Ahojte, prave som si prečitala članok v časopise o tomto internáte a bola som zhrozená, v akych podmienkach tam študenti žiju.. chystám sa študovať na univerzite komenskeho a nakolko som zdaleka, tak byvanie na internate bude nutnosť. Je tu niekto, kto m
vraj druzbu maju len studenti lekarskej, pravnickej a prirodovedeckej fakulty, ja budem na filozofickej takze mna sa to netyka.
hej sturak a atriaky to je vlastne všetko mlyny
ak PraFUK, PriFUK tak budes velmi pravdepodobne na Druzbe
ostatne v Mlynskej - Atriaky, Manzelaky /nezrekonstruovane/ ano su v hroznom stave, ja by som tam nebyvala. ale clovek si na vsetko zvykne, ak inu moznost nebudes mat, tak tam urcite pojdes a prezijes.
inak nechapem ake informacie chces pocut, ak nieco konkretne tak sa spytaj priamo.
no super tak to fakt nemam na vyber no som sa dočitala, ze niektore su po rekonštrukcii, niektore su nezrekonstruovane.. je možnosť vyberu, v ktorej časti budem byvať, alebo mi to pridelia ?
Druzbu? Ja chodim na Komenskeho a ani jeden moj spoluziak nebyva na Druzbe!
No a moj pocit - je to tam fakt hrozne, nedokazal by som tam zit. Ako tie party, a vsetko co k tomu patri, sem tam prespat a prilezitostny sex je OK ale byt tam cely semester by som nevydrzal - skus sa dohodnut co ja viem s troma babami a najdi si podnajom. alebo rovno kupa bytu - tak som to riesil ja. Sice nebudes v tom horucom kotli, ale vzdy tam mozes dojst
Ja neviem.. Atriaky nesudim, tie som nevidela. Ale napriklad ja, keby som sa rozhodla pre vysku v BA, by som byvala v nezrekonstruovanej casti Sturaku s najvacsou pravdepodobnostou a to mi pride celkom uchadzajuce.
Samozrejme to nie je nic super, ale je to intrak za 65€/mesiac, come on. Ak mas dobrych spolubyvajucich, tak nevidim, co je na tom az take hrozne.
V prvaku si myslim nevyberas vobec. Neskor si nastavis priority (ci chces dvoj/trojlozko, zrek/nezrek.)...ale samozrejme ze nemozu vyhoviet vsetkym.
Inak na atriaky ked som prvykrat prisla, naozaj som nemohla uverit ze takto ziju ludia a chcela som cim skor utiect.
Ja som na druzbe a mam stastie a vacsinu casu celu izbu pre seba nie vzdy je to taka hroza, vlastne je to cele velka loteria ktora z 99% vzdy zavisi od spolubyvajucich.
býval som 5 rokov na družbe a jeden rok na atriakoch a cez letá taktiež na atriákoch a šturáku aj zrekonštruovaných aj starých a zhrniem to takto. V prvom rade záleží od spolubyvajúcich. Ak sú super, tak si to vyhrala. Potom sa snaž dostať do zrekonštruovaných priestorov, tie sú v pohode. Ak potrebuješ relatívne ticho a máš rada dunaj, tak choď na družbu. Aj keď nie si z fakulty čo dostáva družbu, dá sa počas semestra s niekým vymeniť, prípadne ak ide niekto na erazmus do zahraničia, tak na pol roka ho môžeš zaskočiť. Na atriákoch bolo inak perfektne. Za jeden rok, čo som tam býval, som spoznal hádam viac ľudí ako za 4 roky na družbe. Je to tam veľmi sociálne Atriáky sú jednoducho "pojem" a len preto by som na tvojom mieste tam šiel, lebo treba také veci zažiť. Fakt, bez irónie. Majú ich niekedy v najbližších rokoch postupne búrať, tak to stihni
Ja neviem, ja sa na to pozeram asi priliš kritickym okom a vidim len tie negativne veci.. viem, ze to dosť zavisi od spolubyvajucich, ale ani tu nemam zaruku, ze moji buduci spolubyvajuci budu v pohode..
ja som byvala 5 rokov na atriakoch a bolo tam super
mala som super spolubyvajuce
a je pravda, ze ked som tam prvy krat dosla, bola som mierne vydesena, ale da sa zvyknut a fakt to zavisi od ludi, akych mas okolo seba
podotykam, ze na zrekonstruovanej izbe som nebyvala ani raz!
uz by som tam sice znova nesla, 5 rokov stacilo a uz som stara (pocitam aj leta), ale vobec to nie je take zle, ako vsetci hovoria
a proste, ak by si mala zlych spolubyvajucich, tak je to uplne jedno, kde byvas, aj tak by ti zneprijemnovali zivot
jednym slovom hnus, mala som tam ist tiez byvat ale nastastie som z tt co neni daleko, ale zas treba povedat ze niektore izby su pekne vymalovane ciste, ale zas niektore hrozne spinave, plesnive stare a smrdia, ti radim si radsej najst privat
tak tak Atriáky sú pojem ja ich úplne milujem a nešiel by som ani na šturák ani manželáky a na trápnu a nudnú Družbu bez jedální už vôbec nie ... potom sú tu ešte švédske domky a tam si ako v tábore a je to tiež riadna pohoda
ja napríklad bývam na streche a mám obrovskú terasu a práve teraz, ked je von fajn, máme posedenie na terase a užívame si to tu
kamoška jedna je ale neviem na ktorých konkrétne, tuším na atriákoch (ale nie som si istá) a vraj hnus nekonečný, bežne 15 stupňov v izbe, dvere na hajzloch im chýbajú, keď sa sprchujú musia sa navzájom strážiť.... mama vravela, že keď tam bola ona pred vyše 20 rokmi tak to bolo také isté
však si čítala článok v Plus 7 dní, s názvom Divočina? nevravím, že to nie je pravda, ale c´mon takáto vec sa ti stane raz do roka a on ich zozbieral habadej do jedného článku...ja bývam v Mlynskej tretí rok, dokonca aj na átriákoch, kúria nám a sprchy sa dajú v pohode zamknúť...nevravím, že je to luxus, ale za tú sumu čo platím ani oveľa viac nečakám
@hereiam , ano, presne s tym dneska prišiel za mnou moj ocko, ze "aha toto si prečitaj a mi povedz, ze ci tu chces 5 rokov byvať" .. tak som čitala a kazdym dalšim slovom som bola viac a viac zhrozena ale beriem to troška s nadhladom, lebo novinari toho už popisali habadej .. ale niečo na tom možno pravdy bude, kedze aj v tejto diskusii vela ludi napisalo svoje nazory, ktore sa zhoduju s tym, čo bolo napisane v tom članku
@girl19955 ja toho chlapca, čo to písal poznám, tiež býva v mlynskej a je trošku pojašený, čiže sa takými ľuďmi priam obklopuje a bez takýchto kuriozít by ani článok nebol zaujímavý
bol som na par izbach na atriakoch na navsteve a kazda je ina,
a celkovo to nie je take hrozne priemerovo...
zvyknes si ....
druha vec je, ze by sa mal stavat novy internat na mlynoch co som cital a pocul, 3-5 rokov a potom ked bude, zvazuju ci sa atriaky nezburaju aspon castou a neprestavaju ... takze je otazne ci ich budu dalej rekonstruovat alebo nie...
ja bývam na mlynoch, na šturáku keď som tu prišla prvý krát, tak som sa normálne rozplakala ale už som si zvykla a nie je to až také zlé, aj atriáky sú celkom v pohode
@sveter to je hlúposť, dvere na zachodoch a sprchach urcite nikde nechybaju, jedine ak tvoja kamaratka tu byvala pred nejakymi 10 rokmi, inak si vymysla ...
a ako viem ze si vymysla ? pretoze na atriakoch je taky servis, ze ked sa ti nieco pokazi alebo ti nieco chyba tak napises mail na udrzbu a este ten den, maximalne dalsi to mas opravene, pripadne ti vymenia aj celu postel, daju nove vankuse, paplony, nam dokonca minuly rok vymenili cele okna, cize uprimne pochybujem, ze niekde chybaju dvere na zachode alebo sprche...zachody a sprchy tu upratuju kazdy den, cize ak by upratovacka videla, ze nieco take chyba, tak do hodiny tam tie dvere su ...
@baggy tak možno nie na atriakoch ja neviem, proste toto mi bolo povedané a verím tomu že to tak môže byť, pretože som už podobné veci počula od viacerých ľudí.... a dievča nie je z tých čo by si vymýšľalo, jej len tak hocičo nevadí a keby to nebolo fest zlé tak sa nesťažuje ani
okej, dakujem vam všetkym za nazory.. je to kazdeho subjektivny nazor, takze nebudem vediet kym sama nezistim.. ale vyzera to tak, ze pojdem byvať skor na byt ako na intrák kazdopadne ešte raz dakujem
@girl19955 ty kks tieto komenty šak to je úplne poho intrák,pre mňa najlepší..tie podmienky sú v pohode,aj sprchy aj všetko..pokial nie si nejako extra rozmaznaná,tak by si to mala zvldnuť..ja som sa tiež bála,keď som dostala,tento intrák,ale teraz by som ho nevymenila za nič teda hovorí sa o atriákoch,že ?
to je najväčšia depresia akú som zažil..ten život v mlynskej...to nie je pre študujucich...to je pre kokotskych žurnalistov a erazmakov ktori tam ustavične robia bordel... neda sa tam žiť resp žijem tak ako v tabore pre utečencov...aj ti ziju este lepsie podla mna...nie je tam dostojny život...ak chceš aj ti pošlem fotky ako to tam realne vyzera a povracias sa.....ak tam ideš chlastat a neučiť sa tak budiš...ale ak chceš študovať tak utekaj a neotačaj sa...nikdy sa neotoč a nikdy nenastup do linky 31, 39...nikdy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
ono sa nejaky internat vola priamo "Mlyny", ci to je spolocny nazov pre Atriaky, Sturak atd.?
hej sturak a atriaky to je vlastne všetko mlyny
ak PraFUK, PriFUK tak budes velmi pravdepodobne na Druzbe
ostatne v Mlynskej - Atriaky, Manzelaky /nezrekonstruovane/ ano su v hroznom stave, ja by som tam nebyvala. ale clovek si na vsetko zvykne, ak inu moznost nebudes mat, tak tam urcite pojdes a prezijes.
inak nechapem ake informacie chces pocut, ak nieco konkretne tak sa spytaj priamo.
No a moj pocit - je to tam fakt hrozne, nedokazal by som tam zit. Ako tie party, a vsetko co k tomu patri, sem tam prespat a prilezitostny sex je OK ale byt tam cely semester by som nevydrzal - skus sa dohodnut co ja viem s troma babami a najdi si podnajom. alebo rovno kupa bytu - tak som to riesil ja. Sice nebudes v tom horucom kotli, ale vzdy tam mozes dojst
Treba vsak dodat, ze vsetky tie internaty su neskutocny odpad.
Samozrejme to nie je nic super, ale je to intrak za 65€/mesiac, come on. Ak mas dobrych spolubyvajucich, tak nevidim, co je na tom az take hrozne.
Inak na atriaky ked som prvykrat prisla, naozaj som nemohla uverit ze takto ziju ludia a chcela som cim skor utiect.
Ja som na druzbe a mam stastie a vacsinu casu celu izbu pre seba nie vzdy je to taka hroza, vlastne je to cele velka loteria ktora z 99% vzdy zavisi od spolubyvajucich.
mala som super spolubyvajuce
a je pravda, ze ked som tam prvy krat dosla, bola som mierne vydesena, ale da sa zvyknut a fakt to zavisi od ludi, akych mas okolo seba
podotykam, ze na zrekonstruovanej izbe som nebyvala ani raz!
uz by som tam sice znova nesla, 5 rokov stacilo a uz som stara (pocitam aj leta), ale vobec to nie je take zle, ako vsetci hovoria
a proste, ak by si mala zlych spolubyvajucich, tak je to uplne jedno, kde byvas, aj tak by ti zneprijemnovali zivot
ja napríklad bývam na streche a mám obrovskú terasu a práve teraz, ked je von fajn, máme posedenie na terase a užívame si to tu
a celkovo to nie je take hrozne priemerovo...
zvyknes si ....
druha vec je, ze by sa mal stavat novy internat na mlynoch co som cital a pocul, 3-5 rokov a potom ked bude, zvazuju ci sa atriaky nezburaju aspon castou a neprestavaju ... takze je otazne ci ich budu dalej rekonstruovat alebo nie...
a ako viem ze si vymysla ? pretoze na atriakoch je taky servis, ze ked sa ti nieco pokazi alebo ti nieco chyba tak napises mail na udrzbu a este ten den, maximalne dalsi to mas opravene, pripadne ti vymenia aj celu postel, daju nove vankuse, paplony, nam dokonca minuly rok vymenili cele okna, cize uprimne pochybujem, ze niekde chybaju dvere na zachode alebo sprche...zachody a sprchy tu upratuju kazdy den, cize ak by upratovacka videla, ze nieco take chyba, tak do hodiny tam tie dvere su ...
omg trochu reality by nezaskodilo verim ze kedze tam byvas tak o tom vies svoje, ale zas neprehanaj