Naozaj ma zaujima, ako vnimate ideal zeny, ideal muza, ake vlastnosti, crty, vzhlad, spravanie, by mala mat spravna zena, pre spravneho muza, spravny muz pre spravnu zenu. Zaujima ma to preto, lebo mi nie je lahko definovatelne, ci je ten vzor idealneho p
no pri začiatku som vedel čo by som napisal ale mám sa zamyslieť aký má byť správny muž ? hmm
dobre dám to tak z ostra trochu, nebudem to veľmi rozpisovať ...
1. mal by sa vedieť o ženu postarať fyzicky ( vedieť jej pomôcť alebo pomôcť s niečim či splniť jej základné potreby ) to preto že ženy nie sú rovné a nikdy rovné mužom nebudu ... muži sú prírodou - fyzicky silnejší
2. mal by byť dokonalo psychicky adaptívny žene, rozumieť jej, chcieť jej rozumieť ... a vedieť jej pomôcť aj psychicky
3. mal by byť vyrovnaný sám so sebou a so svojim okolím ... mal by vedieť aká je jeho miesto a mal by vedieť čo presne chce ... no mal by si byť vedomý svojich chýb a toho že sa má neustále čo učiť
4. mal by ženské negatívne emócie a prepnutia brať s rezervou a chápať ich ... mať všeobecný nadhlad
5. mal by sa vždy zlepšovať a mať chuť zlepšovať a byť lepším akým bol
@melancholik no dobre toto je ten zakladny balicek, a vlastne od teba som cakal ze mas v tom realtivne jasno. A subliminalne som chcel podnietit ludi k sebareflexii.
ideálna žena nie je vzťahovačná a urážlivá, jej povaha, správanie a (dokonca) vzhľad nezávisí od fázy menštruačného cyklu a rada varí svojmu mužovi
(Ale môjho frajera nepočúvaj, ak si všimne môj komentár tak to bude chcieť vyvrátiť, ale v jeho prípade je to subjektívne zhodnotenie lebo on ma ľúbi, objektívne mám priveľa nedostatkov aby som bola ideál)
@darkestangel vlastne, casom zistime, ze idealna zena, je aj vztahovacna a urazliva..
Zvlastne je, ze ludia v tom maju jasno, vedia ake by to malo byt, a nie su taki, aky by bol vlastne svet, keby ludia boli idealni, tu uz nestaci moja schopnost simulacie.
Neviem to takto povedať, každému sa páči niečo iné... Každá žena možno chce byť najlepšia, lenže z toho svojho pohľadu. Môj ideál by bol - sebaistá, múdra, a pritom empatická, i keď nie do takej miery, až by bola slaboch.
A čo sa týka chlapa, môj ideál musí byť inteligentný. Fakt ako, nechoďte na mňa s niečim ako "ti si moja" a "mylujem ta". Sama potrebujem niekoho, kto mi bude rozumieť a nie niekoho, kto v jednej vete povie xy nadávok a pritom nepovie nič.
idealna zena pre idelneho muza by nevytvarala zbytocne konflikty, ale vedela by rovno povedat co sa jej nepaci, neurazala by sa pre hluposti, bola by zdravo sebavedoma, idealny muz by sa s nou mohol rozpravat o vsetkom, o hlupostiach ale aj o tom aka je situacia vo svete, cize by bola inteligentna, tiez by jej mohol povedat vsetky svoje tajomstva, tuzby, ona by si to nechala pre seba a pomohla mu s tym, chapala by ho, bola mu oporou, vytvarala mu psychicke a fyzicke pohodlie, ale napriek tomu by bola samostatna, vzdy by s nou bola sranda a vyzerala by jemne ako vila
@karchie vysvetlím tú myšlienku ... bez svetla by si nevidel farby (vlnové dĺžky svetla, ktoré oko zachytí a premení ich na to, čo sa práve pozeráš, tam vôbec nešlo o pomenovanie farieb) ...si to tu vykladáš po svojom jak v Delfách bosorky ... a morálne hodnoty sa týkajú hlavne ľudí.. chceš sa rozprávať o zemiakoch a bez zemiakov... polož si otázku, čo nás tak zásadne odlišuje od zvierat ^^ ?
@bunnyboy bez oci a mozgu by si nevidel farby. bez vzdelania, by si ich nevedel pomenovat, jedine tak po svojom. dokazes byt moralny bez toho, aby ta to niekto ucil? vies preco exsituje moralka ? Od zvierat nas hlavne odlisuje kreativita, schopnost tvorit.
@karchie cieľom vzdelania je deduktívne myslenie... veď spôsoby komunikácie a výchovy odnarodenia vštepujú určité základné hodnoty prejavy dobra a zla ... základom morálky je hlavne sloboda ... neviem prečo sa tu stále oháňaš tým, že morálka je to čo ľudia povedia, skôr morálka je to čo je prirodzené ... tak ako matka miluje svoje dieťa odnarodenia mu vštepuje cit, lásku, učí ho komunikovať.. ja som tu ani raz netvrdil, že morálne hodnoty netvoria ľudia, to je snáď zrejmé.. to je presne ako o tých farbách .. proste fakty:nie je svetlo nie sú farby.. nie ľudia nie sú hodnoty... celé sa to niekde stráca medzi tým o čom konkrétne sa bavíme a čo je tvoj názor o morálke ... a nejakým spôsobom stále odtŕhať pojmy spoločnosť a morálka je asi ako "Čo by bolo keby?" ...bezpredmetné
@karchie no jednoznačne od toho odvodená ...i keď ľudské hodnoty sa doslova menia každým zážitkom, keby to bolo také jednoduché bol by aj morálny zákonník ... a Freud by nás zmietol aj tak zo stola
Nie je mi vlastne toto delenie podla pohlavi, mam mozno predstavy o idealnom cloveku, akym chcem byt, s akym chcem byt, a medzi akymi chcem byt, ale tiez su asi celkom irelevantne.
A nevidim proste vyznam v tom, ze napisem na net, ze podla mna by kazdy mal vediet varit, derivovat, dobre guglit a podat prvu pomoc, lebo sem mozno pride niekto, kto vacsinu z toho alebo nic z toho neovlada, da si nad tym kysly ksicht a poscrolluje dalej.
a tu ide iba len o to, ci ludia maju v sebe nejako zakodovane tieto idealy, ci si ich uvedomuju, a stotoznuju sa s nimi, vobec nejde o to, ci su taki realne.
to čo mi napadlo, nie je ideál ženy či muža.. proste je to skôr ideál človeka... človek by mal byť úprimný, čestný, pomáhať druhým ... a tak... ale to asi nie je to načo sa pýtaš... no ja neviem čo by mala mať správna žena... proste pre každého je správna nejaká iná... niekomu vyhovuje tichšia, submisívnejšia partnerka, ktorá sa stará o domácnosť a niekomu zas vyhovuje dračica, ktorá má vo všetkom jasno a nenechá si skákať po hlave a obe sú pre niekoho ideál ...
Rozpravat o "spravnom" muzovi v dnesnej feministickej spolconosti je uplne sexisticke!!! Keby si bol v USA, tak uz je cely birds.com obrateny hore kokotom.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
dobre dám to tak z ostra trochu, nebudem to veľmi rozpisovať ...
1. mal by sa vedieť o ženu postarať fyzicky ( vedieť jej pomôcť alebo pomôcť s niečim či splniť jej základné potreby ) to preto že ženy nie sú rovné a nikdy rovné mužom nebudu ... muži sú prírodou - fyzicky silnejší
2. mal by byť dokonalo psychicky adaptívny žene, rozumieť jej, chcieť jej rozumieť ... a vedieť jej pomôcť aj psychicky
3. mal by byť vyrovnaný sám so sebou a so svojim okolím ... mal by vedieť aká je jeho miesto a mal by vedieť čo presne chce ... no mal by si byť vedomý svojich chýb a toho že sa má neustále čo učiť
4. mal by ženské negatívne emócie a prepnutia brať s rezervou a chápať ich ... mať všeobecný nadhlad
5. mal by sa vždy zlepšovať a mať chuť zlepšovať a byť lepším akým bol
a ja sám som taký úplne neni ... ale snáď budem
ideálna žena nie je vzťahovačná a urážlivá, jej povaha, správanie a (dokonca) vzhľad nezávisí od fázy menštruačného cyklu a rada varí svojmu mužovi
(Ale môjho frajera nepočúvaj, ak si všimne môj komentár tak to bude chcieť vyvrátiť, ale v jeho prípade je to subjektívne zhodnotenie lebo on ma ľúbi, objektívne mám priveľa nedostatkov aby som bola ideál)
Zvlastne je, ze ludia v tom maju jasno, vedia ake by to malo byt, a nie su taki, aky by bol vlastne svet, keby ludia boli idealni, tu uz nestaci moja schopnost simulacie.
A čo sa týka chlapa, môj ideál musí byť inteligentný. Fakt ako, nechoďte na mňa s niečim ako "ti si moja" a "mylujem ta". Sama potrebujem niekoho, kto mi bude rozumieť a nie niekoho, kto v jednej vete povie xy nadávok a pritom nepovie nič.
to je ideál akéhokoľvek pohlavia.
dakujem...nie je uz co riesit.
A nevidim proste vyznam v tom, ze napisem na net, ze podla mna by kazdy mal vediet varit, derivovat, dobre guglit a podat prvu pomoc, lebo sem mozno pride niekto, kto vacsinu z toho alebo nic z toho neovlada, da si nad tym kysly ksicht a poscrolluje dalej.
a tu ide iba len o to, ci ludia maju v sebe nejako zakodovane tieto idealy, ci si ich uvedomuju, a stotoznuju sa s nimi, vobec nejde o to, ci su taki realne.
patram po niecom, co mame vsetci spolocne...
takže toto ti nestači ?
A ty? @karchie