poradte nejaký jednoduchý recept pre chudobného študenta z intráku...už ma nebaví si stále robiť hranolky vo fritéze :/....berte na vedomie že tu nemám dokopy nič len jeden hrniec a varič .....čím jednoduchšia príprava a menej surovín tým lepšie
moje lowcosty:
- ovsena kaša (ovsené vločky sa dajú povariť aj samé, ale v mlieku a s cukrom je to chutnejsie. Ak budes robit bez mlieka na slano, mozes to ochutit oprazenou cibulkou a maslom)
- cestoviny (opäť sa dajú jesť aj samé, ale tak so syrom je to lepšie , prípadne s morcadellou)
- krupicova kaša by mohla byť tiež easy
- uvar ryžu, ogriluj na panvici a na masle nejaku zeleninu, hod do toho tu ryžu, na ohni zmes par krat premiesaj a maš PILAF
Nemozem si pomoct, ale tento pristup, ze aaaaach som student, budem 6 dni v tyzdni hladny alebo jest piskoty s kecupo..
Ocenujem, ze sa to snazis zmenit teda.
Nejaky studeny cestovinovy salat? Vydrzi aj 2-3 dni postat v chladnicke. Da sa kupit kopa chutneho kvalitneho mrazeneho jedla, pirohy, ovocne knedle, spenatovy privarok, mexicka panvica atd atd
A privarky zo sosovice/fazule su maximalne nenarocne na cenu a pripravu, mozes do nich vselico pridat a velky hrniec vydrzi na viac dni.
vifonka, toastový chlieb s maslom
ja som jedávala tak že jeden toast za deň
a vifonka každé dva dni
ale to som mala jeblé obdobie
inak ale clekovo, mne bolo fakt fuk čo zjem
ale také že ryža s kukuricou, šalát s párkom, rizoto, cestoviny s omáčkou ktorú sme vyskladali z morcadelly, kečupu a bambina
všetko zješ
alebo sme chodili k vietnamcom na ryžové cestoviny za 2,50 a bolo toho toľko že si jedol aj dva dni
sú sáčkové polievky aleboj cestoviny, ktoré len dáš ho hrnca s vodou a 10 minut povaríš a sú už aj s omačkou
môžeš si uvariť párky a k tomu si dať pečivo... alebo len opražiť mäsko na panvici a k tomu ryža....
ja som sa tohoto uplne bala, lebvo varit neviem dokopy nic a ani am to nebavi ale tak najlepsie je sa naobedovat v skolskej/intrakovej jedalni a jedno teple varene jedlo denne je zaklad, potom uz staci zjest nieco lahke
a ked nejem v skole (nastastie si do mensy mozem zajst kedy chcem, lebo je to kusok), tak si robim cestoviny alebo polievky, nic ine sa mi v tej nasej otrasnej kuchyni, kde si este davnejsie ostatni po sebe neumyvali spinavy riad, varit nechce alebo idem sa najest von niekam a mam to rovno aj s prechadzkou a aspon netrcim v izbe
ale ked ja dokazem vyzit v nemecku s tym, ze si povacsinne jedlo kupujem kde su asi 3 krat drahsie ceny (studentsky obed min. 5-6e, u nas menu klasicke 3,50), tak potom na SR uz dokaze zrejme vyzit kazdy
@sylver987@momoglamorous len tak mimochodom, vzdy ma zaujimalo, preco musi mat clovek aspon jedno teple jedlo denne? vsak zaludku je predsa jedno co travi, ak to ma dostatok zivon,vitaminov... predsa sa nepokazi len preto ze nejem teple varene jedlo. ci ano? pytam sa seriozne
@petrius ak sa vracias na vikendy domov, mozes si odtial nosit jedlo na cely tyzden, navaris si ty /mama doma a potom si to uz len ohrejes.
ak nie, tak myslim ze sackove polievky by mali patrit do povinnej vybavy
este ryza sa lahko pripravuje, a s tou mozes mieat zeleninu zmrazenu a mas rizoto fajne.
a cestoviny su dobre,tie mozes miesat takmer so vsetkym podla mna (zelenina, maso, aj nieco sladke)
@janehonda v podstate by to mohlo byt aj tak ako rozpravas, len ja osobne potrebujem jedno teple jedlo denne, zije sa mi tak potom lepsie a zase vkuse bez jedneho tepleho denne existovat, neviem, ci sa to zle nevyplaca po istej dobe
@janehonda neviem, ale tak vifonka ti asi nedoda vsetko potrebne co pre zdravie potrebujes
Dalsia vec tie plotovary su cista chemia. Dokedy myslis ze vydrzis kym sa to na niecom odrazi?
Nehovorim ze musis mat kazdy den normalne jedlo ale tak zit cely tyzden na suchej strave tiez nie je vyhra.
A aj cenovo si na tom istom.
Parky rozky horcica cca 2-3 eura (pokial nechces sojovy vyrobok tak tolko minies)
A teple jedlo mas za 4.
Myslim ze 1 euro nie je tak vela aby si si pokazil zdravie.
A ono to teraz nepocitis aj keby si jedol len rozky ale ono sa to po niekolkych rokoch niekde ukazat musi
kedysi som videla video ako sa "trávi" wifonka...nikdy viac
polievku spravíš raz dva,stačí kúsok kuraťa,popr vo veľkej núdzi bujón,mrkva a slíže.
cestoviny s tuniakom/brokolicou/nastrúhanou mrkvou + chilli/čierne korenie/karí/whatever you like
zemiakovú omáčku zrobíš ľahko(uvaríš zemiaky, polovicu vody zleješ, pridáš tam mlieko a trochu múky na zahustenie a hotovo)
šošovicu/fazulu varenú s nastrúhanou mrkvou
ryža so všetkým možným
ja si najčastejšie robím praženicu momentálne tam občas pridám hrášok ... a občas pozriem čo varia ostatní a napr šošovicu s rajčinovým pyré varia dosť často
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
za ostatok si kúp strašne veľa vína,
1.víno vypiť
2.na obed vstať
3.urobiť ryžu
4. dotrhať do toho salámky
5. troška požičanej soli pridať
6. a veľa kečupu.
tak sme to robili mi.
vína bolo vždy dosť.
( je také FB stránka že lacne internatne jedla ,recepty tam choď)
a dobru noc
ale ak chceš jedlo bez uvodzoviek tak tu bolo milion takýchto fór
skus kuskus, mrazenú zeleninu, nemrazenú zeleninu, konzervové strukoviny a kup si panvicu, panvica je nevyhnutná pre život.
hlavne preboha sa nenapchavaj len hranolkami bez ničoho, jedlo ti nemá len zapchať žalúdok ale aj dodať kopu potrebných vecí predsa.
Ale len na tom neprezijes. Aspon raz denne si daj normalnu varenu stravu inak si pokazis zaludok.
- ovsena kaša (ovsené vločky sa dajú povariť aj samé, ale v mlieku a s cukrom je to chutnejsie. Ak budes robit bez mlieka na slano, mozes to ochutit oprazenou cibulkou a maslom)
- cestoviny (opäť sa dajú jesť aj samé, ale tak so syrom je to lepšie , prípadne s morcadellou)
- krupicova kaša by mohla byť tiež easy
- uvar ryžu, ogriluj na panvici a na masle nejaku zeleninu, hod do toho tu ryžu, na ohni zmes par krat premiesaj a maš PILAF
Ocenujem, ze sa to snazis zmenit teda.
Nejaky studeny cestovinovy salat? Vydrzi aj 2-3 dni postat v chladnicke. Da sa kupit kopa chutneho kvalitneho mrazeneho jedla, pirohy, ovocne knedle, spenatovy privarok, mexicka panvica atd atd
A privarky zo sosovice/fazule su maximalne nenarocne na cenu a pripravu, mozes do nich vselico pridat a velky hrniec vydrzi na viac dni.
a tak i bolo
a paradajková polievka je tiež strašne jednoduchá
a cestoviny+kyslá smotana+tuniak+zelenina...z toho stačí variť len cestoviny a ostatné nagebať na to (+korenie)
ja som jedávala tak že jeden toast za deň
a vifonka každé dva dni
ale to som mala jeblé obdobie
inak ale clekovo, mne bolo fakt fuk čo zjem
ale také že ryža s kukuricou, šalát s párkom, rizoto, cestoviny s omáčkou ktorú sme vyskladali z morcadelly, kečupu a bambina
všetko zješ
alebo sme chodili k vietnamcom na ryžové cestoviny za 2,50 a bolo toho toľko že si jedol aj dva dni
môžeš si uvariť párky a k tomu si dať pečivo... alebo len opražiť mäsko na panvici a k tomu ryža....
a ked nejem v skole (nastastie si do mensy mozem zajst kedy chcem, lebo je to kusok), tak si robim cestoviny alebo polievky, nic ine sa mi v tej nasej otrasnej kuchyni, kde si este davnejsie ostatni po sebe neumyvali spinavy riad, varit nechce alebo idem sa najest von niekam a mam to rovno aj s prechadzkou a aspon netrcim v izbe
ale ked ja dokazem vyzit v nemecku s tym, ze si povacsinne jedlo kupujem kde su asi 3 krat drahsie ceny (studentsky obed min. 5-6e, u nas menu klasicke 3,50), tak potom na SR uz dokaze zrejme vyzit kazdy
@petrius ak sa vracias na vikendy domov, mozes si odtial nosit jedlo na cely tyzden, navaris si ty /mama doma a potom si to uz len ohrejes.
ak nie, tak myslim ze sackove polievky by mali patrit do povinnej vybavy
este ryza sa lahko pripravuje, a s tou mozes mieat zeleninu zmrazenu a mas rizoto fajne.
a cestoviny su dobre,tie mozes miesat takmer so vsetkym podla mna (zelenina, maso, aj nieco sladke)
Dalsia vec tie plotovary su cista chemia. Dokedy myslis ze vydrzis kym sa to na niecom odrazi?
Nehovorim ze musis mat kazdy den normalne jedlo ale tak zit cely tyzden na suchej strave tiez nie je vyhra.
A aj cenovo si na tom istom.
Parky rozky horcica cca 2-3 eura (pokial nechces sojovy vyrobok tak tolko minies)
A teple jedlo mas za 4.
Myslim ze 1 euro nie je tak vela aby si si pokazil zdravie.
A ono to teraz nepocitis aj keby si jedol len rozky ale ono sa to po niekolkych rokoch niekde ukazat musi
polievku spravíš raz dva,stačí kúsok kuraťa,popr vo veľkej núdzi bujón,mrkva a slíže.
cestoviny s tuniakom/brokolicou/nastrúhanou mrkvou + chilli/čierne korenie/karí/whatever you like
zemiakovú omáčku zrobíš ľahko(uvaríš zemiaky, polovicu vody zleješ, pridáš tam mlieko a trochu múky na zahustenie a hotovo)
šošovicu/fazulu varenú s nastrúhanou mrkvou
ryža so všetkým možným