isla by mi mozno aj viacej, keby som si robila domace a nestazovala sa, ze to nechapem bez toho aby som to vyskusala a trochu viac sa posnazila. ale to proste nejde, lebo ja mam dost averziu voci matike cizeee....
@egon mal by si si uvedomiť, že matematika ako taká, je nesmierne komplexná a náročná veda a nikto na svete ju neovláda absolútne. Veď náš prednášajúci, prof. Zlatoš povedal, že by si nikdy nedovolil tvrdiť, že vie matiku.
na to, že mám z nej bakalársky titul, by som v nej mohla byť aj lepšia
@sugy1 ale tak nikde nebolo povedané, že sa bavíme napríklad o hĺbokovom štúdiu teórie diferenciálneho počtu môžeš predpokladať, že sa viac-menej jedná o taký diel matiky, ktorý musia prebrať všetci.
Šla by mi viac než kurva dobre,kebyže sa mi aspon milimeter chce,kebyže dávam na tej hodine aspon 5!!! minút pozor,kebyže mám aspon zošit a kebyže aspon chodím na matiku ... : smiley:
@sugy1 raz mozno, doteraz som ani raz nemal problem s matikou som na gympli a od prveho rocnika na zakladne same 1(prip. 2jky kvoli prkotinam) bez toho aby som jediny raz otvoril zosit
Časti, ktoré som pochopila na hodine áno, vychýbaný zbytok som sa nesnažila doučiť a tak aj vyzerali tie výsledky. Tak algebra, derivácie, integrály napr. mi šli v pohode, ale geometria, stereometria, planimetria a hociakom iné disciplíny vyžadujúce projektovanie objektov, meranie, rysovanie a uhly boli hrozné. To som nepochopila ešte na zakládke a takéto medzery boli hrozné, lebo prišlo učivo nadväzujúce na moju medzeru a bola som ešte zúfalejšia , tak som sa zmierila s tým, že moja učka nevie vo mne prebudiť záujem o domáce samoštúdium...ale na hodine ma to vedelo vždy veľmi zaujať, aj keď mi to práve nešlo až tak, že som si povedala, že všeeeeeetko si to doberiem a naučím sa to. A doma nič. fakt som mala rada hodiny matiky. Ale rada som sama počítala len tie vyššie spomenuté časti. Som si prišla taká matematička, jak ma to bavilo. a potom to zabili vektory
matika je prilis vseobecny pojem... nie je matika ako matika. Matika ma mnoho oborov... vo vseobecnosti mi matika nerobi az take problemy, hoci som na technickej vysokej skole z matiky letel, na ekonomickej skole som z nej nemal vobec problemy.
Ale su iste obory, ktore mam vylozene rad, ine neznasam a nejdu mi
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
otazne je ci by mi isla kebyze aspon raz v zivote ten sprosty zosit otvorim a ratam aj niekde inde ako na pisomke
ale väčšinou ju pochopím až vtedy, keď netreba.
nejakú tú matiku už mám za sebou a nikde som ani netvrdil že som matematický génius, ale odpovedal na zadanú otázku
vacsina chyb je z nepozornosti, alebo preto ze som vychybala a od mojich uzasnych spoluziakov si nemam ako dobrat
ale aby som nezariekla, lebo zatiaľ mi ide
@sugy1 ale tak nikde nebolo povedané, že sa bavíme napríklad o hĺbokovom štúdiu teórie diferenciálneho počtu môžeš predpokladať, že sa viac-menej jedná o taký diel matiky, ktorý musia prebrať všetci.
Ale kedže nič z toho nerobím,tak mi nejde ...
Stereometria a primitívne počty zahŕňajúce čísla a znamienka nie.
Ja potrebujem rátať s hruškami a jabĺčkami a niekto by mal po mne vracať substitúcie.
Ale su iste obory, ktore mam vylozene rad, ine neznasam a nejdu mi