Ahojte, každý, kto má rád pohyblivé obrázky už určite videl film, ktorý určitým spôsobom vybočoval z bežného rámca, ktorý Vás niečím prekvapil, zarazil, šokoval, či už originálnym dejom, otvoreným násilím či znásilňujúcimi stromami. Proste niečím, čo b
Pre mňa je taký Mechanický pomaranč (podľa mňa naozaj skvelý, nadčasový film) a tiež mnohé filmy od Gilliama. A keďže nie som na akčné mlátičky, lacnú romantiku celkovo príbehy, ktoré už na začiatku majú jasný koniec, vskutku rád rozšírim svoj obzor o nejaký z takýchto netradičnejších filmov.
Mechanický pomaranč (clockwork orange), to bolo... to bolo... ehm, neviem. Doteraz som ten film nejako nestrávil. Bol som pripravený na takmer čokoľvek, ale keď som to videl... úplne mimo "normy" na filmy. Je dobrý, ale som z neho šokovany
áno, mechanika orange je taký, aj ja sa pridám, a doplním ešte môj šok zo spôsobu natočenia Ruskej archy (o zmysle básniť radšej nebudem, nezmestilo by sa to tu, hehe) a potom aj taký zvláštne smradľavý divadelnou dynamikou film Frankenstein s kenethom branatom, neviem, ako sa píše jeho priezvisko.... no a určite sa nájdu ešte nejaké
a viem, že horor REC nie je inaký, ale neviem, kde som videla pokope toľko fantastických výkonov, načisto presvedčivých
a dakto by spomenul burtona, ale ja to nebudem, hoci som to viacmenej práve spravila
podla mna vacsina tych naj filmov musi byt inaka, inak by cloveka tazko zaujali. Vyjnimky su podla mna jedine filmy co su priemerne ale velmi dobre zahrane a mozno aj tym sposobom sa stanu zcasti ine
Jeden z mojich najsilnejších zážitkov (čo sa reálnych udalostí týka, som vnímavá asi ako duševne zaostalý ulitník dva roky po smrti) a jediné fiktívne dielo, pri ktorom mi nebolo všetko jedno.
@narazuvzdornaa Taxidermia je geniálny film vo svojej inakosti, môžeme našim južným susedom závidieť, že u nich vznikol takýto film, ako z iného sveta. A napadá ma ešte jeden maďarský film, Revízori, to taktiež nebolo príliš konvenčné.
@christopherpd a ďalší: Kubrick rozhodne nie je režisér pre každého, niektorí mu vyčítajú prílšnú chladnosť, no každé jeho dielo je v niečom iné, neporovnateľné. Mohol by som ešte spomenúť The Shining alebo 2001: Vesmírnu odyseu... A pomaranč je skvelý, kultový počin, veľmi vhodné je zohnať si i novelu, podľa ktorej bol natočený, má to trochu iné vyznenie ako film...
@luc.ka Gilliam natočil fantastický film Brazil a taktiež 12 opíc, ale inak často bojuje s veternými mlynmi, teda s nedostatkom financií na svoje projekty... Inak vychválený Strach a hnus v Las Vegas ma nechal úplne chladným.
@bress Nemyslím si, možno v súčasnej dobe, keď už boli tie najlepšie filmy natočené, no ak zoberiem do úvahy klasický Hollywood, vzniklo tam plno skvelých filmov, ktoré by som "inými" nenazval. Pokiaľ sa okolo filmu zíde kvalitná partička, je z väčšej miery zaručené, že film bude mať úspech aj u kritikov, taký Spielberg trebárs točí konvenčú zábavu pre masy a je jedným z najúspešnejších režisérov histórie...
@heyou Neviem, či nemáš na mysli Mazaciu hlavu (Eraserhead), čo je podľa mojej mienky suverénne najdivnejší film, aký som videl. Inak Lynch je kráľ, ešte ma napadá ďalší americký podivín David Cronenberg, i keď ja by som mohol menovať aj iné filmy, no nechám zatiaľ aj iným priestor.
Ja som to mnohokrat musela skusit zhliadut aj profesne, ale asi som nejakym sposobom nevyspely divak alebo co, len mi proste nepride nic prinosne na tom, ze si niekto riesi vo filme vsetky svoje osobne psychariny a mindraky a potom este chce, aby sa na to ini pozeralil.
ma tak napadá ešte aj District 9. Prvý film ktorý som videl spravený tak že ide z neho dojem akokeby to bol dokument. Vykreslenie chamtivosti a bezohľadnosti človeka v celej svojej kráse, taký 1/2 happy end. Veľa robí aj to prostredie. Keď si niekto pozrie ako tam tí ľudia skutočne žijú...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
a viem, že horor REC nie je inaký, ale neviem, kde som videla pokope toľko fantastických výkonov, načisto presvedčivých
a dakto by spomenul burtona, ale ja to nebudem, hoci som to viacmenej práve spravila
mechanicky pomaranc som tiez videl.. presne bol nadcasovy..
od stanley kubricka som este videl film olovena vesta.. tiez velice dobry..
» www.imdb.com/title/tt0410730...
Jeden z mojich najsilnejších zážitkov (čo sa reálnych udalostí týka, som vnímavá asi ako duševne zaostalý ulitník dva roky po smrti) a jediné fiktívne dielo, pri ktorom mi nebolo všetko jedno.
Dr. Strangelove
jeden z mojich najoblubenejsich
Cely film je presiaknuty ironiou a sarkazmom a pri tom je taka prijemna americka klasika...
a dosť iný a s ničím neporovnateľný je aj Kuky se vrací a je to veľmi veľmi milý film
@christopherpd a ďalší: Kubrick rozhodne nie je režisér pre každého, niektorí mu vyčítajú prílšnú chladnosť, no každé jeho dielo je v niečom iné, neporovnateľné. Mohol by som ešte spomenúť The Shining alebo 2001: Vesmírnu odyseu... A pomaranč je skvelý, kultový počin, veľmi vhodné je zohnať si i novelu, podľa ktorej bol natočený, má to trochu iné vyznenie ako film...
@luc.ka Gilliam natočil fantastický film Brazil a taktiež 12 opíc, ale inak často bojuje s veternými mlynmi, teda s nedostatkom financií na svoje projekty... Inak vychválený Strach a hnus v Las Vegas ma nechal úplne chladným.
@bress Nemyslím si, možno v súčasnej dobe, keď už boli tie najlepšie filmy natočené, no ak zoberiem do úvahy klasický Hollywood, vzniklo tam plno skvelých filmov, ktoré by som "inými" nenazval. Pokiaľ sa okolo filmu zíde kvalitná partička, je z väčšej miery zaručené, že film bude mať úspech aj u kritikov, taký Spielberg trebárs točí konvenčú zábavu pre masy a je jedným z najúspešnejších režisérov histórie...
@heyou Neviem, či nemáš na mysli Mazaciu hlavu (Eraserhead), čo je podľa mojej mienky suverénne najdivnejší film, aký som videl. Inak Lynch je kráľ, ešte ma napadá ďalší americký podivín David Cronenberg, i keď ja by som mohol menovať aj iné filmy, no nechám zatiaľ aj iným priestor.
Fincher-ovky majú všetky prekvapivú pointu a dejovo sú to skvosty.
A Švankmajer, vizuálna delikatesa.
Také zvláštne, čo som videla a páčili sa mi sú Mazacia hlava a Andalúzsky pes