Tak v tom prípade máš viacero možností od mobilných operátorov. Tieto ponuky zväčša nie sú príliš cenovo výhodné. Ale dávnejšie som tu niekde na birdzi čítal že vraj telekom má easy free kartu a tam sú 2gb dát za 5€ mesačne a po prečerpaní sa ti tam len zníži rýchlosť no stále ti pôjde zadarmo. Ak by si s tým príliš nepozerala youtube tak by ti to stačilo. Stačí si kúpiť tú kartu a takú srandu na sim kartu do ntb a budeš mať net, tento by ťa vyšiel asi najlacnejšie. Potom je tu iná možnosť, podľa mňa oveľa lepšia, no to záleží ako máš situovanú izby na intráku. Ak vysoko hore tak o to lepšie. By si zavolala do spoločnosti poskytujúcich bezdrôtový net, prišli by ti namontovať anténu na balkón a mala by si pomerne rýchli net za pár korún (ak by ste sa naň skladali celá izba)
neviem, to si musíte obvolať a nájsť poskytovateľov + sa spýtať či vám to intrák dovolí tam namontovať.
Poskytovateľov si nájdite sami Napríklad ICSS Systems sa mi zdá že tam poskytujú bezdrôtový net
@peacexp mobilne nety su dost pitchovina ... ako hej, ta sranda s usb modemom na sim kartu je zaujimava vec, ale vychadza to draho ... napr O2 ... 11e za 2 gb + za kazde dalsie 2gb 3€ navyse ... lenze ... co to je 2gb ? ... ked sa clovek obmedzi a prestane pozerat videa, stahovat hudbu, filmy, cize bude len chatovat a posielat emaily, tak to je v pohode ... lenze prave o tom stahovani, kukani filmov a yt atd je presne to co po vacsine na nete robime ... a tam idu data jak dive .... to urobis 2 gb za hodinu a pol a ne za mesiac .... cize aby sa clovek nemusel na mobilnom nete v ntb obmedzovat, tak to by si musel pripravit mozno aj 100€ na mesiac ... ekonomicky najvyhodnejsie je zriesit si vlastneho providera a wifi router na izbu, lenze jasne, na intrakoch je to problem ... a zase spoliehat sa na intracky net to je tiez tak ....... proste treba najst dajaky priatelny kompromis ....
ja chápem, tiež som na tom tak, ibaže mám tú výhodu/nevýhodu, že nemám notebook, čiže si platím jedine dáta do mobilu
nám napr. zapnú wifi pekne ráno o šiestej
@madiee a je to dost na nic lebo ked si kolom 10 zmyslim že som zabudla spravit projekt alebo nam ucitelka poslala poznamky tak mam smolu +hodne by som chcela volavat na skype lebo chalana mam z KE ja som zo ZA a skype je na konverzaciu dost dobra vec :/
@rothschild jasné, mobilný net má od ideálu teda ďaleko... ale niekedy sa inak nedá. To čo som ja spomínal je teoreticky 12gb za 15e, ak sa človek pripája každý deň. Ak sa navyše toto pripojenie zdieľa cez wifi medzi 2-3 ľudí tak ten si ten denný limit treba strážiť, ale fungovať sa na tom dá. Filmy posťahuješ keď budeš mať dobré pripojenie a youtube vedeá musíš oželieť.
@pacesetter hej, presne je to tak, ako pises .. ked sa inac neda, tak clovek vyuzije mobilny, ale ak nechce skrachovat kvoli netu, tak maximalne na spravy na fb + mail ucitelovi, lebo tie data tecu jak nenormalne
a ten tvoj 50c/den ... to je do ntb, ci do mobilu ? ... ci ako to vlastne funguje ?
@rothschild predpokladám, že aj aj. Ja som mal USB modem kam som vložil SIM kartu a pichol to do notebooku. V mobile som ale tú simku neskúšal. @16 na skype je ale aj tento net krátky, tam by naozaj bolo treba nejaké iné riešenie.
@pacesetter jj, tak rozmyslam ... vcera som si narokom zmeral kolko to zere, jedna 4-5 min pesnicka na youtube pri najnizsom moznom rozliseni ... 70mb ... do denneho limitu pri tom 50c nete ... 5 pesniciek .... teda neviem, ale ja sa celkovo cudujem ludom ze chodia byvat na intraky ... na 1. pohlad sa to zda lacne, lenze ked si pripocita dalsie naklady na net, na stravovanie atd atd, jednoznacne sa viacej oplati kvoli roznym veciam byvat na private, teda je to sice od temy, ale vychadza mi to tak ..
@peacexp a sak to musis pohladat a tak, nuz ja neviem ... ale co napr pozeram na stranke spinkaj.sk ... tak mesta okrem ke a ba este vychadzaju dost lacno .... dost lacno znamena pod 100€ na jedneho
@peacexp» spinkaj.sk/kraje/trencians... hned som aj nasiel, mas tam jednu ponuku z pred 4 dni ... samostatna izba na 3izbaku ... za 65€ aj s netom bezkonkurencna vec .... v KE o dacom takom mozem len snivat
ja som tento semester odmietla platiť 27€ intrácky net a mám mobilný T-Com 2giga mesacne ako pisal hore kolega, za 5€ (v podstatne ma to výjde na semester az o 2€ lacnejsie.. ale o to nejde lebo je to paušálne k minútam a platí sa to tak či tak, takže ja som na tom neprerobila, ale je to dosť obmedzujúce nemôcť si pozrieť žiadne video, pozreš fotoalbum na fuckbooku a hned máš 80 mega v prdeli
@riri147 jasne, ja len tak som rozmyslal, aj keby dam za intrak 60 (menej ako privat) + 40 za stravovanie (cca 20 dni x 2 ecka) + net ... tak uz som davno za 100 .... napr teraz v zimnom som mal privat pri steelke za 80 s energiami a netom v cene ... cize asi tak, akurat, ne kazdy na byte si uvedomoval ako dobre sme nasli, domaca nas vyhodila
@rothschild
coo tak to by som brala..ja som pod 90 nenasla, a aj to bolo este otazne ci to bolo za samostatnu izbu alebo s niekym.. ty si bol na izbe sam? a teraz kde sidlis?
@riri147 ne, bol som este s jednym chalanom na izbe, celkovo sme tam boli 5 (ale ja zase nesom rozmaznany fracek) ze potrebujem "sukromie" ... skor to furt riesim tak aby bola cim nizsia cena ... je to dakedy aj otazka priorit,.. najviac sa smejem ak ludia hladaju to najlepsie za co najmenej penazi (a to vela ludi robi skoro furt .. nieco ako: chcem ist na Maldivy za 500 € ... a hej, mas pravdu, ze v KE je zazrak splasit daco pod 100, ja ani neviem jak sa to tento rok podarilo za tych 80 (zatial najlacnejsie ubytko za 4 roky na akom som byval) ... sak som mal take nervy ze nas vyhodila, a to da sa povedat ze som mal na tom vyhodeni najmensiu vinu, teda skoro ziadnu, ale co sa uz da robit ....
a momentalne som bezdomovec, mam v lete celkom dobry rozvrh tak mozno aj podochadzam z domu jeden semester (cca 80 km) -- ale tak bude sa to dat zvladat .... no zacina sa mi rysovat aj jedno fajn ubytovanie, za menej jak intrakovu cenu, no to je skor po dohode a znamosti, len to este neviem jak dopadne nakoniec
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
Poskytovateľov si nájdite sami Napríklad ICSS Systems sa mi zdá že tam poskytujú bezdrôtový net
nám napr. zapnú wifi pekne ráno o šiestej
a ten tvoj 50c/den ... to je do ntb, ci do mobilu ? ... ci ako to vlastne funguje ?
@16 na skype je ale aj tento net krátky, tam by naozaj bolo treba nejaké iné riešenie.
no ved toto, ja platim tolko za intrak.. za byt, to by bol rajsky sen
na jedličke
coo tak to by som brala..ja som pod 90 nenasla, a aj to bolo este otazne ci to bolo za samostatnu izbu alebo s niekym.. ty si bol na izbe sam? a teraz kde sidlis?
a momentalne som bezdomovec, mam v lete celkom dobry rozvrh tak mozno aj podochadzam z domu jeden semester (cca 80 km) -- ale tak bude sa to dat zvladat .... no zacina sa mi rysovat aj jedno fajn ubytovanie, za menej jak intrakovu cenu, no to je skor po dohode a znamosti, len to este neviem jak dopadne nakoniec