teda, dúfam, že bývam na priváte, ešte žiaden zriešený nemám - a to je najväčšia nevýhoda asi, že sú s tým problémy, intrák dostaneš a máš, privát musíš dlho hľadať a chodiť na prehliadky a "biť" sa oňho
a ináč závisí od ľudí, čo tam sú, či sa na priváte máš s kým socializovať a tak, ale zase na intráku mi to príde až príliš, človek s mojou "pevnou" vôľou ktorý neodolá ponúknutému rumu proste nemôže bývať na intráku
uz treti rok privat a som uplne spokojna, je to proste byt.. nemam 15 rokov aby som sa niekde tlacila v jednej jedinej izbe, zdielala kupelnu s dalsimi 60 ludmi a zila hentak pokope, dik to fakt nie. aj ten super spolocensky zivot, tiez mam niekedy rada svoj klud a na byte mame zabavy viac nez dost, ale nie je to prehnane..
nechapem to, ze ten intrak je cenovo v podstate rovnaky ako privat a ludia tam aj tak chodia. fakt, ja platim za byt v centre brna 2500kč mesačne (100 eur cca) a presne tak platia ludia za jednu mini izbičku na intrakoch
@h8u lenže na slovensku štát dotuje internáty ovela viac než v česku a ak sa príliš nemýlim, tak bežný intrák je tam dvojnásobne lacnejší než bežný privát
- poloha - dobra lokalita a cesta do skoly mi trva 6 min
- vzdy mi ma kto pomoct, poradit, porozpravat sa, pozicat nieco a pod.
- spolocensky zivot v miere, aka mi vyhovuje, t.j. nie som sama, mam s kym ist von, no ani ma nerusia hlucne party, chodbovice,...
- vela kontaktov
- menza
Ako nevyhodu vidim len to, ze byt by sme mali asi o nieco lepsie vybaveny, ale ani tu mi nic podstatne nechyba. Na bunke byvame len 2 plus 1 a mala som stastie na skvelych spolubyvajucich... Inak mame vlastnu kupelnu a wc, izby su celkom velke, zo 16. poschodia mame krasny vyhlad, pod oknami park s jazerom...
@burble bitku o privát som teda ešte nezažila Natrafila som naň na prvý krát a našťastie bol to ten pravý Intrák som odmietla hneď, ako som sa dozvedela, že je vzdialený od moje školy asi 16km
(o priváty sa bijú tí, ktorí čakajú na poslednú chvíľu)
Ešte tam fyzicky nebývam, ale môžem prehlásiť, že som spokojná na priváte, lebo to hlavne nie je intrák, nie sú tam tisícky chlastajúcich, všeobsierajúcich, hluk produkujúcich indivíduí, nemusím srať tam, kde polka chodby, mám fakt dosť veľa vecí, kt. by som nemala kde uskladniť, a hlavne budem bývať s priateľkou a nie s nejakými cudzími pičami.
A ako niekto považuje ,blízkosť spolužiakov´ za výhodu je pre mňa záhadou.
takto, ja mám prenajatý byt. nenazvala by som to privátom, pretože sme tu dve a je to dvojizbák.
a nemenila by som. môžem si to tu zariadiť podľa svojho (a ja som škrečok architekt, furt niečo mením, maľujem steny, nosím poličky, vŕtam do stien a tak), so spolubývajúcou sme malá spokojná rodina (aj s mačkou a králikom teda ), je to hneď maximálne v centre, stojí to síce niečo viac, ale za ten luxus mi to stojí. nechcela by som bývať so 4 ľuďmi a biť sa o kúpeľňu a riešiť upratovanie a podobne a rozčuľovať sa, hoci za menej. radšej si zaplatím
(a seriózne mi príde divné, že ľudia majú pocit, že sociálny život človeka na intráku je zaujímavejší než toho, čo býva na priváte. to si neviete nájsť kamarátov a normálne sa zoznamovať s ľuďmi, pokiaľ nie ste pokope nahrabaní v jednej škaredej budove?)
Privat. Neznasam vela ludi pokope a potrebujem klud, vlastnu izbu, ktoru si mozem zariadit ako chcem, mozem si pokojne z domu doniest vsetko co chcem a mam to aj kde ulozit, normalnu kuchynu so vsetkym co k tomu patri, normalne wecko so sprchou, ktore nevyzeraju ako keby ich doniesli z pripyati, a aj ked tu byva viac ludi, su to vsetko mladi pracujuc ludiai, takze je tu krasny klud, pohoda, ticho, ziadne ozrate individua alebo neviem co. Jo a teraz mam na private este aj poriadny dvor a pristresok s grilom.
A najvacsia vyhoda je to, ze mozem byvat s frajerkou, pretoze na nasich intrakoch by nam spolocnu izbu nedali ani keby som im doniesol hus co znasa zlate vajcia.
@grietusha nie,nevieme sa normalne zoznamovat s ludmi ani si najst kamaratov,vsetkych pozname len zo skolskych lavic,cudzich na chodbach,uliciach a autobusovych zastavkach neoslovujeme. Naucis nas to?
Vyhody internatu:
- pomoc (hlavne co sa tyka veci do skoly a pod. na to je internat fatal dobry), ked clovek potrebuje poznamky lebo nebol v skole ma ich, ked potrebuje vysvetlit statistiku neni problem, vzdy sa niekto najde, atd.
- blizsie spoznanie ludi, clovek spozna svojho spoluziaka aj inak ako zo skolskej lavice, takisto spozna starsich/mladsich studentov (starsi vam poradia ako na profakov a mladsim radite vy , na internatoch vacsinou znikne jedna velka partia/rodina no ako na kt. na niektorich sa mozu niektori aj neznasat, vsetko zalezi na povahe cloveka, a to kde sa dostanete
- zabavy je tam az az
- vsetko pokope (banka, fitko, telocvicna, bufet, jedalen, obchody, ....)
Nevyhody internatu:
- malo osobneho priestoru
- ziadne sukromie (niekto si kychne a z druhej izby sa ozve nazdravie)
- nikoho si tam nemozte zobrat (jedine za priplatok, vtedy ano)
- niekedy treba aj pokoj a klud a to tam malo kedy najdete
Vyhoda a nevyhoda bytu:
- presny opak toho co som napisala na internat
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
a ináč závisí od ľudí, čo tam sú, či sa na priváte máš s kým socializovať a tak, ale zase na intráku mi to príde až príliš, človek s mojou "pevnou" vôľou ktorý neodolá ponúknutému rumu proste nemôže bývať na intráku
nechapem to, ze ten intrak je cenovo v podstate rovnaky ako privat a ludia tam aj tak chodia. fakt, ja platim za byt v centre brna 2500kč mesačne (100 eur cca) a presne tak platia ludia za jednu mini izbičku na intrakoch
výhody:
- lacnejšie oproti privatu
- mám to bližšie ku spolužiakom
- pár krokov od intráku jedáleň, papierníctvo a posilka
nevýhody:
- zle sa slope na izbe, lebo keď je tam veľa ľudí a hluk, tak dojde otravovať vrátnička
- nemôžeš tam mať cudzích ľudí na noc (toto mi vadí najviac)
- u nás neohlásené kontroly izieb, ale tak napr minulý rok bola tuším len 1
- občas obsadené spoločné sprchy alebo kuchynka, ale tak nikdy som nemusel čakať dlhšie ako 20 minút
- už som si zvykol,
- menej povinností (poriadok a strava),
- výhodná cena (ušetriť 100 € oproti privátu každý mesiac je mega),
- skvelý a rýchly internet,
- spolužiaci na blízku (pri riešení školských vecí super),
- blízko do školy a vlastne všetko potrebné mám tu a nemusím ani do centra chodiť.
Nevýhody:
- nevyzerá to tu pekne,
- obmedzený osobný priestor a súkromie,
- niekedy hlučnosť
- poloha - dobra lokalita a cesta do skoly mi trva 6 min
- vzdy mi ma kto pomoct, poradit, porozpravat sa, pozicat nieco a pod.
- spolocensky zivot v miere, aka mi vyhovuje, t.j. nie som sama, mam s kym ist von, no ani ma nerusia hlucne party, chodbovice,...
- vela kontaktov
- menza
Ako nevyhodu vidim len to, ze byt by sme mali asi o nieco lepsie vybaveny, ale ani tu mi nic podstatne nechyba. Na bunke byvame len 2 plus 1 a mala som stastie na skvelych spolubyvajucich... Inak mame vlastnu kupelnu a wc, izby su celkom velke, zo 16. poschodia mame krasny vyhlad, pod oknami park s jazerom...
(o priváty sa bijú tí, ktorí čakajú na poslednú chvíľu)
A ako niekto považuje ,blízkosť spolužiakov´ za výhodu je pre mňa záhadou.
a nemenila by som. môžem si to tu zariadiť podľa svojho (a ja som škrečok architekt, furt niečo mením, maľujem steny, nosím poličky, vŕtam do stien a tak), so spolubývajúcou sme malá spokojná rodina (aj s mačkou a králikom teda ), je to hneď maximálne v centre, stojí to síce niečo viac, ale za ten luxus mi to stojí. nechcela by som bývať so 4 ľuďmi a biť sa o kúpeľňu a riešiť upratovanie a podobne a rozčuľovať sa, hoci za menej. radšej si zaplatím
lacnejsi ? kolko platis mesacne ?
- pomoc (hlavne co sa tyka veci do skoly a pod. na to je internat fatal dobry), ked clovek potrebuje poznamky lebo nebol v skole ma ich, ked potrebuje vysvetlit statistiku neni problem, vzdy sa niekto najde, atd.
- blizsie spoznanie ludi, clovek spozna svojho spoluziaka aj inak ako zo skolskej lavice, takisto spozna starsich/mladsich studentov (starsi vam poradia ako na profakov a mladsim radite vy , na internatoch vacsinou znikne jedna velka partia/rodina no ako na kt. na niektorich sa mozu niektori aj neznasat, vsetko zalezi na povahe cloveka, a to kde sa dostanete
- zabavy je tam az az
- vsetko pokope (banka, fitko, telocvicna, bufet, jedalen, obchody, ....)
Nevyhody internatu:
- malo osobneho priestoru
- ziadne sukromie (niekto si kychne a z druhej izby sa ozve nazdravie)
- nikoho si tam nemozte zobrat (jedine za priplatok, vtedy ano)
- niekedy treba aj pokoj a klud a to tam malo kedy najdete
Vyhoda a nevyhoda bytu:
- presny opak toho co som napisala na internat