to by si si mal! aspon v minulosti by ta ukamenovali za to ze nejdes slusne obleceny. neznasam tie decka co chodia v rifliach a mikine, je to nevhodne. ale co uz dnes sa na to nanestastie inak pozera
mozes, je ista pravdepodobnost, ze sa ti trosku akoze zasmeju, zalezi od ludi - mozno niekomu to bude vyslovene pripadat trapne, ale zas myslim, ze vela ludi to oceni. cakal by som skor viac pozitivnych ako negativnych ohlasov. co sa tyka primeranosti, tak nie je oblek nevyhnutnost, ale zase ani neublizi podla mna...kazdopadne pozornost tym asi vzbudis.
môžeš hocičo okrem roztrhaných riflí a podobných vecí...hocičo, čo považuješ za aspoň trochu slušné. Pretože hercov potom rozptyľuje, keď máš na sebe krikľavooranžovú mikinu (viem z vlastnej skúsenosti
a preco by si mal ist zrovna v obleku ?ved do divadla sa nemusi chodit v obleku aspon nasi chalani si neobliekaju obleky ,ked ideme do divadla ale normalne rifle
@similda to, že sa do divadla v minulosti obliekali tak, ako sa obliekali, bolo len preto, že išlo o prezentovanie ich sociálneho statusu a akési promenádovanie sa a predvádzanie, pretože aj tak väčšinou ľudia v hľadisku sledovali oblečenie druhých a ohovárali sa navzájom po predstavení (kto tam s kým bol, či nemal náhodou šaty, čo minulú sezónu a tak...). smutný fakt ale ľudia minulosti neboli o nič inteligentnejší a o nič menej bulvárni než ľudia súčasnosti.
zvyk chodiť oblečený do divadla slušne vzišiel z toho.
@jakub489 obleč si čokoľvek, v čom sa cítiš dobre. ak v obleku bežne nechodíš a cítiš sa v ňom zle, tak by ťa len tá nepohodlnosť rozptyľovala.
Keď sme chodili zo školy do divadla, tak 90% chalanov malo oblek, alebo aspoň košelu a nejaké slušné nohavice. To mňa mali práve za debila, lebo v tej dobre som ja žiadny oblek, ani košelu ani nohavice slušné nemal Tak som proste šiel v mikine a rifliach. Čo už no
Nemusí to byť oblek so všetkým čo k tomu patrí, stačí oblekové nohavice, košeľu (kravata byť nemusí) a sako, prípadne nejaký slušný sveter miesto saka (nie mikinu ani nič teplákové). Oblek v plnej paráde (aj s vestou a kravatou/motýlikom) sa nosí na významnejšie udalosti, na rôzne premiéry a podobne. Hlavné je, aby si nešiel v džínsoch, deravých teniskách a nejakom rozgajdanom tričku. Iné je, ak sa jedná o nejaké alternatívne divadlo, malé klubové divadlo kde je neformálna atmosféra - tam sú povolené aj džínsy a vôbec bežný denný odev
MUSÍŠ. Divadlo nie je škola, je to budova na vysokej kultúrnej úrovni a tam sa chodí , teda MALO by sa chodiť slušne poobliekane... kedysi by ťa bez fraku a cylindra nepustili, dnes postačí oblek
podla mna si si sa mal slusne obliect alebo dat si na seba nieco take jemne elegantne-co v dnesnej dobre neznamena iba oblek..ale ak chces, kludne si ho daj
podla man je nechutne ked ide niekto do SNDcka v rifilach a vytahanej mikine
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
Ale nie... Oblek je dobrý... Keď ja som šla v sukni ( )
alebo sa skus opytat spoluziakov co si oblecu ak sa bojis ci nebudes jediny
zvyk chodiť oblečený do divadla slušne vzišiel z toho.
@jakub489 obleč si čokoľvek, v čom sa cítiš dobre. ak v obleku bežne nechodíš a cítiš sa v ňom zle, tak by ťa len tá nepohodlnosť rozptyľovala.
Keď som už ja bola (technicky vzaté) v obleku
Ti herci idu nazivo, ak spravia chybu nebude sa dat vystrihnut a ani nemozu zmaknut svoju scenu na 20tu klapku.
Takze nemusis byt prave v gala , ale divadlo si ziada obliect sa dostojne. Tod moj nazor.
Ale zas... Spravila som dáke elegantné kroky... Dala som si čižmy na opätku a sukňu. :/
Ale zas... Keď som šla s triedou, ktorú učí moja matka, tak tam mal každý chalan oblek. :/
Jak chceš...
a mozes ist..
Aj niečo takéto by bolo podla mňa v pohode...Aj keď na to budeš reagovať že to by si obliekol iba nejaký gay...
podla man je nechutne ked ide niekto do SNDcka v rifilach a vytahanej mikine