Ja som na internate ako vacsina studentov a som spokojna. Ked nieco potrebujem tak mam okolo vela ludi, coz keby si byvala na byte tak nemas take moznosti. A na aku skolu chces ist?
Pokial maš možnosť že poznaš ludí ktorý by isli na byt a si s nimi kamoš tak určite byt... ale internat tiež neni zly.. zaleží od typu cloveka... ja som bol na intraku dva semestre a ten druhy som bol na druhom.. bol som na dvojke so srbom ktorý bol v medziročníku (ja v druhaku) a proste kazdy den najebany o tretej rano chodil na izbu a budil ma ... takže .. zaleží aj od spolubývajuceho ae aj od teba (že či by si sa siel najebať rozjebať s ním alebo ostavaš na izbe jak taký ČUČAK) hah...mne to riadne jebe
Kebyže som prváčka určite by so šla intrák, väčšia pravdepodobnosť, že zoženieš niečo do školy, čo sa ti môže hodiť a rovnako spoznáš viac ľudí... Komfort je to ale asi horší
- platim viac
+ väcsi klud, cista kupelna, nemusim si davat veci do chladnicky s ocakavanim ze tam o par dni nebudu (hej viem ze niekde na intrakoch funguju aj chladnicky na izbe), menej spiny, smradu, atd
Ja som sla na byt a spatne to hodnotim ako velku chybu, keby som mohla teraz vratit cas celu VS by som chcela byt na Mlynoch a bavit sa mlyny proste maju svoje caro a aj teraz koľkokrát sa tam vratim vidim pred sebou tie zážitky...a inak intrakov v BA je vela a mozes sa dostat aj na dobry
záleží od fotrovcov ako sú na tom finančné...
ak dobré, nech kúpia garzónku alebo dvojizbový byt, zoberieš kamošku -y a tá platí nájom...
po štúdiu sa byt predá a peniaze sa vrátia...
ak nie tak ten intrák....
následne ak sa ti teda bude chcieť zoženieš brigádu a môžeš ísť na privát, ak to na tom intráku bude zle...
záleží to od teba...
Najlepšie roky života na internáte ty kokos , cicina mi stojí a pečeň ma bolí vždy jak si spomeniem na tie časy ....kto tvrdí opak je hnusný birdzacky introvert
A inak bola som na intraku 5 rokov takže viem čo porovnávam, ale tak asi závisí aj od toho či sa ideš venovať na VŠ prípadne štúdiu alebo primárne zábave, ak zábave tak intrak no aj tu ma na to každý rozdielny názor
určite už len byt - pretože intrakom som si už prešiel, minimum súkromia a nie až tak kvalitné podmienky pre bývanie, ale pre nenáročného a skôr spoločenského človeka by ani ten intrak nemal byť problem
@willbebetter viem koľko stoja byty v BA ... a zarábam si na seba sama popri škole a to dosť dobre.. takže poniektorí nepotrebujú byť zavislí na rodičoch min. kým doštudujú
Ja by som siel na internat, aj keď teda dosť záleží na tom, akých dostaneš spolubývajúcich. Napríklad sestra čo býva na internáte má jednu spolubývajúcu, čo je totálna bordelárka a stále robí na intráku párty. To človek veľmi nechce, ale dá sa to prežiť. Najväčšia výhoda je tá, že tam spoznáš veľa ľudí a potom neskôr v živote sa ti naozaj bude hodiť to, že poznáš veľa ľudí. To považujem asi za úplne najväčšiu výhodu.
Ako výhodu intráku beriem to, že ak si vo vyšších ročníkoch a máš ústa, vieš si vybaviť aj samostatnú izbu a to už je väčší komfort. Ďalšia vec je tá, že to stojí o dosť menej peňazí. Ok, sú to tvoje peniaze a ty si môžeš vybrať ako s nimi naložíš, ale osobne by som radšej tie peniaze, čo nezmyselne dávaš do bývania odložil a použil na iné veci. Jazykové kurzy, školenia alebo ak si natoľko disciplinovaná, že to nepotrebuješ a naučíš sa to sama, tak by som to odložil na bývanie. V budúcnosti aspoň nebudeš musieť riešiť odkiaľ vezmeš 20% z ceny bytu aby ti dali hypotéku a budeš to mať vyriešené, zakiaľ iní nič neodložili.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
+ väcsi klud, cista kupelna, nemusim si davat veci do chladnicky s ocakavanim ze tam o par dni nebudu (hej viem ze niekde na intrakoch funguju aj chladnicky na izbe), menej spiny, smradu, atd
ale ked nie si fajnovy introvertny jedinacik s prilis vyvinutym sluchom, je to ok
Ale ja som typ že v noci potrebujem fakt ticho a som aj dosť introvertná, resp. dokážem sa uvolniť len vo veľmi malej skupine ľudí.
Takže za mňa byt, ak si spoločenská a máš tuhý spánok tak intrák.
ak dobré, nech kúpia garzónku alebo dvojizbový byt, zoberieš kamošku -y a tá platí nájom...
po štúdiu sa byt predá a peniaze sa vrátia...
ak nie tak ten intrák....
následne ak sa ti teda bude chcieť zoženieš brigádu a môžeš ísť na privát, ak to na tom intráku bude zle...
záleží to od teba...
Ako výhodu intráku beriem to, že ak si vo vyšších ročníkoch a máš ústa, vieš si vybaviť aj samostatnú izbu a to už je väčší komfort. Ďalšia vec je tá, že to stojí o dosť menej peňazí. Ok, sú to tvoje peniaze a ty si môžeš vybrať ako s nimi naložíš, ale osobne by som radšej tie peniaze, čo nezmyselne dávaš do bývania odložil a použil na iné veci. Jazykové kurzy, školenia alebo ak si natoľko disciplinovaná, že to nepotrebuješ a naučíš sa to sama, tak by som to odložil na bývanie. V budúcnosti aspoň nebudeš musieť riešiť odkiaľ vezmeš 20% z ceny bytu aby ti dali hypotéku a budeš to mať vyriešené, zakiaľ iní nič neodložili.