Preto ze si myslim ze to je vrazda.Ak niekto nechce decko tak si ma davat pozor.No zabudol som dodat ze ak by to malo byt zo zdravotnych dovodov tak nemam nic proti.
no ja si myslim ze sa neda jednoznacne povedat ano,ani nie..pretoze je lahke povedat,ze si ma clovek davat pozor,ale nie vsetci su taki...a ked sa uz stane,ze baba je tehotna,tak preco by mala vynosit dieta,ktore napr. by zilo v zlych socialnych podmienkach,nemalo by ani poriadne co jest a tak....ale moze sa stat,ze dievca alebo zena ma vsetky ma dobre podmienky na to,aby dieta vychovala,ale napr ona absolutne nema vztah k detom,a vobec ho nechce...tak potom ake by malo to dieta zivot???co by z neho mohlo vyraast???mozno nejaky psychicky nevyrovnany clovek alebo by skoncil v decaku..myslim,ze v takychto pripadoch je interupcia najlepsia volba....nehovorim,ze interupcie schvalujem,alebo im fandim,samozrejme ze je to istym sposobom vrazda,ale ked nie su socialne ani psychicke podmienky na vychovu dietata tak najlepsie je umelo prerusit ten zivot....
s tým by som suhlasil.Ale aby si chodili zeny na potraty len preto ze si nedala pozor tak to nie.Svojej frajeke by som nedovolil ist na potret kebyže čaka moje decko
gog22...a vzdy pouzivas ochranu ked mas sex???respektive sa spytas zeny ci bere antikoncepciu???....lebo ked zena nechcene otehotnie je to chyba oboch,nielen jednej strany
Podľa mňa nemá právo do toho hovoriť nikto,len žena,ktorej sa to týka,takže určite nie som za zakázanie potratov. Proste žena sa musí rozhodnúť sama(príp.s partnerom ale HLAVNE sama). A či áno alebo nie? Neviem. Asi by som to neurobila,ale nikdy nevieš a nie všetci sme takí machri,že by sme dokázali vychovávať dieťa napr v 17...
Iba blbec by povedal nie. Bude mat zenu a pride do druheho stavu. A teraz jej povedia jednu vec. Ak si ten plod nechate mozete prist o svoje zdravie. Takze vseci kto napisali jednoznacne nie sa tesim na to ked ci uz to pisali zeny alebo muzi zmieria zo smrtou toho svojho zivota alebo svojej polovicky. Budem zvedavy ako budu postupovat ci interupciu povolia alebo nie.
Ja som za ano. Ak je to pre dobro preco nie? Pokial je to o tom, ze dotycna s dotycnym robi to co nema a nema ani ochranu tak by si to mala nechat a ak je este zdrava tak by som to zakazal. Ale v zhladom na ohrozenie zdravia pacienky by som to odporucil. Ale nedjem dalej polemizovat lebo to potom skodi mojmu zdraviu
Osobne ju odsudzujem, ale nevidim dovod, preco by ju mali zakazat. Keby ju zakazali, robila by sa na cierno a vznikol by tu dalsi dobry biznis. Takto ma nad tym stat aspon nejaku kontrolu.
no myslim ze kazdy kto tvrdi nie,tak keby sa ocitne v situaci ze ma 17rokov a dievca ostane tehotna tak tato moznost ich urcite napadne,a ten kto tvrdi ze nie,tak riadne klame
ale svoj nazor neviem ani ja sama,je to velmi diskutabilna tema
samozrejme že su vynimky ako hrozba smrť rodičky.dnešna technika -pokrok je užastny dieťa može sa vyvolať ak je hrozba už v siedmom mesiaci.ide tu o zotpovednosť.myslim si že su dosť preparatov aby žena neostala tehotna a dievčata zatial to použivajte iba na cikanie ak sa neviete postarať o nasledky
ja by som na interupciu ist asi nikdy nedokázala, mám strasne rada deti a nedokázem si predstavit, ze by som im zobrala právo na zivot. Aj ked teraz v blízkej budúcnosti určite mať este nechcem.
Uvazovala by som o nej len vtedy, keby viem, že by to dieťa bolo silno postihnuté, to neviem, či by som sa s dokázala vyrovnať s tým, že bude mat celý zivot nanič.
Ale je tazké súdiť, ked sa to stane nejakej 14, tak ma celý zivot zbabraný a teda interupcia je to lepsie riesenie.
A slecinka, ti je lahké hovoriť, že ked ta znásilnia, tak si ho nechaj. Nevies si predstaviť, čo tá zena prezila a ako potom preto psychicky trpí. Ved ked sa pozrie nato dieta, tak je to vzdy pripomenie a bude ho skôr nenávidieť ako milovať.
Nikdy nehovor nikdy!mala som kamosku, ktora bola proti interupcii uplne vysadena...ze nikdy v zivote aj keby co bolo. A zrazu sa stalo to co sa stava...a ona nakoniec na interupciu sla A myslim ze spravila dobre...
aaa... slecinka si chod kuknut stavbu pohlavnych organov zeny kolko mas rokov? 13? ax...ale k tej inetrupcii...nemam nist proti len ja sama by som to asi nikdy neurobila...existuju aj "tabletky po" sice je to dost velky hnus ale stale lepsie nez potrat... to je krajne riesenie
Ad 8. Gog22: a ako by si chcel dokazovat ci bola zena znasilnena, alebo si len nedavala pozor? Myslim ze pravne to ani nemas ako osetrit..
Ja som za interupciu. Clovek sa tusim povazuje za cloveka az ked prestane byt priamo zavisli (pupocna snura) na matke, takze tam nevidim ziadnu vrazdu..
e kolko mam rokov,kresťanska fanatička nie som a som rozumovo zdrava.a stavbu tela poznam .
nechapem čo som napisala take detinke alebo negramotne.teraz ma16 a si prebojnička daj si pozor aby si neplakala.vieš jedno je interupcia a druhe ake nasledky vyplyvajuce ostavaju.možno telesne nie ale v staršom veku vyčitky.pracovala som v nemocnici viem ako to chodi.no niekedy aj telesne . nik ti nezaruči že druhe dieťa budeš mať aj keď z lekarskeho hľadiska si fit.veľa dievčat leži po nemocniciach a uživaju dajake preparaty na posilnenie maternice alebo no neviem čo , umele oplodnenie atď.
29 -ešte si dieťa tak si daj pohov od takych silackych slov ostatne maš napisane predtym
Samozrejme, že je to vražda nového človeka, ktorý v živote môže veľa dokázať...ale zase na druhej strane..predstavte si že vy ste na mieste matky, ktorá urobila chybu (len jedinú a poslednú) a nemá peniaze..nemá sa o to dieťa ako postarať..vie že bude vyrastať pod mostom a podobne...myslím si že interupcia može byť legalizovaná ale nie je riešenie..Všetko je to na ľuďoch..Či chcú zabiť alebo nezabiť...
tommyhot, určite by ma to celý zivot trapilo, keby ma rodicia odhodia jak spinavu handru, ale uz len kvôli sebe by som chcela v zivote nieco dokazat a byt uspesna, ze som neni len handra, takze praveze by ma to len viac motivovalo.
A este gog, ako by si zabranil ist na potrat svojej priatelke? je to len jej rozhodnutie a je len na nej, či sa bude rozhodovat s tebou alebo sama.
no neviem ,ale viem ako sa take deti citia a vieš prečo nuž žijem v dome s 6 detmi z decaku.viem všetky ich trapenia ale žiju. a teraz sa maju fajn aspoň to hovoria.maju nahradnych rodičov ktori sa o nich staraju ako o svoje.
Aduliatkodca: vies lahko sa hovori ked si nieco nezazila.. (mozno hej, neviem..) Ja som to sice tiez nezazil, ale na mna sa otec vysral ked som pomaly este ani na svete nebol a nie je to nic prijemne a nie to este keby mam zit v decaku.. to by som sa radsej zabil, pretoze taky ludia vo vacsine pripadou skoncia na ulici..
Slecinka: no povedat ti to mozu, ale ci to je aj pravda?!
samozrejme že sa trapili do určiteho bodu.už su u nas dlhšie a chlapcov navštevuje 2x do roka iích matka a staršie deti pochopili že sa neda žiť stale minulosťou a nenavisťou bolesťou..rozmyšlaju že si daju vyhľadať svoju mamu ,otcov-lebo každy ma ineho su tohto času vo vezeni.
ja som za to ze treba prihliadat na okolnosti......chceli by ste aby 12 rocne dievca ktore niekto znasilnil porodilo dieta? aj keby sa dvaja mali fakt ze radi aj tak si nemyslim ze zakon ma pravo rozhodovat o tom....ved je to telo tej zeny...
ale nesuhlasim s tým ked niektora z dlhej chvile povie ze nechce, lebo by si pokazila postavu a podobne...
Dungeo - ja som vedel, ze si neodpustis podobnu poznamku Ale suhlasim s Flammeov...nemozes chciet, ked niekto znasilni 12 rocne dievca aby si to dieta nechalo, ak je to bozia vola, tak je boh sadista.
kazdy ma pravo na zivot...co keby vas vasi rodicia xceli zabit?...je jasne ze ked niekto znasilni 12-rocne dievca ,ako ste tu uz pisali,nemoze niekto od neho xciet nech si ho necha...je to na nom...musi sa rozhodnut sama...
ale pokial ide o dospelych,kt.si xceli len uzit ..som jednoznacne za nie!....musia niest zodpovednost za svoje ciny...
Budem úprimná. Keby sa ma niekto túto otázku spýtal pred pár mesiacmi, určite by som povedala, že nie. Veď aj to malé dieťatko má právo na život. Lenže dnes možem s čistým svedomým povedať áno.
Ak dievča niekto znásilní a ono otehotnie, je to pre nu tá najhoršia vec na svete. Celý život pred sebou vidieť dieťa, ktoré hoci nemože za to, ako bolo splodené, bude trpiet matkinou nenávistou.
Stačí ak musí zažit zneužitie a pocit potom.. je to hroza
inac mne sa nepaci interupcia, ked maju mladi sex bez toho aby mysleli na dosledky a ked nahodou dievca otehotnie, tak si ho chce dat vziat...ale v ostatnych pripadoch, napr. uz spominane znasilnenie interupciu neodsudzujem...tak ci tak, malo by to ostat pravo zeny sa rozhodnut ci dieta chce alebo nie, to je uz na jej svedomi aj v tom pripade, ze si len nedavali pozor...nestavajme zarodok na uroven dietata, lebo to by potom aj pri spontannych potratoch sa mali robit pohreby a tak...osobne kebyze mam priatelku a otehotnela by, tak by som chcel nech si to dieta necha, nejak by sme sa uz on postarali...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
stebou
1. jednak spominane znasilnenie
2. ak nabucha nejaky retard 15-ročnu standu, čo by tomu dieťaťu už len spravila za život, ked by ho porodila
3. ak otehotnie žena týrana svojim manželom, tiež by to dieťa nemalo šťastny život...
4. existuju pripady, pri ktorych by žena umrela, keby rodila
atd... tych pripadov je vela
Tysha: ja si myslim, ze dolezity je aj nazor muza/chalana. Ved je to aj jeho krv.....keby sa to male arodilo,bolo by to aj JEHO dieta.
Ja som za ano. Ak je to pre dobro preco nie? Pokial je to o tom, ze dotycna s dotycnym robi to co nema a nema ani ochranu tak by si to mala nechat a ak je este zdrava tak by som to zakazal. Ale v zhladom na ohrozenie zdravia pacienky by som to odporucil. Ale nedjem dalej polemizovat lebo to potom skodi mojmu zdraviu
Nikdy
Ja to povazujem za vrazdu
ale svoj nazor neviem ani ja sama,je to velmi diskutabilna tema
Uvazovala by som o nej len vtedy, keby viem, že by to dieťa bolo silno postihnuté, to neviem, či by som sa s dokázala vyrovnať s tým, že bude mat celý zivot nanič.
Ale je tazké súdiť, ked sa to stane nejakej 14, tak ma celý zivot zbabraný a teda interupcia je to lepsie riesenie.
A slecinka, ti je lahké hovoriť, že ked ta znásilnia, tak si ho nechaj. Nevies si predstaviť, čo tá zena prezila a ako potom preto psychicky trpí. Ved ked sa pozrie nato dieta, tak je to vzdy pripomenie a bude ho skôr nenávidieť ako milovať.
Ja som za interupciu. Clovek sa tusim povazuje za cloveka az ked prestane byt priamo zavisli (pupocna snura) na matke, takze tam nevidim ziadnu vrazdu..
e kolko mam rokov,kresťanska fanatička nie som a som rozumovo zdrava.a stavbu tela poznam .
nechapem čo som napisala take detinke alebo negramotne.teraz ma16 a si prebojnička daj si pozor aby si neplakala.vieš jedno je interupcia a druhe ake nasledky vyplyvajuce ostavaju.možno telesne nie ale v staršom veku vyčitky.pracovala som v nemocnici viem ako to chodi.no niekedy aj telesne . nik ti nezaruči že druhe dieťa budeš mať aj keď z lekarskeho hľadiska si fit.veľa dievčat leži po nemocniciach a uživaju dajake preparaty na posilnenie maternice alebo no neviem čo , umele oplodnenie atď.
29 -ešte si dieťa tak si daj pohov od takych silackych slov ostatne maš napisane predtym
A este gog, ako by si zabranil ist na potrat svojej priatelke? je to len jej rozhodnutie a je len na nej, či sa bude rozhodovat s tebou alebo sama.
Slecinka: no povedat ti to mozu, ale ci to je aj pravda?!
A som ZA slobodnu volu rozhodovania, ktoru dal Boh kazdemu bez rozdielu. Ked nam ju neberie Boh, preco by si ju mali brat ludia navzajom?
PROTI nezmyselnym zakazom!
ale nesuhlasim s tým ked niektora z dlhej chvile povie ze nechce, lebo by si pokazila postavu a podobne...
ale pokial ide o dospelych,kt.si xceli len uzit ..som jednoznacne za nie!....musia niest zodpovednost za svoje ciny...
Ak dievča niekto znásilní a ono otehotnie, je to pre nu tá najhoršia vec na svete. Celý život pred sebou vidieť dieťa, ktoré hoci nemože za to, ako bolo splodené, bude trpiet matkinou nenávistou.
Stačí ak musí zažit zneužitie a pocit potom.. je to hroza