ak ste dakto elektrikar tak budem rad ak sa dopatram odpovede. Idem si kupovat indukcnu dosku, ale vsetko je v ybte spravene len na 230 V, 25 A istic. Elektrikar mi povedal, ze indukcnu nie je problem zapojit bez akehokolvek znizovania vykonu ale
@n0win0u kabli, ktory je pripraveny z isticovej skrine do kuchyne. No hej, maju to pisane a aj ta moja, ale vyrobca mi napisal, ze je nutne mat 380 i cez to, ze v technickych parametroch uvadzaju jak 220 tak i 380.
@hajzelodkosti to mi pride ako strasny ulet, pozadovat 380V, ja mam na 380 elektricke vodne cerpadlo ( tlaci vodu asi 80m ). Ma to vyse 1kW, co myslim nemavaju bezne indukcne.. pride mi to divne, ale netrufam si tvrdit, ze to tak byt nemoze..
Podľa konkretnej dosky. Veľké idú len na 400V, menšie aj na 230V. Určuje to výrobca... 400V do bytu v paneláku, to je celkom overkill, asi by to aj moc stálo.
Priprav sa ale na to, že keď zapojiš dosku na 230V tak ti to pri zapnutí iných spotrebičov môže vyrážať ističe. Ten 25A si myslel na celý byt?
@hajzelodkosti nieje problem zapojit, odporucam kabel hrubsi podla toho ako viem ja tak kazdy spotrebic v dome musi mat podla novej normy istic, ak ma indukcna doska odber strelim pri max zatazi 6 kw co je zhruba na jednu platnu 1,5 kw, tak istic by mal byt okolo 15 A, ide o to ze po novom aj umyvacka riadu musi uz mat istic zvlast a vstko co pracuje z vodou, cize nie na zasuvky a v nich mat v kuchyni napojene na jednej vetve, mikrovlnku, umyvacku ruru a chladnicku. toto ale co pisem je na dom, kabel ta 2,5 to su standardne kable v byte, urcite to v byte zapojit mozes su tabulky ktore su na nete a tam si mozes pozriet pri akom odbere aky kabel priemer a aj aky istic. Pokial viem si bezne ludia napajaju na obycajnu dva a polku a este nik nevyhorel, ale pisem len o doske nie celom sporaku s rurou, ale aj tak ked kupis tak zaruka ti pada pokial ti to nezapoji elektrikar aj s potvrdenim a ten by mal vediet, aj ked citam tie fora kde sa elektrikary vadia a nadavaju si a nevedia sa zhodnut a kazdy ma svoju pravdu tak uz ani im sa neda verit. nastuduj si a mozes kontrolovat nieco podobne som riesil aj ja so sklokeramickou doskou, indukcna je kusok ina.
@n0win0u indukcna ma aj 7 kW (zober si, ze jedna platna spravi 1 800 W, pri turbe aj cez 2 000 W).
@niktozaujimavy diky za odpoved. Fora som cital a ako pises, kazdy vravi daco ine. Jeden, ze to je OK na 230 V, ze sa to da zapojit bez obmedzeni, dalsi, ze nie. Som z toho kok. A mat indukcnu, ktora mi potom bude vyrazat istice ma moc netesi, chcem to vediet dopredu, ze by som objednavku zmenil a dam to na plyn.
Istic by indukcna mala, to je OK, ide o vyuzivanie dosky. Nechcem sa nijako obmedzovat, co vraj hrozi pri 25A.
@hajzelodkosti ja mam sporak plyn som chcel zrusit, ja som spravil tak ze, natiahol som 4 mm kabel spravil som skatulu s nej som vytiahol tri kable 2,5 mm, kupil som skatulku 3 istice a jednulistu, v merkury to stalo 20 eur. jednu 2,5 som natiahol na umyvacku a 4 zasuvky, kam zapojim mikrovlnku a nejake mensie ako mixer a co bude treba, potom druhy som natiahol na sklokeramicky sporak nic ine. treti na svetlo to je kuchyna. istice su 16A, to je mimo hlavnych poistiek a isticov. je to ale v dome cize mal som miesto v spajzi kde som to dal. Oni tie dosky a sporaky vyrabaju aby sa dali zapojit aj aj cize 240V a aj 400V, je jasne ze najlepsie by bolo 400V ale v byte je problem, keby mas tri fazy tak kable su tensie 1,5 by stacili lebo sa to rozdeli ta zataz, ale na 240V musis pocitat ze je tam zataz, docital som sa ze dost je dvolezita aj teplota ze ci je kabel v omietke alebo v rure. vies ked das jeden kabel zvlast s isticom na tu dosku tak by to malo ist bez problemov, ak to napojis na existujucu vetvu tak staci par veci naraz zapnut, napriklad umyvacku, mikrovlnku, nejaky este spotrebyc, nedaj boze ti ide pracka a zacne zena vysavat a je koniec. vsak da sa kupit lista biela a natiahni si kabel aby si nemusel vrtat do omietky a budes mat pokoj.
@niktozaujimavy bude mi to robit elektrikar kebyze to viem zapojit asi sa nepytam ale dik. Kazdopadne mi z toho vychadza, ze 4 platne naplno i s tvojim riesenim ist nemozu, je tak?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
nerozumiem o akom indukcnom kabli hovoris..
radsej sa spytaj toho svojho elektrikara
Priprav sa ale na to, že keď zapojiš dosku na 230V tak ti to pri zapnutí iných spotrebičov môže vyrážať ističe. Ten 25A si myslel na celý byt?
@niktozaujimavy diky za odpoved. Fora som cital a ako pises, kazdy vravi daco ine. Jeden, ze to je OK na 230 V, ze sa to da zapojit bez obmedzeni, dalsi, ze nie. Som z toho kok. A mat indukcnu, ktora mi potom bude vyrazat istice ma moc netesi, chcem to vediet dopredu, ze by som objednavku zmenil a dam to na plyn.
Istic by indukcna mala, to je OK, ide o vyuzivanie dosky. Nechcem sa nijako obmedzovat, co vraj hrozi pri 25A.