zamysleli ste sa niektori niekedy nad tym ze medzi skutocnym zivotom niekde vonku medzi ludmi a pisanim si s ludmi tzv.virtualnou realitou je obrovsky rozdiel?...niekedy sa az cudujem ked citam komenty niektorych ludi ktori su tu furt ked sa sem prihlasim
V reale mam o male percento nizsie sebavedomie ako tu, pretoze rackujem a kto sa so mnou zhovara prvy krat mi obcas nerozumie tak s tym mam trocha problem ale inak nie.... vsetky vyjadrenia tak ako na nete, tak aj v reale podpisujem svojim xichtom pretoze za tym co poviem si stojim.
Poznám niekoľko takých ľudí. Ich skutočný počet priateľov je asi tak 5% z ich virtuálnych "priateľov". Taktiež poznám pár takých ľudí, čo nedokážu nadviazať kontakt v realnom svete. Ja osobne som prudko proti vzťahom, ktoré začínajú aj končia na nete. Naopak výhody vidím v tom, že zas kvantita ľudí s ktorými som v kontakte išla hore. Nepovedal by som, že na internete som smelší, skôr dokážem jednoduchšie formulovať to, čo v sktočnom svete nie.
Sebavedomie mám celkom fajn, až na občasnú paranoju.
Je pravda že väčšiu časť života trávim na nete ale nedá sa povedať že by som mal hŕby internetových priateľov.
Aj tu mám priateľov len štyroch, z toho jedného úplne nechtiac a na facebooku ak nepočítam rodinu mám tiež len zo 15 priateľov. A nijak sa nesnažím hľadať nových, zatiaľ som v podstate spokojný tak ako som.
mám maximálne 5 virtuálnych priateľov .. zdravé sebavedomie mám aj vo virtuálnom svete aj v reálnom ..radšej mám však osobný kontakt ... pri chatovaní nedokážem sledovať reč tela
aj podla mna je rozdiel medzi realnym a virtualnym zivotom, je ine byt vonku s ludmi niekde medzi dalsimi ludmi v spolocnosti a doma zavrety, urcite to neprospieva telu ani psychike...a poznam takych co su na nete oblubeny a v skutocnosti sa boja vobec nieco povedat Rozhodne nie je prirodzene byt cely den na nete, ale treba byt aj tam ja to robim tak ze sa prihlasim tak 4x za den na net, na asi 15 minut ked si pozrem maily, gmail, facebook, birdz a nejake spravodajstvo a idem zas von
noo je to smutne ale je to tak na nete su seci velmi sebavedomi a naozaj nic , na nete si pisem z ludmi vselico a stretneme sa a sme ticho nemame sa o com bavit a ked aj ano je to take ine uplne inak sa vyjadrujeme ako na nete
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
ufffff....jaksi som sa rozpísal
+ som značne socially awkward, takže moje vystupovanie na nete > IRL.
Každopádne sebavedomie mám primerane nadmerné A nepíšem nič, čo by som pred kýmkoľvek nevypustila z úst naživo.
Byť zažratý do konzervácie po kábli nevidím ako problém, predsa len na druhom konci je samostatný človek.
Je pravda že väčšiu časť života trávim na nete ale nedá sa povedať že by som mal hŕby internetových priateľov.
Aj tu mám priateľov len štyroch, z toho jedného úplne nechtiac a na facebooku ak nepočítam rodinu mám tiež len zo 15 priateľov. A nijak sa nesnažím hľadať nových, zatiaľ som v podstate spokojný tak ako som.
nielen ked to tu niekomu slubujem
resp. ked napisem niekomu, ze by dostal napicu tak odohravajuc sa nasa konverzacia v reale tak davno prejdem k cinom
a tiež všetko čo napíšem sem alebo hocikde inde, tak nemala by som problém ani povedať to naživo a nesnažím sa tu teraz hrať na niekoho kým nie som
a netrpím ani nedostatkom sebavedomia, ale nepotrebujem sa tu ani nejako vyvyšovať