tento rok v septembri nastupujem na vysokú školu v Bratislave a dostala som ubytovanie na internáte. Chcela by som vedieť nejaké tipy a triky, ako sa dá ušetriť, keď už budem sama hospodáriť s peniazmi - dostanem určitú čiastku na mesiac a z t
@avrilka = hm. lacné jedlá? Všetci na intráku jedia rožky, biele rožky s rožkami a alkoholom
Ale lacné jedlá - no ak budeš chodiť normálne do školskej jedálne, tak dostaneš kvázi relatívne lacné normálne jedlo (nič lacnejšie nezoženieš), tak ak budeš jedno jedlo aspoň za deň mať z jedálne, tak by si žalúdočné vredy nemala mať.
a čo sa týka šetrenia, no to sa nedá. nech ti rodičia dajú akúkoľvek sumu peňazí (teda ak nie sú strašne bohatí, ale to by ťa asi netrápilo), tak pri akejkoľvek normálnej sume peňazí ti to nebude stačiť. Zrazu zistíš, že zaplatíš intrák, električenku, cesty vlakom/busom domov, a zostane ti relatívne pekné číslo peňazí v korunách, ale potom keď si prerátaš, že je to napríklad 2 eurá na deň, alebo 3 eurá na deň, tak potom zrazu zistíš, že to až tak veľa nie je.
Rady - buď brigádovať popri škole, alebo proste zmieriť sa s tým, že v prváku nenašetríš nič, a budeš žiť skromne.
nemaj predsudky voci jedlu a prestan kecat o zaludocnych vredoch... vifonky su to prave pre teba. Je to prve aj druhe jedlo v jednom
Aby si to pochopila:
najskor si normalne uvar vifonku
1.chod: vychlípaj tú vodu (odporucam dochutit kecupom, potom to chuti ako paradajkova polievka , a kecup nestoji vela)
2.chod: do zvysku vifonu - cestovin - pridaj kepuc a 2 syrove trojuholnicky
Ako si si vsimla, kecup je dost dolezity prvok v jedle studenta Da sa pouzit doslova na vsetko... mozno ho niekto vyuziva aj ako zubnu pastu, ja neviem
A ak ti ani to nestaci, tak som pocul ze ani vajicko vo vifone neje zly napad
My sme si, keď sme už nemohli rožky a internátne jedlo, kupovali 10kg balenia hranoliek v Kauflande a k tomu lacne rybie prsty. Potrebujes este olej, ktory dlho vydrzi kedze ho nepouzijes az tak vela a mas Lacne, mnamka to je a najes sa z toho
noo.. sice som len na stredoskolskom intraku ale pokial chces usetrit tak jedz vsetko co najdes v chladnicke a zatial to nema nohy...VIFONKY SU ZAKLAD PREZITIA !!!...pokial mas s nimi problem tak sa rovno odhlas zo skoly a nechod na intrak...nepi a nedroguj...teda snaz sa dodrzat aspom jedno a pokial to nejde (a tomu wer ze to vazne nejde) tak sa na niekoho sfajceneho socni a nejak ti pomoze.. (dorobeni ludia su totiz dobrosrdecni...) hlavne sa nestravuj v restikach lebo krachnes hned po prvych par dnoch...a okrem toho myslim ze ked uvidis vysokoskolske intraky v blave otocis sa na pate.. teda samozrejme ak ti nevyhovuju nechutnosti ake najdes len tam.. trak sa tam drz..
lacné žrádlo? polotovarové pizze za 70 centov..ale zas na intráku to nemáš kde ohriať...tak potom tie instantné cestoviny ako kura na paprike a guláš...stojí to 1,30 a naješ sa s toho dobre...a je to teplé jedlo
já súhlasím tuto s názorma na jedlo na intráku a závidím ti, že si dostala intrák v Bratislave, bo to je celkem nekedy dost nemožné...no síce...nekeré tí intráky též za moc nestoja...ale už sem ticho
Tu máš zopár rád » www.inazena.sk/5-osvedcenych-t... a tiež mysli vždy dopredu Rozlož si peniaze, napr. na týždeň minieš 100 e a nesmies to prekrocit Tak sa naučíš lepšie hospodáriť s peniazmi
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Ale lacné jedlá - no ak budeš chodiť normálne do školskej jedálne, tak dostaneš kvázi relatívne lacné normálne jedlo (nič lacnejšie nezoženieš), tak ak budeš jedno jedlo aspoň za deň mať z jedálne, tak by si žalúdočné vredy nemala mať.
a čo sa týka šetrenia, no to sa nedá. nech ti rodičia dajú akúkoľvek sumu peňazí (teda ak nie sú strašne bohatí, ale to by ťa asi netrápilo), tak pri akejkoľvek normálnej sume peňazí ti to nebude stačiť. Zrazu zistíš, že zaplatíš intrák, električenku, cesty vlakom/busom domov, a zostane ti relatívne pekné číslo peňazí v korunách, ale potom keď si prerátaš, že je to napríklad 2 eurá na deň, alebo 3 eurá na deň, tak potom zrazu zistíš, že to až tak veľa nie je.
Rady - buď brigádovať popri škole, alebo proste zmieriť sa s tým, že v prváku nenašetríš nič, a budeš žiť skromne.
Aby si to pochopila:
najskor si normalne uvar vifonku
1.chod: vychlípaj tú vodu (odporucam dochutit kecupom, potom to chuti ako paradajkova polievka , a kecup nestoji vela)
2.chod: do zvysku vifonu - cestovin - pridaj kepuc a 2 syrove trojuholnicky
Ako si si vsimla, kecup je dost dolezity prvok v jedle studenta Da sa pouzit doslova na vsetko... mozno ho niekto vyuziva aj ako zubnu pastu, ja neviem
A ak ti ani to nestaci, tak som pocul ze ani vajicko vo vifone neje zly napad
...a rozky.... ...a alkohol samozrejme