Ahojte. Zaujímalo by ma od tých, ktorí si podali niekedy žiadosť o individuálny študijný plán (a najlepšie, ak im ho aj uznali), aký dôvod ste udali? Ak sa jednalo zo zdravotných dôvodov, aký konkrétny dôvod to bol? Podával niekto žiadosť kvôli funkčnej d
@danieldevil áno, mala som spolubývajúcu, ktorá pracovala, ale doktor jej musel napísať nejaký zdravotný dôvod a vzali jej ho... Ale mala matku v zdravotníctve, takže tam mala väčšiu istotu.
Ja som si dávala zo zdravotných dôvodov a uznalo sa to. V predmaturitnom ročníku som vážnejšie ochorela (vlastne som bola chorá furt), mala som mrte zmeškaných hodín (v jeden polrok som bola 2x v nemocnici dokopy asi 7 týždňov a potom som mala domácu liečbu ďaľší mesiac, plus keď sa pozbierali dáke vyšetrenia po lekároch, ktoré som musela absolvovať 2xtýždenne, tak to fakt bolo na individuálny), prakticky som tam celý rok nepáchla. Nemali s tým problém, ale uznajú to podľa mňa skôr, ak ti choroba znemožňuje chodiť do školy, nie že ak si chorá a do školy chodiť vládzeš a môžeš. V maturitnom ročníku som mala tiež individuálny, ale snažila som sa chodiť viac, i keď som teda často mala pocit, že otrčím kopytá, lebo som nevládala (fyzicky), potom mi povedali, že keď mám individuálny, nemusím chodiť na všetky hodiny, ale musím si to dobrať doma a potom zložiť skúšky. Čiže som chodila do školy len na maturitné predmety + angličtina.
@bloodypunk jednoducho u nás je to tak že to dajú každému kto si o to požiada, potom môžu mať 50% absenciu, ale zasa na niektoré predmety vypracúvajú seminárku navyše...neviem aké výhody sú z toho u vás, skôr by to chcelo opýtať sa študentov tvojej fakulty
Ale matne si spomínam, že jednej cukrovkárke napríklad neuznali individuálny, ale zase mali sme chalana v triede, ktorý bol športovec a chodil na dáke súťaže a tak, jemu to zase uznali
@danieldevil problém je v tom, že z našej školy nepoznám nikoho, kto by ten individuálny št.plán mal a predtým, ako to budem riešiť na študijnom, tak som sa chcela popýtať niektorých, ktorí s tým už skúsenosť majú Seminárky navyše by mi nerobilo problém robiť.
@skvrnka o športovcoch viem, že im uznajú v pohode. A tebe stačilo napísať zo zdravotných dôvodov alebo musíš udať aj konkrétny dôvod? Platila si za to doktorovi? Nechcem školu flákať, baví ma to tam, prednášky aj semináre sú super, ale začala som mať zdravotné ťažkosti, ktoré sú mi nepríjemné a preto by som potrebovala nejaký "plán" k tomu, aby som občas nemusela na nejaké prednášky ísť, ak to bude potrebné. Nemám v úmysle to zneužívať, ale vysvetliť to "hentým" v škole bude asi zbytočné Aj tak by som chcela požiadať len o jeden semester, dovtedy chcem svoj zdravotný stav zlepšiť a venovať sa naplno štúdiu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
Dôvod bol jednoducho ten, že som bol dlhodobo chorý čiže nebol problém
@skvrnka o športovcoch viem, že im uznajú v pohode. A tebe stačilo napísať zo zdravotných dôvodov alebo musíš udať aj konkrétny dôvod? Platila si za to doktorovi? Nechcem školu flákať, baví ma to tam, prednášky aj semináre sú super, ale začala som mať zdravotné ťažkosti, ktoré sú mi nepríjemné a preto by som potrebovala nejaký "plán" k tomu, aby som občas nemusela na nejaké prednášky ísť, ak to bude potrebné. Nemám v úmysle to zneužívať, ale vysvetliť to "hentým" v škole bude asi zbytočné Aj tak by som chcela požiadať len o jeden semester, dovtedy chcem svoj zdravotný stav zlepšiť a venovať sa naplno štúdiu.