenú odlišnú skúšku špecifických
predpokladov pre štúdium. Uvádza ich na jednom tlačive prihlášky, v poradí, ktorým
vyjadruje svoju preferenciu, ktorá je v prijímacom konaní záväzná.
Takže 2 studijne programy sú dva Ale ak si si nie ista, staci napisat mail na studijne oddelenie, aj ja som si tam posielala ohladom polrocneho vysvedcenia a za par hodin odpisali
nie, môžeš sa prihlásiť len dva dva študijné programy... a to ten program sú vlastne dva jazyky
Teda ja som si tam dala anj-frj a anj-arabčinu A aj to som zmätkovala s tým druhým, lebo som to zabudla do elektronickej napísať tak som tam musela volať( božie dopustenie sa tam dovolať). A na tvojom mieste aj tak by som radšej volala ako by som písala mail
A to aj mňa zaujímalo ako je to tam s prijímačkami
Si si istá že bez prijímačiek ak máš certifikát? Lebo v prihláške ani na stránke nič o certifikátoch nebolo spomenuté, tak som si myslela že to neberú do úvahy, keď som tam aj volala, tak mi povedal ujo, že tie známky z vysvedčení alebo maturity sa tam ani písať nemusia, že to je len formalita, tam ide len o prijímačky....ale neviem, čo o tom vieš ty...
Ja som si ešte dala do Trnavy na UCM Odbornú angličtiny, do BB na UMB frj-anj a ešte do prešova frj-anj tiež v prešove sa nerobia prijímačky tam mi berú certifikát
» zilina.sme.sk/c/6033680/ucaro...