Aké zdravé veci robíte? Alebo čo robíte pre svoje zdravie?
Myslím denne alebo pravidelne. Aj také maličkosti, ako napr. chodíte skoro spať, alebo ráno nalačno vypijete vodu s citrónom, alebo nezabúdate na opaľ. krém, držíte pôst alebo chodíte každý deň so psom na prechádzky, cvičíte alebo robíte nejaký šport...?
tak 3x týždenne cvičím (beh alebo fitko), jem zdravo, veľa bielkovín a zeleniny ale zase neprejedám sa, nejem sladkosti, pijem len čistú vodu, každé ráno si dávam vodu s rozpusteným magnéziom a vitamín D ako prvú vec, čo cez ten deň robím 100% sa vyhýbam alkoholu, cigaretám atď. momentálne beriem lieky, ktoré zlepšujú moju psychickú pohodu a tak, čojaviem čo príde
Neopíjam sa, ak si dám alkohol tak iba tak možno raz za 2 mesiace aj to len malé dávky.
Nefajčím.
Počítam si kalórie a snažím sa byť v deficite aby som znížila % tuku.
Pijem len čistú vodu.
Občas si dám zinok alebo vitamíny ale zase nie moc často.
Občas sa snažím mať aj nejaký pohyb.
Moje telo je proste nastavené že okolo 22 ho začne vypínať takže mám aj celkom fajn spánkový režim.
Snažím sa dodržiavať intermittent fasting.
Nikdy som v noci nevyjedala chladničku.
Namiesto výťahu chodím po schodoch.
toto je zrovna diskutabilné ale beriem pravidelne vitamínové doplnky
a denne si sledujem váhu a podla nej si upravujem množstvá jedál ktoré jem
väčšinou chodievam spávať v pomerne rovnakom čase
sem tam si sledujem počet krokov a keď ich mam malo alebo menej tak ma to skôr ťahá nachvilu sa niekam prejsť alebo uprednostniť chôdzu pred busom napr
Pijem iba čistú vodu.
Športujem ( beh, občas futbal a cvičím ).
Nepijem, nefajčím ( nevidím zmysel )
Papám zdravú stravu.
Obmedzil som všetky sladkosti + čipsy, arašidy a podobné veci, čo sa papajú pred telkou.
Chodím iba pešo, občas bicykel.
Prijímam vitamíny najmä z ovocia a zeleniny.
Intermittent fasting, 3x tyzdenne gym, sprchujem sa v studenej vode, ak si mozem nedat cukor tak si nedam (pijem cistu vodu, pripadne caj bez cukru), nefajcim, nestresujem sa zbytocne.
Mávam obdobia kedy také veci robím viac a inokedy zase menej.
Ale ak mi to práve zdravotný stav dovoľuje (napr. teraz nie - mám druhý týždeň kľudový režim po stomatochirurgickom zákroku ktorý sa skomplikoval)...
...tak sa celkom dosť hýbem, rôznymi spôsobmi. Dávam si pozor na zdravú hormonálnu rovnováhu.
Nerobím kompromisy v kvalite potravín, míňam dosť vysoké sumy za jedlo a doplnky výživy.
Spávam aspoň tých 8h (síce chodím spávať neskoro, ale spím tak do 10 aspoň)
Dávam si obrovský pozor na všetky látky a činnosti spôsobujúce závislosť / depresie, ako sú rekreačné drogy, sociálne médiá atď.
Oslovil ma digitálny minimalizmus, určite to zlepšilo kvalitu môjho života.
Pre psychické zdravie - meditujem, podrobujem sa introspektíve a samote, chodievam na dlhé prechádzky. Kedysi som z vlastnej iniciatívy navštevoval viaceré psychologické aj psychiatrické ambulancie, len aby som si overil že napriek vtedajšej experimentácii s psychadelikami som úplne psychicky zdravý dnes už netreba
Väčšinou pijem iba čistú vodu/ vodu s citrónom. Snažím sa párkrát do týždňa si zacvičiť a každodenné prechádzky so psami (niekedy dlhšie a niekedy kratšie) A za zdravé by som považovala aj to, že nepijem ani nefajčím
Zdravo jem, pijem väčšinou čistú vodu, hýbem sa najčastejšie ako sa dá, mám dostatok spánku, veľa sa smejem, snažím sa vyhýbať stresu... a maznám sa s mojím kocúrikom.
Jem veľa ovocia, zeleniny, pijem veľa vody a bylinkových čajov, bicyklujem, cvičím na hudbu, veľa chodím, čo sa týka doplnkov, tak kolostrum, betaglukán, garsin a Magne s B komplexom, po 17 už väčšinou nejem a čo sa týka psychiky, snažím sa vyhýbať toxickým ľuďom
Snazim sa dost pohybu kazdy den, sport.
Asi 2 mesiace som sledoval nutricne hodnoty jedal, prestalo ma to bavit, vsetko vyvazene najlepsie.
Cista voda.
Doplnky tak vapnik a magnezium po treningu, inac nejake sumive a podobne som prestal brat. Vela produktov na nizku vstrebatelnost v tele .. takze vyhodene peniaze.
Studena sprcha.
A kvoli nejakym zdravotnym problemom musim zrat s jedlom dodatocne enzymi co sa teraz splha asi na 30e mesacne, fck
Odopierat si nieco pokial to clovek moze a nie je toho privela je teda podla mna blbost
@wewo zaujalo ma, ze si davas pozor na hormonalnu rovnovahu. Kedze ja mam trochu problem s hormonmi stitnej zlazy. Tak co preto robis, ako konkretne si davas pozor?
@milgamman konkrétne s napr. myslel testosterón, ktorý sa ťa asi netýka no a teda skôr kedysi som sa ho snažil boostovať a aj pravidelne chodil na merania hladiny T, potom som to dostal kam s cca chcel a už to teraz moc neriešim
v praxi to v podstate znamenalo zdravšie žiť, jesť niektoré konkrétne jedlá viac a niektoré menej, silové tréningy, vystavovanie sa o čosi viac adrenalínu a nebezpečiu atď. Vravím, asi sa ťa to netýka, neviem ti dať žiadne endokrinologické rady.
@wewo netyka sa ma to, kedze som zena testosteron neriesim a dufam, ze ho mam v poriadku
A co sa tyka jedal, je pravda ze chlapi by nemali konzumovat vajcia a hydinu, kvoli obsahu hormonov v nich?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
Nefajčím.
Počítam si kalórie a snažím sa byť v deficite aby som znížila % tuku.
Pijem len čistú vodu.
Občas si dám zinok alebo vitamíny ale zase nie moc často.
Občas sa snažím mať aj nejaký pohyb.
Moje telo je proste nastavené že okolo 22 ho začne vypínať takže mám aj celkom fajn spánkový režim.
Snažím sa dodržiavať intermittent fasting.
Nikdy som v noci nevyjedala chladničku.
Namiesto výťahu chodím po schodoch.
a denne si sledujem váhu a podla nej si upravujem množstvá jedál ktoré jem
väčšinou chodievam spávať v pomerne rovnakom čase
sem tam si sledujem počet krokov a keď ich mam malo alebo menej tak ma to skôr ťahá nachvilu sa niekam prejsť alebo uprednostniť chôdzu pred busom napr
Športujem ( beh, občas futbal a cvičím ).
Nepijem, nefajčím ( nevidím zmysel )
Papám zdravú stravu.
Obmedzil som všetky sladkosti + čipsy, arašidy a podobné veci, čo sa papajú pred telkou.
Chodím iba pešo, občas bicykel.
Prijímam vitamíny najmä z ovocia a zeleniny.
Ale ak mi to práve zdravotný stav dovoľuje (napr. teraz nie - mám druhý týždeň kľudový režim po stomatochirurgickom zákroku ktorý sa skomplikoval)...
...tak sa celkom dosť hýbem, rôznymi spôsobmi. Dávam si pozor na zdravú hormonálnu rovnováhu.
Nerobím kompromisy v kvalite potravín, míňam dosť vysoké sumy za jedlo a doplnky výživy.
Spávam aspoň tých 8h (síce chodím spávať neskoro, ale spím tak do 10 aspoň)
Dávam si obrovský pozor na všetky látky a činnosti spôsobujúce závislosť / depresie, ako sú rekreačné drogy, sociálne médiá atď.
Oslovil ma digitálny minimalizmus, určite to zlepšilo kvalitu môjho života.
Pre psychické zdravie - meditujem, podrobujem sa introspektíve a samote, chodievam na dlhé prechádzky. Kedysi som z vlastnej iniciatívy navštevoval viaceré psychologické aj psychiatrické ambulancie, len aby som si overil že napriek vtedajšej experimentácii s psychadelikami som úplne psychicky zdravý dnes už netreba
Čojaviem čo ešte používam zubnú niť pochopiteľne
Asi 2 mesiace som sledoval nutricne hodnoty jedal, prestalo ma to bavit, vsetko vyvazene najlepsie.
Cista voda.
Doplnky tak vapnik a magnezium po treningu, inac nejake sumive a podobne som prestal brat. Vela produktov na nizku vstrebatelnost v tele .. takze vyhodene peniaze.
Studena sprcha.
A kvoli nejakym zdravotnym problemom musim zrat s jedlom dodatocne enzymi co sa teraz splha asi na 30e mesacne, fck
Odopierat si nieco pokial to clovek moze a nie je toho privela je teda podla mna blbost
v praxi to v podstate znamenalo zdravšie žiť, jesť niektoré konkrétne jedlá viac a niektoré menej, silové tréningy, vystavovanie sa o čosi viac adrenalínu a nebezpečiu atď. Vravím, asi sa ťa to netýka, neviem ti dať žiadne endokrinologické rady.
A co sa tyka jedal, je pravda ze chlapi by nemali konzumovat vajcia a hydinu, kvoli obsahu hormonov v nich?